Kiderült: ezekben az országokban a legjobb nőként dolgozni

2016. március 04. 10:00 - Napi Csárt

Egy friss kutatásban azt vizsgálták, hogy melyik országban a legjobb nőként dolgozni. Ehhez kilenc mutatót néztek meg, többek között a férfiak és nők közötti bérkülönbséget, a női felsővezetők arányát, a gyermeknevelési költségeket, a fizetett szülési szabadság mértékét, és a női politikusok számát vizsgálták. Ezek alapján Finnországban lehet a legjobban érvényesülni nőként a munkaerőpiacon, de a TOP 10-ben helyet kapott Norvégia, Spanyolország, Új-Zéland, és Magyarország is.

Nem látod a Napicsártot? Katt IDE!


Minden ország pontszáma a kilenc mutató pontszámának súlyozott átlaga. A maximális pontszám 100 pont volt. A legrosszabbul Dél-Korea, Japán, és Törökország teljesített a felmérésben, de a lista második felébe szorult Svájc, Csehország, és Nagy-Britannia is.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr708442938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borgen 2016.03.05. 00:10:40

A felsorolasbol egy jopar orszag migrans leprahely. Tok jo lehet amikor lealazzak a muzulman migransok a noket ott.

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2016.06.19. 23:46:36

Ezért is kedvelem a skandináv országokat.
süti beállítások módosítása