Nem is drága a cigaretta Magyarországon

2015. szeptember 30. 10:45 - Napi Csárt

A nyugat-európai országokhoz képest legalábbis semmiképp

Sokan panaszkodnak arra, hogy az elmúlt években sokkal drágább lett a cigaretta hazánkban, ami nem alaptalan, mivel tényleg több lépcsőben emelték meg a dohányáruk fogyasztói árait. Emiatt volt, aki áttért a saját maga által sodort cigarettára, de volt aki leszokott róla. 

A térkép szerint Magyarországon átlagosan 2,74 font (kb. 1175 forint) egy doboz (20 szálra átszámolt) cigaretta. Az árak azonban nem hazánkban a legmagasabbak, Franciaországban 5,46 font (2342 forint), míg az Egyesült Királyságban 9,16 font (3930 forint) húsz szál cigaretta ára.cigi.jpg

10 komment

Tarolnak a saját márkás termékek a boltokban

2015. szeptember 29. 16:22 - Napi Csárt

Kereskedelmi márkás élelmiszert, háztartási vegyi árut és kozmetikumot a magyar fogyasztók az idei első félévben mintegy 240 milliárd forintért vásároltak, ez több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
boltvasarlotojas.jpg
A Nielsen kutatócég friss Kiskereskedelmi Indexe szerint az év felében 210 milliárd forintért vásároltunk saját márkás élelmiszert, ez azt jelenti, hogy a kosarainkban minden harmadik élelmiszer saját márkás volt.

Háztartási vegyi áru és kozmetikum kereskedelmi (saját) márkáinál január-június között 30 milliárd forint bolti bevételt regisztráltak. Tehát minden ötödik mosogatószer, öblítő, papírzsebkendő saját márkás volt.

Szólj hozzá!

Tényleg ennyire rosszul beszéljük az angolt?

2015. szeptember 28. 12:04 - Napi Csárt

Az angol nyelv ismerete mára a legtöbb munkahelyen elengedhetetlen, szinte már egy takarítói álláshoz is középfokú nyelvvizsgát kérnek a munkáltatók. Ennek ellenére a ténylegesen angolul tudók elég kevesen vannak, mindössze a magyarok egyötöde beszéli folyékonyan a nyelvet. 

Ez egyébként a vizsgált Európai Uniós országok között a legalacsonyabbnak számít, még a külföldi nyelveket legendásan elutasító franciák is (arányosan) közel kétszer annyian beszélnek angolul, mint a magyarok. inglis.jpg

11 komment

Sosem találod ki, a magyarok hány százaléka fűt még ma is fával

2015. szeptember 26. 16:22 - Napi Csárt

KSH 2011. évi népszámlálási statisztikái szerint a lakott lakások legjellemzőbb fűtőanyaga a gáz (a lakások 45 százalékában kizárólag gázzal fűtöttek), a lakóingatlanok 18 százalékában ma is fával, 20 százalékában pedig többféle fűtőanyag használatával, köztük fával is fűtenek.

További részletekért KATTINTS IDE!

Szólj hozzá!

Ezek a legjobb mosószerek, ha színes ruhákról van szó

2015. szeptember 24. 12:28 - Napi Csárt

Mosószereket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A mosószerek összehasonlító vizsgálatánál 20-féle környezetbarát és hagyományos, folyékony mosószert teszteltek a szakemberek. Arra voltak kíváncsiak, hogy ezeknek a termékeknek milyen a folteltávolító hatásuk, valamint a színkímélő képességük.

A pontszámnál az ár/érték arányt is figyelembe vették. A listában együtt szerepelnek a környezetbarát és a hagyományos mosogatószerek.

1 komment
süti beállítások módosítása