Ennyivel keresnek kevesebbet még mindig a nők

2015. augusztus 28. 08:54 - Napi Csárt

Az Eurostat legfrissebb adategyütteséből kiderül, mennyivel keresnek kevesebbet a nők az uniós tagállamokban. Az EU-s átlag azt mutatja, hogy a nők fizetése 16,4 százalékkal kevesebb a férfiakénál. Magyarországon ez az arány 18,4 százalék.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr867735696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyman 2015.08.29. 17:05:29

Ez mire indikacio?

Ha ugyanazert a munkaert kevesebb penzt kellene adni egy nonek, akkor elonyben lennenek a egy csomo teruleten. Ha a ffi festo 100 e-ert festi ki ugyanazt es ugyanolyan minosegben, mint a noi 90 ezerert (a grafikon szerint nalunk 18,4%-os a kulonbseg), akkor az utobbit valasztom.

tralalala 2015.09.01. 16:41:20

És ezzel ugye implicite azt sugalljuk, hogy mert a szemét patriarchális társadalom nem fizet eleget, miközben ez kb. 1000* lett megcáfolva, és kis gondolkodással amúgy mindenki rá is jöhet, hogy kapitalizmusban ez miért lehetetlen
(eegen, a verseny miatt. Ha "a nők" ugyanazt a munkát 20%-kal olcsóbban csinálnák meg, akkor az a cég, ami nőket alkalmaz, versenyelőnybe kerülne. Jellemzően inkább arról van szó, hogy a nőknek egy csomó egyéb feladatuk is van a munkán kívül, pl. szülni csak ők tudnak.)
Pl.: blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2015/07/the-gender-pay-gap-is-a-myth/

pervie but hot (törölt) 2015.09.01. 16:42:13

@nyman: igen, ez az alacsonyabb női bér egy ezerszer megcáfolt feminista csacskaság.
Egy kapitalista gazdaságban egy cég se alkalmazna férfiakat, ha ugyanazt a munkát, ugyanannyi idő alatt és minőségben nők 20%-kal olcsóbban végeznék el.

"2013-ban ennyi százalékkal volt kevesebb a nők fizetése a férfiakénál" - írja az infografika.
Meg:
"Az Eurostat legfrissebb adategyütteséből kiderül, mennyivel keresnek kevesebbet a nők az uniós tagállamokban. Az EU-s átlag azt mutatja, hogy a nők fizetése 16,4 százalékkal kevesebb a férfiakénál. Magyarországon ez az arány 18,4 százalék."

Nos akkor most ugyanazt a munkakört betöltő, azonos munkatapasztalattal rendelkező, azonos ágazatban és munkahelyen dolgozó, azonos munkaórát dolgozó, azonos beosztású férfiakat és nőkethasonlítottak össze, vagy az összes férfit az összes nővel, hogy megcsúfolják a statisztika tudományát?
Nincs itt semmi látnivaló!

Egy kórházban sok nő és kevés férfi dolgozik. Az alacsonyabb fizetésű ápolók közt mondjuk 90%-nyi nő, a magasabban fizetett orvosok közt mondjuk 60% nő vs. 40% férfi az arány. Mondjuk 2 ápolóból jut minden orvosra.
Ha most ránéznénk az erről a kórházról készült bérstatisztikára, akkor lehetne pampogni, hogy a férfiak átlagosan többet keresnek, mint a nők. Csakhogy az orvosnők is többet keresnek, mint az ápoló férfiak, és persze az ápoló férgi csak mert pöcse van, nem keres annyit, mint egy férfi orvos.

pervie but hot (törölt) 2015.09.01. 16:42:25

Ahol a bérkülönbség szisztematikus és rettenetesen aránytalan, diszkriminatív, az a pornófilmipar. A férfi színész tizedannyit visz haza minden szinten, mint a megfelelő státuszú művésznő. Emiatt nem hallom, hogy a feministák sírnának.
süti beállítások módosítása