Kik vannak többen a LinkedIn-en: nők vs férfiak?

2015. május 31. 11:32 - Napi Csárt

Magyarországon és Ukrajnában, a férfiak vannak túlsúlyban az oldalon, míg Oroszországban és Lengyelországban több a nő, mint férfi a LinkedIn közösségi oldalon. Mi a helyzet más országokban?

A LinkedIn egy nemzetközi online közösség, amely megkönnyíti létrehozni és fenntartani a szakmai és üzleti kapcsolatokat. Tizenkét év telt el az online közösségi oldal 2003. májusi  indulása óta.  Ebből az apropóból a Gemius most azt elemezte, mely országokban népszerűbb a nők körében a Linkedin.com honlap, és mely országokban vannak túlsúlyban a férfi látogatók.
linkedin.jpg
Az adatok 2014. augusztus  és 2015. január  közötti időszakra vonatkoznak és reprezentatívak a 18-69 éves internethasználókra azon közép- és kelet-európai országokban, ahol a Gemius internetes kutatásokat végez  (Magyarország, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Oroszország, Románia). Összehasonlításképpen, az adatokat azonos időszakban Dániában is elemezték.

linkd.png
Kiderült, hogy  a vizsgált közép-kelet-európai országok közül Romániában a legnépszerűbb a LinkedIn. Az adatok azt mutatják, hogy a vizsgált hónapokban tízből egy román internetező látogatta meg a LinkedIn weboldalt (havonta átlagosan az internetfelhasználók 11 százaléka). A vizsgált országok közül a legszerényebb érdeklődést Fehéroroszországban regisztrálták a szolgáltatási iránt, ahol egy adott hónapban csupán az internetezők három százaléka kereste fel a LinkedIn-t.

Összehasonlításképpen, Dániában, ahol  fejlettek az információs és kommunikációs technológiák, ott az  internetfelhasználók egynegyede (24 százalék) látogatja a LinkedIn-t . Itt a felhasználók több mint fele férfi (52 százalék).

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr587502884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.08. 09:57:46

Arról van statisztika, hogy mivel foglalkoznak a magyar LinkedIn-felhasználók? Nekem úgy tűnik, hogy felülreprezentált az IT, a pénzügy, a HR és sokkal több a multinál dolgozó, mint a kisebb cégeknél.
süti beállítások módosítása