Gondoltad volna, hogy ezek a legnépszerűbb autómárkák itthon?

2015. november 15. 11:30 - Napi Csárt

Idén októberben 33 százalékkal több személyautót helyeztek forgalomba a tavalyihoz képest. Úgy látszik, hiába a botrány, ugyanis a legsikeresebb autómárka (személyautó és kishaszongépjármű esetében is)  a Volkswagen volt 1 197 darab értékesített járművel.

kepkivagas2.JPG
A személyautók piacán a múlt hónap győztese szintén a Volkswagen volt 1 050 darab értékesített járművel, a második helyet a Suzuki szerezte meg 1 033 darabos jármű-értékesítésével, míg a harmadik helyen az Opel végzett 1 005 darabos eladásával.

Szólj hozzá!

Ezeket a hiteleket nem törlesztik a magyarok

2015. november 14. 11:30 - Napi Csárt

Bár tavasszal az elszámolás eltüntette a devizahitelesek hátralékának egy részét, azóta ismét megindult a nem teljesítő hitelek arányának növekedése. Az MNB júniusi adatai alapján ez most 16,3 százalékon áll.

kepkivagas.JPG

A nem teljesítések arányának növekedése két fő hiteltípusban figyelhető meg igazán: elsősorban a forintalapú szabad felhasználású jelzáloghitelek, másodsorban a piaci kamatozású forintalapú lakáshitelek esetében. Ebbe a két csoportba tartozik a bankok nem teljesítő lakossági hiteleinek a 80 százaléka.

Szólj hozzá!

Ezekben az országokban nyomoznak a kormányok legjobban a Facebookon

2015. november 13. 13:00 - Napi Csárt

A Facebook nyilvánosságra hozta, hogy mely országok kérik a legtöbb információt állampolgáraik Facebook adatlapjairól. A nyilvánosságra hozott információk alapján a kormányok több, mint 35 ezer esetben  próbáltak hozzáférni Facebook adatokhoz, ezek közül a legtöbb ilyen jellegű kérés az Amerikai Egyesült Államokból érkezett.

facebookrequests.jpg

 

Az USA után második India, majd az Egyesült Királyság, Olaszország és Franciaország van benne a TOP5-ben. Magyarországon a Facebook jelentése alapján 185 esetben volt ilyen jellegű adatigénylés.

3 komment

Nincs hatással a vasárnapi boltzár a netes vásárlásra

2015. november 12. 10:59 - Napi Csárt

A legfrissebb adatok szerint a vasárnapi boltzár ellenére vasárnap továbbra sem vásárolunk többet online.

Az online kiskereskedelemben a vásárlások száma jellemzően a hét első három napjában a legmagasabb. A legkevesebb rendelésszám továbbra is hétvégén realizálódik, tehát a vasárnapi boltzár eredménye láthatóan nincs hatással a hétvégén leadott rendelések mennyiségére - derül ki a GKI adataiból.
az_online_rendelesek_leadasanak_napok_szerint_megoszlasa_egy_atlagos_heten.png

 

Az év első 9 hónapjában a hat legnagyobb online kiskereskedelmi szektor összesen mintegy 110 milliárd forintos online forgalmat realizált, ami 2014 hasonló időszakához képest 15 százalékos bővülést jelent.
internetkartyasfizetes.jpg

Szólj hozzá!

Újabb rezsi- és áfacsökkentés jöhet

2015. november 11. 16:08 - Napi Csárt

A kormány legújabb elképzelései szerint az internet-hozzáférés áfája 18 százalékra csökkenhet, emellett kedvezményes internet-alapcsomagot is bevezetnének, illetve ingyen wifihozzáférést biztosítanának minden településen.

A számok magukért beszélnek:

A javaslatcsomagot a netadó bukása után meghirdetett - alig 32 ezer ember által kitöltött - nemzeti konzultációs kérdőívek, illetve piaci szereplőkkel, szakmai érdekképviseleti- és civil szervezetekkel folytatott megbeszélések alapján dolgozták ki.

A csomagban további elemei:

  • digitális köznevelési stratégia megalkotása
  • a "netsemlegesség" törvényi körülírása
  • az oktatási intézmények belső wifihálózatának fejlesztése
  • digitális gyermekvédelmi terv
  • adókedvezmény a magyar startup cégeknek
  •   "az egyes multinacionális internetes vállalkozások által alkalmazott adóelkerülő gyakorlatok" elleni fellépés, illetve annak megvalósítása, hogy a multik "a hazai vállalkozásokkal egyező mértékben vállaljanak részt a közteherviselésből"

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása