Ötször annyit költenek az online vásárlók, mint aki bemegy a boltba

2016. március 03. 13:51 - Napi Csárt

Több mint ötször annyit költenek az online vásárlók egy alkalommal, mint akik bemennek a boltba vásárolni - derült ki a GKI és az Árukereső kutatásából. Ennek persze sok oka lehet, nem elhanyagolható például, hogy sok webshopban csak nagyobb összeg mellett kedvezményes vagy ingyenes a házhozszállítás, ez elriaszthat a kisebb összegű vásárlásoktól. 

A websopok egyik rákfenéje (ahogy az infografika második részén látható), hogy az online vásárlók közel kétharmada csak egyszer rendel meg egy terméket. A helyzetet persze javítja, hogy aki többször is rendel, azok között a 43 százalék több mint 10 alkalommal veszi igénybe a szolgáltatást, vagyis mondhatni rendszeres online vásárló.

vasarlas.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr488441064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.03.03. 15:41:29

Meg, az is hogy kényelmesebb a vásárlás folyamata. Meg hogy nagyobb választékot tarthat egy online bolt mint a sarki abc.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.03.03. 18:54:31

Az is fontos tényező, hogy sokan inkább neten rendelnek pl. háztartási gépeket: kiválasztják a boltban és megkeresik neten a legolcsóbb kereskedőt, mert 20-30%-os eltérés is lehet az árak között.
süti beállítások módosítása