Hogyan javítjuk meg a dolgokat - és hogyan kéne

2015. június 09. 12:14 - Napi Csárt

Az emberek alig pár százaléka fordul profi szerelőhöz, ha valami elromlik. Helyette jön a tárgyak rugdosása, a püfölés, esetleg a ragasztgatás, házi okosságok. Nézzük az arányokat:

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr897528650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lezsír (törölt) 2015.06.10. 08:52:03

Pitiáner kis hibákért felesleges szerelőt hívni.
A tervezett avultatás miatt úgyse tart már évtizedekig egy hűtő, mosógép, autó se. A szerelő gyakran már csak alkatrészt cserél, nem szerel. Hívhatnánk cserélőnek is. Sok terméket úgy konstruálnak, hogy lehetetlen javítani vagy egyszerűen egy alkatrész majdnem olyan áron kapható, mint egy új termék.
Pl. hajnyíró, világmárka, a távtartó fésűje gyenge anyagból van, pár év alatt a leggondosabb használat mellett is eltörik. Ragaszthatatlan, mert pici a tört felület, a vibráció miatt újra szétválik. Új fésűtartozék 5000 forint körül kapható (már amennyiben kapható). Új hajnyíró 7-8000.
A hajnyíró tœbbi része szuper, a penge nagyon fasza, de a műanyag részek olcsó hatásúak és az említett fésűs távtartó törik először.
Rokonomnak volt ugyanezen márka régebbi típusa, 10+ ève szolgálja, akkor még a Philips is tudott jó műanyagot beépíteni. Gondolom rájöttek, hogy ha sose törik, romlik el, akkor az emberek nem fognak újabb gépeket venni. Az enyémnél a tervezett élettartam úgy látszik 3-4 évre szólt.
De velem nem csesznek ki! Kopaszra nyírom magam, még mindig szuper a vágófej, csak 3-21 milliméterre nem tudok szabályozni. De nullásgépnek még faya.
Úgyis gyúrok, jól áll a tar fej :)
süti beállítások módosítása