Már a hat év alatti gyerekek is telefonoznak

2016. február 20. 10:06 - Napi Csárt

Minden negyedik magyar gyerek már "digitális bennszülött"

A mai gyerekek már egyre korábban kezdik elsajátítani a digitális technológiák használatát. Sokszor a kisgyermekek tanítják szüleiket, nagyszüleiket az okostelefonok, tabletek használatára. Abban megoszlik a vélemény, hogy jó-e az, hogy már ilyen fiatalon a digitális eszközökkel játszanak a gyermekek, az viszont kétségtelen, hogy egyre inkább az életünk részét képezik ezek az eszközök, így a gyermekeink is nap mint nap találkoznak velük.

Az OECD és a PISA közös felméréséből az derült ki, hogy az OECD országokban a hat éven aluliak harmada már jártas a digitális termékek kezelésében, ahogy fogalmaznak: ők már most "digitális bennszülöttek". A magyar gyerekek egyébként nem sokban térnek el ettől, a gyerekeink 27 százaléka jártas ebben a világban.digital_natives.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr798401550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása