Melyik országból került ki a legtöbb Nobel-díjas?

2015. július 11. 10:07 - Napi Csárt

Mi magyarok is sokszor büszkén, de tévesen állítjuk: népességarányosan a legtöbb Nobel-díjas magyar.
nobeldij.jpg
Bár ez a lista nem népességarányosan mutatja be a Nobel-díjasok számát, a nálunk kisebb népességű Ausztria is több Nobel-díjast sorakoztat fel, mint a rangsorban nem is szereplő Magyarország.
asdcascaaasdacv.png
Ugyanakkor azért arra is büszkék lehetünk, hogy Magyarország a népességarányos Nobel-díjas listán bőven az első 20-ban van.

 

11 komment

Laptop vagy tévé? Milyen műszaki cikkeket vásárolunk?

2015. július 10. 09:29 - Napi Csárt

Elektronikai termékekből az elmúlt két évben legtöbben számítástechnikai eszközt és kiegészítőt, illetve háztartási kisgépet vásároltak.

A GfK 2015 elején készített Elektro Shopping Monitor című online felmérése szerint az elmúlt két évben a kisméretű háztartási berendezések, valamint a számítástechnikai eszközök és kiegészítők kategóriájába tartozó termékekből vásároltak legtöbben. Számítástechnikai termékeket, valamint háztartási kisgépet és kiegészítőket a válaszok alapján a megkérdezettek közel azonos – 77 és 74 százalékos – arányban vásároltak.

1 komment

Melyik fagyit szeretjük a legjobban?

2015. július 09. 10:55 - Napi Csárt

Felmérések szerint a magyarok 22 százaléka számít megrögzött fagyizónak, ugyanis ők nyáron hetente legalább egy gombócot megesznek a hideg édességből. 38 százalék havi rendszerességgel és 36 százalék pedig csupán évi pár alakalommal fagyizik. Nagyon kevesen a válaszadóknak csupán 4 százaléka mondta, hogy soha nem fogyaszt ebből az édességből. A kutatásából az is kiderült, hogy a nők az édesszájúabbak, hiszen a heti rendszerességgel fagyizóknak 58 százaléka nő!

Melyik ízt kedveljuk a legjobban? 

Szólj hozzá!

Ötből négyen nem figyelnek oda eléggé az egészségükre

2015. július 08. 10:21 - Napi Csárt

Ötből négy ember nem figyel oda teljeskörűen az egészségére, és csak minden harmadik ember jár el rendszeresen az ingyenes szűrővizsgálatokra – derül ki egy felmérésből. 
orvosdoktorkorhaz.jpg

Bár tartunk a betegségektől, csak minden ötödik válaszadó (20%) figyel oda teljeskörűen az egészségére: 52% figyel a táplálkozásra,  60% kerüli az olyan kockázatokat, mint pl. a dohányzás vagy túlzott alkoholfogyasztás, és 41% végez rendszeresen testmozgást, ugyanakkor ezekre együttesen csak a válaszadók ötöde törekszik. A nők valamivel többet tesznek egészségükért, leginkább a táplálkozás és a kockázatos szokások elkerülése terén.
egeszesgemgorz.jpg
A válaszadók alig harmada (30%) jár rendszeresen az ingyenes szűrővizsgálatokra. A magasabb iskolai végzettségűek sem előrelátóbbak: az egyetemet vagy főiskolát végzettek között is csupán 32% ez az arány. A nők e tekintetben sokkal tudatosabbak: míg a férfiaknak mindössze 19%-a vesz részt rendszeres szűréseken, a nők közel fele (46%) él ezzel a lehetőséggel.
egesz2.jpg

Szólj hozzá!

Ennyien kötöttek házasságot az elmúlt években

2015. július 07. 11:31 - Napi Csárt

1995-óta folyamatosan csökkent a házasságkötések száma Magyarországon, 2010-ben mindössze 35 520 pár mondta ki a boldogító igent. 2010 után enyhe növekedés figyelhető meg, 2013-ban már 36 986 házasságot kötöttek.

A nyári hónapokban feltehetően sokan hivatalosak legalább egy esküvőre, ugyanis a legtöbben ilyenkor fogadnak örök hűséget, különösen kedvelt hónapnak számít az augusztus.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása