Minden, amit tudni akarsz a hazai mobilfizetésről

2015. október 10. 16:47 - Napi Csárt

13 éve jelent meg Magyarországon az első olyan mobilalkalmazás, amellyel a pénzügyeinket intézhetjük. Azóta a mobilfizetésnek számos fajtája megjelent, de a parkolási díj mobilon keresztül történő kifizetésén kívül egyik sem aratott átütő sikert.

Az okostelefonok megjelenésével a mobilos fizetések egy új korszaka kezdődött, ami Magyarországra csak 2011 végén, az első applikáció alapú mobilfizetési megoldással ért el.

Hiába jelent meg több mint 10 mobilfizetési applikáció az elmúlt 5 évben, a felhasználóknak bonyolult áttekinteni és megérteni, hogy melyik alkalmazást mikor használhatják, így a várt népszerűség elmaradt. A 2011-ben megjelent első mobilfizetési alkalmazás, amellyel csekkjeinket fizethettük be, idén novemberben kivezetésre kerül a piacról.

Az elkövetkező években körülbelül 5-6 új mobilfizetési alkalmazás bevezetését tervezik, de hogy mikorra várható az igazi áttörés, az még kérdéses.

mobilfizetes_ig_web.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr117950532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása