Ezekben az országokban a legnagyobb a bérszakadék a nők és férfiak fizetése között

2016. február 07. 10:00 - Napi Csárt

A nők és a férfiak közötti bérkülönbségek nemzetközi és itthoni viszonylatban is érezhetőek. A legtöbb országban a nemek közötti bérkülönbség alacsonyabb a pályakezdők esetében, a tapasztalattal és korral együtt azonban a bérszakadék is nő. Az Eurostat felmérése alapján az Európai Unió országaiban a nők bruttó órabére átlagban 16,4 százalékkal maradt el a férfiakétól. De vajon mely európai országokban a legnagyobb a különbség a nők és a férfiak keresete között?

Nem látod a Napicsártot? Kattints IDE!

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr518362594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monddazigazatmar 2016.02.07. 18:36:06

Hátezmeg hogylehet? Hiszen itten elnyomás van meg náciság, meg olyat ki mer jelenteni valaki, hogy a nőnek szerinte nem az a legfontosabb dolga az életben, hogy karriert csináljon.

CyberPunK 2016.02.07. 19:35:15

@monddazigazatmar: Nyugi, itthon csak a közmunka fix negyvehétezre húzza össze a bérszakadékot. ;)

Asidotus 2016.02.07. 21:02:40

@CyberPunK: ezt a bérszakadékot meg valójában csak legfelső 20% jövedelmi különbsége hozza létre.
Valóságban a nők és a férfiak ugyanazt a fizetést kapják, ha ugyanazt a munkát végzik, kivéve a magasabb beosztásokban, ahol már leginkább megegyezés kérdése a fizetség.
Az egy másik kérdés, hogy valójában a statisztikák szeretik figyelmen kívül hagyni, hogy a két nem sok esetben más munkát végez, egy fizikai munkát végző férfi többet keres, mint egy bolti eladó nő, de hát, itt nem is ugyanazt a munkát végzik

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.02.07. 22:15:50

Nálunk mindkét nem ugyanolyan rosszul keres, a két mikroszkóppal alig észrevehető összeg között nincs számottevő különbség.
Mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy a bezzeg Finnországban és Németországban nagyobbak a különbségek...
süti beállítások módosítása