Hol él a legtöbb szingli nő Európában?

2015. december 27. 10:35 - Napi Csárt

Magyarországon a második legmagasabb az egyedülálló nők aránya európai viszonylatban. Ezt a jelenséget valószínűleg a középkorú férfiak magas halálozási aránya okozza- derült ki az Eurostat felméréséből. Hazánkat csupán Lettország előzi meg a listán, itt 67,8 százalék a nők aránya az egyszemélyes háztartásokon belül. Magyarországot Szlovákia, Lengyelország és Horvátország követi a sorban.A kutatásban részt vett országok közül Izlandon a legalacsonyabb ez az arányszám.

 

11 komment

Ennyit kaszáltak a Star Wars filmek

2015. december 24. 10:35 - Napi Csárt

Az új Star Wars film hatalmas bevételt hozhat a Disneynek. Csak Magyarországon közel negyedmillióan vásároltak jegyet elővételben a filmsorozat hetedik részére, Az ébredő Erőre. A filmet a vetítésének első három napján összesen 282 265 rajongó nézte meg hazánkban, ez alatt az idő alatt mintegy 412 584 443 forintot hagyva a jegypénztáraknál. Az amerikai mozikban a film premierjének hétvégéjén 238 millió dollárért vásároltak belépőket a filmimádók.

 


Szólj hozzá!

Ezek a leggyakoribb babanevek Európában

2015. december 23. 10:35 - Napi Csárt

Számos külföldi névnek létezik magyar megfelelője, azonban koránt sem biztos, hogy hazánkban is ugyanakkora népszerűségnek örvend. Magyarországon a tavalyi évben született babák közül a lányoknak a Hanna, a fiúknak pedig a Bence nevet választották a leggyakrabban a szülők. A Görögországban népszerű Ilona név itthon már rég kiment a divatból, a francia Lilou név magyar megfelelője, a Lili azonban továbbra is felkapottnak számít.

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása