Kik vannak többen a LinkedIn-en: nők vs férfiak?

2015. május 31. 11:32 - Napi Csárt

Magyarországon és Ukrajnában, a férfiak vannak túlsúlyban az oldalon, míg Oroszországban és Lengyelországban több a nő, mint férfi a LinkedIn közösségi oldalon. Mi a helyzet más országokban?

A LinkedIn egy nemzetközi online közösség, amely megkönnyíti létrehozni és fenntartani a szakmai és üzleti kapcsolatokat. Tizenkét év telt el az online közösségi oldal 2003. májusi  indulása óta.  Ebből az apropóból a Gemius most azt elemezte, mely országokban népszerűbb a nők körében a Linkedin.com honlap, és mely országokban vannak túlsúlyban a férfi látogatók.
linkedin.jpg
Az adatok 2014. augusztus  és 2015. január  közötti időszakra vonatkoznak és reprezentatívak a 18-69 éves internethasználókra azon közép- és kelet-európai országokban, ahol a Gemius internetes kutatásokat végez  (Magyarország, Lengyelország, Fehéroroszország, Ukrajna, Oroszország, Románia). Összehasonlításképpen, az adatokat azonos időszakban Dániában is elemezték.

linkd.png
Kiderült, hogy  a vizsgált közép-kelet-európai országok közül Romániában a legnépszerűbb a LinkedIn. Az adatok azt mutatják, hogy a vizsgált hónapokban tízből egy román internetező látogatta meg a LinkedIn weboldalt (havonta átlagosan az internetfelhasználók 11 százaléka). A vizsgált országok közül a legszerényebb érdeklődést Fehéroroszországban regisztrálták a szolgáltatási iránt, ahol egy adott hónapban csupán az internetezők három százaléka kereste fel a LinkedIn-t.

Összehasonlításképpen, Dániában, ahol  fejlettek az információs és kommunikációs technológiák, ott az  internetfelhasználók egynegyede (24 százalék) látogatja a LinkedIn-t . Itt a felhasználók több mint fele férfi (52 százalék).

2 komment

Ezek a világ legértékesebb márkái 2015-ben

2015. május 30. 11:10 - Napi Csárt

Idén is elkészítette a 100 legértékesebb márka listáját a globális márkákkal, stratégiával, márkatervezéssel foglalkozó Millward Brown.
google-headquarters-sign_1.jpg
Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus telefonok rendkívüli népszerűsége miatt idén az Apple lett a legértékesebb márka, de igen előkelő helyet szerzett a listára frissen került Alibaba is. 2015-ben is folytatódott a kínai márkák előretörése, igaz továbbra is Észak-Amerika adja a legértékesebb márkák felét.  

5_legertekesebb-20150527.png

1 komment

Ennyire szereti a piát Daniel Craig, a legújabb James Bond

2015. május 29. 10:04 - Napi Csárt

Tök mindegy, hogy Pierce Brosnan, Sean Connery, Roger Moore, vagy éppen Daniel Craig a 007-es ügynök, a James Bond filmek mindig ugyanarról szólnak:

martini900px.jpg

Bondot elküldik egy egzotikus helyre, ahol találkozik egy gyönyörű nővel – akit persze el is csábít –, majd lebuktatja, végül megöli a főgonoszt és övé lesz a lány. Közben persze egy-két martini is elfogy.

jamesbonds.jpg

A statisztikák szerint persze nem ennyire egyértelmű a kép, az Economist adatai szerint ugyanis bőven van eltérés a filmekben. Hogy ezt bizonyítsák, a fő paraméterek szerint hasonlították össze a 6 leghíresebb Bond-karaktert. Az eredmény szerint Pierce Brosnan szeretett gyilkolászni, míg Daniel Craig nézett legtöbbször a pohár fenekére.

1 komment

Erre költi pénzét Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja

2015. május 28. 10:59 - Napi Csárt

Cristiano Ronaldo talán a legismertebb labdarúgó napjainkban - hatalmas pénzeket keres. A világ második legjobban kereső sportolója évi 80 millió dollárt - 22,5 milliárd forintot - tehet zsebre.

cristiano-ronaldo-014.jpg

A Real Madrid portugál sztárja persze szuperjól is tud költekezni: többek között 80 millió forintos kocsikat vásárol, ls tör össze. De lássuk a részleteket.

Here's how Cristiano Ronaldo spends his money.

Posted by Business Insider on 2015. május 18.
Szólj hozzá!

Te meddig bírnád internet nélkül?

2015. május 27. 10:35 - Napi Csárt

Naponta már többször internetezünk, mint tévézünk. A Randivonal.hu a Big Five Tanácsadó Irodával közös 1350 fő megkérdezésével készített kutatásában a megkérdezettek, 96 százaléka azt válaszolta, hiányérzete lenne, ha nem lenne internet. Továbbá minden ötödik ember úgy véli, csak pár órát bírna ki nélküle.



infografika_digitalis_fuggoseg-1.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása