Ezek a magyar régiók ne számítsanak túl sok jóra

2015. december 13. 09:15 - Napi Csárt

Az európai gazdasági helyzetet részletezi az alábbi térkép. A zöld színű területek a várhatóan jó gazdasági növekedésű régiókat jelölik, míg a piros színnel jelölt részeken várhatóan kevésbé lesz pozitív a gazdasági növekedés. 

Ahogy látható, a magyar régiók közül

  • a Közép-magyarországi régióban,
  • a Nyugat-dunántúli régióban,
  • a Közép-dunántúli régióban

várható pozitív növekedés, míg hazánk többi négy területén kevésbé lehet pozitív a gazdasági fejlődés.
tumblr_nz0av6cr2a1s6c1p2o1_1280.jpg

5 komment

TOP 5: ők a legjobban kereső énekesnők idén

2015. december 12. 17:02 - Napi Csárt

Az idei évben a legjobban kereső énekesnők között az első helyen Katy Perry végzett: 135 millió dolláros bevétellel, de nem maradt le mögötte sokkal Taylor Swift, aki idén 80 millió dollárt tehetett zsebre. Az ötödik helyre került Beyoncé, aki már jóval „kevesebbet” csak 54.5 millió dollárt keresett 2015-ben.

 

2 komment

Mivel foglalkozik a legtöbb ember a világon?

2015. december 11. 13:00 - Napi Csárt

Jelenleg több mint 7 386 997 000 ember él a Földön. A világ népességének legnagyobb részét a 15 éven aluli gyermekek alkotják. A munkavállalók közül a legtöbben a szolgáltatási szférában dolgoznak. A mezőgazdasági területen dolgozók száma is jelentős. Hozzávetőlegesen 230 millió ember munkanélküli, valamint 557 millió már betöltötte a 64. életévét.

what-do-7-billion-people-do-infographic.png

4 komment

Ezekben az országokban maradhatnak otthon az apák a gyerekkel

2015. december 10. 10:35 - Napi Csárt

Egyes államokban a gyermek születését követően a szülők eldönthetik, hogy melyikük maradjon otthon a babával és melyikük menjen vissza dolgozni. Ezáltal mindkét szülő egyenlő esélyt kap a gyermeknevelésre, és csökken a különbség a hagyományos nemi szerepek között. A világ országainak 95 százaléka fizetett szabadságot biztosít az anyák számára, az apák viszont csak az országok 49 százalékában maradhatnak az újszülöttel- derült ki a WORLD Policy Analysis Center felméréséből.

feltolteni.png

Európa túlnyomó részén, így hazánkban is a szülők eldönthetik, melyikük marad otthon a csecsemővel. Kínában és Indiában csak az anyák élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az Amerikai Egyesült Államokban, a dél-amerikai Suriname-ban, valamint Pápua Új-Guineában nem kapnak fizetett szabadságot a kisgyermekes édesanyák sem.

1 komment

Ezért olyan sok a szinkronos film a magyar mozikban

2015. december 09. 11:30 - Napi Csárt

A magyarok 40 százaléka legalább félévente rendszeresen jár moziba. Leginkább a 16 és 29 év közti korosztály körében népszerűek a mozifilmek. Hazánkban a magyar nyelvű filmeket részesíti előnyben a közönség: a rendszeresen moziba járók 78 százaléka választja a szinkronos filmeket- derült ki a Cinema City reprezentatív felméréséből. A válaszadók 18 százaléka választja a magyar feliratozást, és mindössze a négy százalékuk kedveli az eredeti nyelven vetített filmeket.

keeeeep.png

Leginkább műfajok alapján döntünk egy film mellett, 10-ből csupán 4 embert érdekelnek a filmkritikák. A műfajok szempontjából leginkább a vígjátékot, az akciófilmeket és az igaz történetek alapján készült produkciókat választjuk. Moziba leginkább párban járnak a magyarok. A mozis randik 10 százalékából alakul ki hosszútávú párkapcsolat.

9 komment
süti beállítások módosítása