Ezek az európai országok nyertek eddig Oscart

2016. március 12. 10:33 - Napi Csárt

A Saul fia című film frissen nyerte meg a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Már meg is jelent az összehasonlító térkép arról, hogy melyik európai országok jelöltjei nyerték el eddig a kitüntetést.

Magyarország eddig két aranyszoborral büszkélkedhet, de nem mi vagyunk a legsikeresebbek a kontinensen. Több mint 10 Oscart vihettek ugyanis haza az olasz és a francia filmesek egyaránt. oscar.jpg

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr518465528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ds9 2016.03.13. 21:21:47

Az Egyesült Királyság / United Kingdom nagyon sok Oscar díjat nyert, számtalan kategóriában, színész, rendező, stb.
Számításaim szerint csak a Legjobb film kategóriában nyertek vagy 6-8x.
A probléma itt azzal van, hogy ugye az Egyesült Királyságban angolul beszélnek, ezért UK filmeket nem jelölnek a külföldi filmek kategóriájában ezért így azok (amiket nem jelölnek) nyerni sem tudnak. De tudnak nyerni a legjobb film kategóriájában.
Szóval így valljuk be meglepően hülyén néz ki a térképen az Egyesült Királyság, mármint, hogy egy nyomorult díjat sem nyert. Abban a kategóriában amiben sosem indult .o)

Itt jegyezném meg és jelezném a cikk nagytudású szerzőjének, hogy a díj neve " Best Foreign Language Film" azaz legjobb idegen nyelvű film, és nem "Legjobb Külföldi Film". Az USA-ban a hivatalos nyelv az angol, tehát minden film ami nem angolul van, az idegen nyelvű film, az angol, ausztrál, kanadai, etc. filmek angolul vannak, ezért ezek sosem indultak az idegen nyelvű filmek kategóriájában.

2016.03.13. 22:42:00

"A Saul fia című film frissen nyerte meg a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. "

Melyik volt a friss, az Oscar-díj vagy a Saul fia? Szerintem már egyik sem mondható frissnek. Ha tudnál magyarul fogalmazni, akkor a "frissen" szó helyett a "nemrég" kifejezést használnád.

Drago Brutic1 2016.03.13. 22:48:29

Üzlet a korzón?
Inkább szlovák film, mint cseh. A helyszín szlovák és sok alkotó is az.

tralalala 2016.03.13. 23:11:50

Ok, most akkor népességarányosan is plz...

2016.03.13. 23:38:26

@tralalala: Népességarányosan? Csak nem azt akarod kihozni ebből, hogy mekkora géniusz a magyar nép? Ám legyen, de akkor ebből sehogy sem jössz ki jól, miután a Saul fiát újfent a zsidók hozták nekünk. Csak hogy szépen álmodj, Pumukli...

2016.03.14. 02:08:20

@kopasz barmok országa: Nem trollkodasbol irom, de ha arra gyurunk, hogy legyen sok nemzetkozi filmes dijunk, akkor el kell felejteni a magyar temakat. Egy amerikainak, britnek, francianak, japannak semmit se mond a magyar multat feldolgozo filmforgatokonyv.
Ra kell allni, hogy evente felvaltva forogjon egy film a holokausztrol, transzszexualisokrol, homokosokrol, menkultekrol, kornyezetvedelmi aktivistakrol, kinai sweatshopokban robotolo gyerekekrol, onmagukat felgyujto buddhista szerzetesekrol, gyerekmolesztalo katolikus papokrol, valamirol, aminek a temaja eleve predesztinalja a filmet a kiemelt figyelemre, ahol nem kell magyarazni a kulfoldinek, hogy mit lat es ez miert fontos.

Teljesen mindegy, hogy nem ertunk egyet azzal, hogy a holokausztipar ezerel zakatol, hogy Europat elarasztjak az illegalis bevandorlok, mohamedanok, ezekrol kell nagyon konnyes szemu kisgyerekekkel a kamera elott filmeket forgatni. Sose volt olyan konnyu eltalalni a kozizlest, mint ma. Egyszeruen ki kell nyitni a kulfoldi napilapokat es arrol forgatni filmet, ami a nyugati embert erdekli.

A magyar filmek kepi vilaga mindig is vilagszinvonalu volt, egyedul a temavalasztas, a forgatokonyv es a hiteltelen szineszi jatek miatt csusztak le dijakrol. Ezeket ki lehetne kuszobolni, ha szepen tudatosan kivalasztanak azokat a temakat, amik foglalkoztatjak a nyugati kozvelemenyt.

A Saul fia egyertelmuen egy holokauszt zsanerfilm, csak emiatt kapott dijat, de ez nagyszeru, hiszen igy kiszamithato, hogy mirol kell forgatni. Most talan egy illegalis migransos sztori jol fekudne. De az olaszok mar csinaltak is ilyen filmet... ok hamarabb kapcsoltak.

pamut 2016.03.14. 11:04:57

@kopasz barmok országa: Maga a nyerés friss, te hülye troll.

pamut 2016.03.14. 11:18:23

@karandash:
Némi igazad van, egy nemzetközi téma könnyebben kap nemzetközi elismerést, díjat mint egy nem nemzetközi, ez teljesen logikus és érthető, minket magyarokat sem érdekelnek az üzbég népmesék hősei vagy egy XIX. századi amerikai country-énekes gyerekkora.

De azért ha egy film tényleg nagyon-nagyon jó, akkor is kaphat díjat ha egyébként nem nemzetközi a témája.

És egy másik, ami még fontosabb: a holokauszt az EGYSZERRE mélyen magyar és mélyen nemzetközi téma is, nem lehet csak nemzetköziként beállítani. Auschwitz minden harmadik áldozata magyar volt.

Azaz nem sok magyar holokauszt-film készül, hanem KEVÉS. Nagyon-nagyon kevés. Sokkal többre kéne becsülnünk nekünk magyaroknak saját magunkat, a múltunkat, a halottaink emlékét, a saját történelmünket, a saját tragédiánkat. Egy időben ennyire közeli, és ilyen óriási tragédia sokkal alaposabb és mélyebb feldolgozásokat érdemelne, feltéve ha a magyarokat érdekli saját maga, saját múltja.

A holokausztiparozást mélyen megvetem. Lehet hogy van egy kevés ilyen is, de ez lejáratása a valódi emlékezésnek, valódi fájdalomnak.
Széljobbosoknak üzenem: ha van holo-ipar, akkor van Trianon-ipar is. Megjegyzem az is egy nagy magyar tragédia, amit magam részéről nem hagynék hogy kisajátítsa és félreértelmezze a széljobb, illetve saját politikai hasznára használja fel és ki (=ez is a Trianonipar része). Trianont is már rég a helyére kellett volna tenni mert ami arról folyik a közbeszédben az egyszerűen nem igaz, történelemhamisítás.

És visszatérve a Saulhoz: Holokausztfilm, de nem csak ezért kapott egy rakás díjat, hanem mert egy zseniális film is, amit el kell ismerni.
süti beállítások módosítása