Minden amit a menekültekről tudni kell egy infografikán

2015. szeptember 13. 09:13 - Napi Csárt

  • Hányan vannak?
  • Hányan jönnek még?
  • Mi elől menekülnek?
  • Ki fogad be ennyi embert?
  • Milyen úton jönnek?

Szíria lakossága a (polgár)háború előtt nagyjából 23 millió fős volt. A szírek nagyjából egyharmada, vagyis 7,6 millió ember hagyta ott az otthonát és keresett menedéket az országon belül máshol, mialatt 4 millióan döntöttek úgy, hogy elhagyják az országot. A többség a környező országokba menekült, így például közel 2 millión Törökországot, 1,1 millióan Libanont választották.

A menekültek töredéke úgy döntött, hogy megpróbál új életet kezdeni az Európai Unióban. A fő úticélok Németország és Svédország voltak eddig, de a vándorlás még most is tart. A vándorlás útvonalát az infografikán láthatod.menekult.png

2 komment

Tőlük kapod a legtöbb kéretlen levelet a LinkedIn-en

2015. szeptember 12. 10:14 - Napi Csárt

A közösségi oldalak közül Magyarországon is egyre népszerűbb a LinkedIn, amely elsősorban a munkakapcsolatok ápolására és munkakeresésre hozott létre az alapító. Ennek köszönhetően ,más oldalakhoz hasonlóan, lehetőségünk van személyes üzenetet küldeni más felhasználóknak, azonban ez rengeteg kéretlen levéllel is jár. 

A tipikus LinkedIn spamek a következőképpen néznek ki:

  • Valamilyen indiai technológiai cégtől jött.
  • Egy fejvadász megkeresése, aki arra sem vette a fáradtságot, hogy megnézze, hol élsz, ezért egy másik országban kínál állást.
  • Egy fejvadász megkeresése, aki még a nevedet sem nézte meg és egy sablon néven szólítlinkedin.png
Szólj hozzá!

Ennyi popcornt és kólát vettünk idén nyáron a mozikban

2015. szeptember 11. 11:01 - Napi Csárt

Júniustól augusztusig rengetegen látogattak el mozikba, és persze vásároltak a film mellé egy kis rágcsálnivalót és kólát is. De az év végén is érdemes lesz beülni a mozitermekbe, hiszen jön a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe.

1 komment

Hol élnek a világon a legdögösebb nők és férfiak?

2015. szeptember 10. 10:31 - Napi Csárt

A Miss Travel elnevezésű randioldal legfrissebb felméréséből kiderül, hol élnek a világon a legszexibb nők és férfiak. A női lista élén Örményország végzett, míg a férfiaknál Írország lett a befutó. Vajon Magyarország bekerült valamelyik listába? Itt vannak az eredmények:

26 komment

Így osztanák szét a menekülteket az uniós országok

2015. szeptember 09. 05:46 - Napi Csárt

Érdekes grafikont tett közzé a Die Welt c. német lap. A lap szerint a tervezett kvóták alapján Németország és Franciaország fogadná be a menedékkérők legnagyobb részét (az összes migráns közel 50 százalékát), majd Spanyolország és Lengyelország következik, sorrendben a menekültek 12,4 és 7,7 százalékával.

kvotarendszer.jpg

A grafikon bal oldalán felsorolt számok a kvóták által előírt - tervezett - arányokat mutatják százalékban, míg a jobb oldali számok az adott országban csak idén menedékjogért folyamodók tényleges arányát mutatják.

A grafikonon Magyarországot - hasonlóan Olaszországhoz, Görögországhoz, az Egyesült Királysághoz, Dániához, illetve Írországhoz) azok között az országok között említik, amelyekre nem vonatkozik az EU-s kvótarendszer.

5 komment
süti beállítások módosítása