Sosem találod ki, a magyarok hány százaléka fűt még ma is fával

2015. szeptember 26. 16:22 - Napi Csárt

KSH 2011. évi népszámlálási statisztikái szerint a lakott lakások legjellemzőbb fűtőanyaga a gáz (a lakások 45 százalékában kizárólag gázzal fűtöttek), a lakóingatlanok 18 százalékában ma is fával, 20 százalékában pedig többféle fűtőanyag használatával, köztük fával is fűtenek.

További részletekért KATTINTS IDE!

Szólj hozzá!

Ezek a legjobb mosószerek, ha színes ruhákról van szó

2015. szeptember 24. 12:28 - Napi Csárt

Mosószereket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma. A mosószerek összehasonlító vizsgálatánál 20-féle környezetbarát és hagyományos, folyékony mosószert teszteltek a szakemberek. Arra voltak kíváncsiak, hogy ezeknek a termékeknek milyen a folteltávolító hatásuk, valamint a színkímélő képességük.

A pontszámnál az ár/érték arányt is figyelembe vették. A listában együtt szerepelnek a környezetbarát és a hagyományos mosogatószerek.

1 komment

Nem is gondolnád, milyen veszélyes a szelfizés

2015. szeptember 23. 10:01 - Napi Csárt

A szelfizés, vagyis a fotóönarckép-készítése idén 12 ember halálát okozta, míg a cápatámadások csupán 8 emberrel végeztek a Mashable amerikai hírportál összesítése szerint. Vannak, akik lezuhantak a kép készítése közben, de olyan is előfordult, hogy valakit elütött a vonat, mert szelfizés közben akart felszállni a mozgó járműre.

Szólj hozzá!

Melyik cégnél dolgoznak a legtöbben a világon?

2015. szeptember 22. 14:22 - Napi Csárt

Előre lelőjük a poént: a világ legnagyobb munkáltatója nem egy cég, hanem a Kínai Néphadsereg, amely 2,3 millió főt foglalkoztat.

2,3 milliót.

Azért az elég sok.

A legnagyobb céges foglalkoztató a talán hozzánk is érkező amerikai áruházlánc, a Walmart, a maga 2,2 millió dolgozójával. A dobogó harmadik helyére állhatnak fel a McDonald's alkalmazottai, mind az 1,8 millióan.
foglalkoztoklegnagyobb.jpg
A lista további helyein is ázsiai - kínai - foglalkoztatókat találunk. Egyetlen európai eredetű cégként a Volkswagen kapott helyet: az autógyártónál közel 600 ezren dolgoznak.

6 komment

Ezek a magyar érmék jönnek 2016-ban

2015. szeptember 21. 10:59 - Napi Csárt

Új emlékérme-családot bocsát ki 2016-ban a Magyar Nemzeti Bank. Lesz köztük aranyforint, a riói olimpia tiszteletére készülő érmék, vagy a Budapesti Állatkert megnyitásának 150. évfordulójának emlékérméi. Vagy akár 50 ezer forint névértékű érmét is szerezhetünk majd.

Ezekkel az érmékkel lehet ugyan fizetni, de nem érdemes. Inkább gyűjtőknek ajánlják, vagy akár befektetésként: sok esetben ugyanis felértékelődnek ezek a pénzek. Ez persze függ az adott anyagtól, amiből készülnek, illetve a kiadott darabszámtól is. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása