Ezekben az országokban a legdrágább az egyetemi oktatás

2015. november 29. 10:30 - Napi Csárt

Az OECD legfrissebb tanulmánya azt vizsgálja, hogy mely országokban kell a legmagasabb egyetemi tandíjat fizetni a diákoknak a saját hazájukban. Ezek alapján Anglia áll az első helyen, ahol 9019 amerikai dollárba kerül egy tanuló átlagos tandíja.

A TOP 10 legdrágább ország listájára még felkerült Japán, Dél-Korea, és Izrael is. Ezzel szemben több olyan ország is van, ahol teljesen ingyenes a felsőoktatás, mint például Dánia, Észtország, vagy Szlovénia.

Szólj hozzá!

TOP 10 állás, amit hamarosan robotok fognak végezni helyetted

2015. november 28. 11:30 - Napi Csárt

A mesterséges intelligencia egyre inkább jelen van a munkahelyeken is, és tetszik vagy sem, a jövőben egyes munkákat akár teljesen helyettesíteni lehet majd a robotokkal. Itt vannak a legveszélyeztetettebb pozíciók:

A legnagyobb veszélyben a hitelügyintézők és a recepciósok vannak a tanulmány szerint, de az automatizáció a sofőrök és a riporterek állását is veszélyeztetheti.

Szólj hozzá!

Itt a világ TOP 10 munkamániás országa: Magyarország is köztük van

2015. november 27. 12:00 - Napi Csárt

Ha sokszor túlterheltnek és lestrapáltnak érezzük magunkat a munka után, ne lepődjünk meg, ugyanis az OECD felmérése szerint Magyarország is ott van a világ TOP 10 munkamániás országa között.

 

Az adatok az adott ország egy munkavállalójára jutó éves óraszámot mutatják, ezek alapján a mexikóiak dolgoznak a legtöbbet, évente 2228 órát. Ehhez képest Magyarországon évente 1858 órát töltünk munkával, ami bár lényegesen kevesebb a toplista első helyéhez képest, még így is jóval meghaladja az 1770 órás OECD átlagot.

6 komment

Még a végén kiderül, hogy nem is beszélünk olyan rosszul angolul

2015. november 26. 11:32 - Pénzcentrum

Az  EF English Proficiency Index legfrissebb felmérése szerint egész jól állnak a magyarok angoltudás tekintetében. Bár a TOP 10-be nem kerültünk be, a vizsgált 70 ország közül a 21. helyen szerepelünk.

Magyarország  57,9 pontot ért el a felmérésben, amivel a 27 európai ország közül 16. lett a rangsorban. Többek között Romániában, Lengyelországban, Szlovéniában, és Csehországban is jobban beszélnek nálunk angolul, így  azért van még hová fejlődnünk.

12 komment

Nem szánunk sokat a taníttatásra: még Szlovákia is beelőzött minket

2015. november 25. 14:00 - Napi Csárt

Az OECD felmérése szerint Szlovákia 9, Észtország 24, Lengyelország 33, Csehország pedig 38 százalékkal költ többet egy tanuló képzésére, mint Magyarország.

tanuo_penz.JPG

Az adatok alapján Magyarország az OECD országok átlagának kicsivel több, mint felét költi egy tanuló képzésére, amivel a lista hátsó harmadába kerültünk.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása