Tényleg Magyarország a legjobban fejlődő EU-s ország?

2016. május 01. 10:44 - Napi Csárt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gyakran példálózik azzal, hogy hazánkban kiemelkedő gazdasági növekedés van, és a jövő évi előirányzat is két százalék feletti az Eurostat szerint. Ez egyébként a középmezőnybe elegendő is hazánknak, azonban ennél jobb várható teljesítmény is van. 

A kelet-európai országok közül Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Lettországban és Litvániában is három százalék felett alakulhat a GDP növekedés, míg hazánkban valószínűleg ez alatt marad a fejlődés. A nyugati országok közül viszont csupán Luxemburgban és Írországban lehet 3 százalék feletti bővülésre számítani. gdp_forecast.jpg

135 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr378673496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.05.01. 16:51:20

'Nem szeretem a gyurcsányt, de kurvára igaza volt, mikor azt mondta, hogy az elmúlt 6 év fidesznyik ámokfutás töredékéért már felakasztották volna.'

A komcsik igazi tragédiája hogy nem teszik fel a kérdést: miért van ez így, vagy ha igen rossz választ adnak rá.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.05.01. 16:52:21

@A megvalósult amerikai ólom..: elentősen csökkent a GDP arányos államadósság miközben jelentősen nőtt a gazdaság, alacsony az infláció, alacsonyak az állampapírok kamatai így olcsón finanszíozható a hiány. A költségvetés rendben van, és vissza lett fizetve az a 14 milliárd eurónyi EU-IMF hitel.

jaj, ezt a hazug Fidesz brosúrát még nem frissítették elvtárs?:
"GDP arányos államadósság": Lopbán jelenleg is szakadatlanul tartó megszorítotásaiból már rég 55% körül kellene állni a GDP arányos államadósságnak, eheylett, meg szinte ott van ahol 2010-ben volt. Hova lett a lenyúlt pénz te fideszkoomcsi?

"jelentősen nőtt a gazdaság": a gazdaság az EU utolsó fertályára csúszott le, olvass már EU statisztikákat elvtárs!

"alacsony az infláció". Nem alacsony te analfabáeta, hanem nulla körüli, ami nagyon veszélyes, nemhiába küzd ellene az ECB. A közpénztolvaj Bandzsa Gyurkád meg még villog is vele, hogy márpedig ő nullát akar.

"alacsonyak az állampapírok kamatai": mindenhol alacsonyka, de az elkúró kormányodnak köszönhetöen a maqyar kamatok a legmagasabbak.

"A költségvetés rendben van,": csak mert az EU kikényszerítette, különben ugrottak volna az EU támogatások.

"és vissza lett fizetve az a 14 milliárd eurónyi EU-IMF hitel.": persze te ostoba, volt az 7 milliárd is, és nem te fizetted vissz a tőleg kiszipolyozott megszorításokból, hanem a külföldi befektetők refinanszírozták. Most azoknak tartozol ugyanennyivel te matematikai antizseni.

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.05.01. 16:53:53

@Tiszteltetem Brüsszelet: A komcsik igazi tragédiája hogy nem teszik fel a kérdést: miért van ez így, vagy ha igen rossz választ adnak rá.

Ti már csak tudjátok fideszkomcsik.

A 3/3-asok kérdésében is pont ekkora illetékesek vagytok.

BiG74 Bodri 2016.05.01. 17:08:31

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Nagyon szeretnélek minősíteni kicsi troll, de nem teszem. Már unom a mantázott hülyeségeteket, pont ugyanolyan arrogáns, hazudozó kormánypárti szöveget nyomtok folyamatosan, mint uraitok/megbízóitok. A demokratikus vélemény nyilvánításba belefértek, de a gerincesbe, nem.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.01. 17:28:26

@Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra!:
Mi van, kölcsön kaptál egy okostelefont? Ízlik a meleg sör hideg virslivel az MSZP majálison, mi?

Szelid sunmalac 2016.05.01. 17:43:06

@A megvalósult amerikai ólom..: Ezt a faszsagofat mar probaltad mashol iselsutni , de nem megyek bele a ferditeseidbe. Azt mondd meg mitol olyan kurva nagy szam a 2%-os GDP novekedes.

gabpocok 2016.05.01. 17:52:39

@Afrika steht an der Elbe: whoa látom te meg pont nem kaptál egyet sem mert 0 azaz NULLA db logikusan felépített érvét sikerült megcáfolnod a Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! által felhozottakból.....Sőt továbbmegyek: az aki NEM tud EGYETLENEGY nyomorult érvre se válaszolni csak AGYATLANUL ÓCSÁROLNI , az jobban tenné ha befogná a pofáját(mert ehhez pofa kell) vagy tartsa 4 fal között a TÉNYT hogy egy agyatlan ,birkaként terelt fasz.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.01. 17:59:41

Tessék megérteni a következő ballib alapelveket!

Ballib-kormány alatt még a GDP-csökkenés is azt jelzi, hogy a kormány jól végzi a dolgát, s minden nagyszerű.
Míg nem balib kormány alatt a GDP-növekedés is csupán szánalmas próbálkozás a csapnivaló kormány részéről, hogy megpróbálja elrejteni saját magatehetlenségét és azt a tényt, hogy a hét végéig minden össze fog omlani az ország gazdaságában.

Aki ezeket nem érti és nem vallja hittel, az fasiszta, komcsi, meg Putyin fizette, emellett pedig antiszemita.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.01. 18:02:04

@BiG74 Bodri:

"Nem szeretem a gyurcsányt, de kurvára igaza volt, mikor azt mondta, hogy az elmúlt 6 év fidesznyik ámokfutás töredékéért már felakasztották volna."

Mert a nép okos, azért.

Két út van jelenleg:
- a ballib út: azaz fogadjunk még jobban szót a nyugatnak, adjuk át nekik még inkább gazdaságunkat, zsákmányoljanak ki minket még jobban, legyen minden a nyugati nagytőke érdekei eszerint,
- a fideszes-jobbikos-elempés út: különbözik a 3, de egy dologban egyeznek, próbáljuk valahogy csökkenteni az ország nyugati függőségét.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.01. 18:07:42

@A megvalósult amerikai ólom..: láthatóan? honnan láthatóan? Magyarázd el, hol látszik ez "elvtárs".

És mit számít az az általában <10% önrész ha 90%-ot lehet szétlopni?

@Tiszteltetem Brüsszelet: csak a héten? Úgy mondod mintha ez általános lenne, pedig kb ez évben ez az első :D (nyilván jó kis adókedvezményekkel szinte ingyen dolgoztatni megéri... már a gyártónak :))

csak egy néző 2016.05.01. 18:08:27

"Közismert jelenség, hogy minden, ami épül, gyarapodik, létrejön, annak nem örülünk, hanem valahogyan próbáljuk támadni, valahogy kikezdeni, ezt cinizmusnak lehet nevezni, de cinizmusból még nem épült semmi"

Miután vonatozott egyet a sehonnan-sehova sem vezető vonatocskáján, pedig ő megmondta, hogy miután a faterja egy párszor fejbe rugdosta, hogy az álmai netovábbja egy vasúti hajtány volt.

Ezt képes mondani ez az aranyhal memóriájú, pökhendi felcsuti paraszt. Mondjuk lehet benne valami, mert 8 évig gyakorolták.

Netuddki. 2016.05.01. 18:15:23

@A megvalósult amerikai ólom..: Dikk mán! Egy fasszopó, tolvaj fideszes bértroll leagyhalottozott. Muhaha!
Remélem zavarlak a lopásban! Nemsokára mentek a rács mögé.

BiG74 Bodri 2016.05.01. 18:27:01

@fidesz maszop dk egykutya:
Te birka, basszus legalább már te ne másolgassál, mert rajtad marad az általad hevesen tagadott ügynökösdi.
Másrészről amit írsz, terelés. Nem két út van, és a legkevésbé sem ez a két oroszos propagadista út, amelyet kötelező választásnak tudsz be, alárendelve minden más szempontot, például, hogy éppen saját csak lopásban jeleskedő honfitársaink fosztogatják az ország tulajdonát. De te el sem tudsz képzelni más lehetőséget mi? Mint más fidióta droid aki már szinte legalizálná a hatalmi túllengést, lopást, persze az ország érdekében, mi? A nagy szart, eladtátok magatokat, de a legkevésbé sem ennek a magyar honnak.
Ha csak ballib -ben, meg a kizsákmányoló nyugatban tudsz gondolkodi, már ha ez az, akkor sajnállak.
Amúgy tényleg nagyon orosz bérkommenternek nézel ki.

$pi$ 2016.05.01. 18:47:58

@Szelid sunmalac: "Nesze baszom anyad"

Szóval nem azt mondta, hogy szegény, hanem azt, hogy nem vagyonos. Tudtam, hogy hazudtok, köszi, hogy belinkelted. :D

Tehát Orbán azt mondja, hogy nem vagyonos, ezen ki vagy akadva, Gyurcsány, akinek vagy tízszer akkora a vagyona szegénynek mondja magát, az rendben van. Ugyes!

csak egy néző 2016.05.01. 19:05:21

@$pi$:
Mesélj már baromarcú, honnan tudod, hogy a felcsuti parasztnak mennyi a vagyona?

$pi$ 2016.05.01. 19:26:29

@csak egy néző: "Mesélj már baromarcú, honnan tudod, hogy a felcsuti parasztnak mennyi a vagyona? "

Onnan, hogy évek óta próbáljátok megbuktatni, de eddig még csak annyit sikerült kideríteni róla, hogy van egy kutyája. :D Bízok bennetek. :D

csak egy néző 2016.05.01. 19:46:38

@$pi$:
Ennyi??
Többet vártam tőled faszomöccse.

csak egy néző 2016.05.01. 19:49:04

@$pi$:
Ja és lehet, hogy igazad van, mert ő is és a többi képviselő is a valóságnak megfelelően tölti ki a vagyonnyilatkozatát minden évben.

i.ytimg.com/vi/8hwJ4Wx_XYo/hqdefault.jpg

$pi$ 2016.05.01. 19:55:47

@csak egy néző: "Többet vártam tőled faszomöccse. "

fel sem tudom tételezni, hogy a dk, meg az mszp, meg a együtt, meg az szdsz meg a civilek, meg a sok ilyen olyan alap olyan balfasz, hogy ennyi év alatt nem képes bizonyítékot találni arra, hogy orbánnak rengeteg pénze van, ha esetleg tényleg így lenne. Még kémdrónokat is bevetettetek, oktató videót is csináltatok, ha lenne valami biztos megtaláltátok volna nem?

fideszes Bróker kormány 2016.05.01. 19:56:17

@Afrika steht an der Elbe:

mi van náci batyu, most vasárnap is tökrészegre ittad magad az adócsökkentett pálinkával? Ahelyett hogy a templomba mennél, megint a Tesco elött lumpolsz a pálinkás üveggel?

csak egy néző 2016.05.01. 20:03:40

@$pi$:
Faszomöccse, ezek a patkányok annyival okosabbak, hogy a lopásukhoz törvényt csinálnak.
Arról már szó se essék, hogy van egy Polt Péter nevű pondrójuk is.
De előbb-utóbb ti is a fasz rosszabbik végére kerültök, ne aggódj.

Nzoltan 2016.05.01. 20:07:17

@Tibi !: Sokmindent elnéznek matolcsinak, ha nincs jobb a felhozatalban.
Mi olyan bonyolult ezen?

meztelen gyerek pöcse előtti plüssmaci 2016.05.01. 20:12:39

@Afrika steht an der Elbe: Ne vergődj azzal a nincs inflációval, mert az az alacsony olajár következménye.

meztelen gyerek pöcse előtti plüssmaci 2016.05.01. 20:13:48

@Nzoltan: Mi lenne Matolcsy érdeme? Ja és miket kell tenni ahhoz hogy elnézd a lopást? Téged hogy neveltek?

fideszes Bróker kormány 2016.05.01. 20:14:53

@$pi$: ennyi év alatt nem képes bizonyítékot találni arra, hogy orbánnak rengeteg pénze van

Cicabogár, te akkora országos agyhalott seggnyaló vagy, hogy egyszer még a dísztribünre rak a Fidesz.

meztelen gyerek pöcse előtti plüssmaci 2016.05.01. 20:15:21

@BircaHang Média szerkesztősége: Miért vagy ilyen rosszkedvű? Tegnap este senki sem inzultált a Bratovan utcai gőzfürdőben?

$pi$ 2016.05.01. 20:18:12

@csak egy néző: "Arról már szó se essék, hogy van egy Polt Péter nevű pondrójuk is."

Mér nem rakjátok fel a bizonyítékokat a netre, he? Neked is vannak bizonyítékaid, nem? Attól vagy ilyen biztos a dolgodba gondolom. :D

fideszes Bróker kormány 2016.05.01. 20:21:44

@$pi$: Egyszer szavaztam a fideszre

te tényleg valami díszhülye vagy! Egy "független" szavazó, aki azért éjt nappallá téve rinyál a Fidesz mellett. Te azt hiszed, hogy mindekinek olyan nulla esze van, mint nektek fideszbirkáknak?

igazi hős 2016.05.01. 20:24:36

@Afrika steht an der Elbe: "Hozzávetőlegesen Mátyás király óta nem fordult elő olyan, hogy nincs költségvetési hiány. Jövőre olyat terveznek" Egyrészt már rég nem úgy tervezik, most épp 2,4%-os hiánnyal terveznek. Másrészt Mátyás szedte be a legmagasabb adókat Magyarországon, ebben méltó elődnek tekinthetitek. Ja nem, ő sikeres háborúkat vívott és nem fantomellenséggel harcolt. Ja, nem mellékesen Mátyás nem rabolta ki az országot...

csak egy néző 2016.05.01. 20:27:04

@$pi$:
Ugye ezt csak viccnek szántad, habár annak is szar. Milyen bizonyítékot? Poltnak?
Már szinte naponta feljelentik ezeket a férgeket.
Eddig szinte minden nyomozást leállíttatott. Miről beszélsz, nyeretlen kétéves?

$pi$ 2016.05.01. 21:01:28

@csak egy néző: "Már szinte naponta feljelentik ezeket a férgeket."

Orbánról volt szó, arról, hogy nagy vagyona van. Hol a bizonyíték?

Azt már tudjuk, hogy a kutyája a szomszédnál lakik, azt is, hogy mszps választók el tudják pénzért játszani, hogy fideszes szavazatokat vesznek, most már előállhatnátok valami ütőssel is. :D

monddazigazatmar 2016.05.01. 21:05:38

Na, most akkor már csak azt magyarázzátok meg, hogy miért volt jobb az MSZP alatt a GDP csökkenés.
Mert már mindent elmondtatok. Hogy (bár csak 2016 közepe sincs még) de talán 2017-ben melyik ország mit szeretne, hogy ehhez képest milyen kevés a növekedés, hogy amugy is eu pénzekből van.
Szóval mondjuk 2007 ben nem voltunk EU tagok? Akkor nem jöttek uniós pénzek? Akkor a szegény de tisztességes zsenitek miért bírt 0,5% növekedést csinálni? A 2009es -6,5%ról nem is beszélve.
Ja, azt is értem már, hogy a túl alacsony infláció rossz, elmagyráztátok. Tehát ezért csinált a szegény tisztességes 8%ot.

monddazigazatmar 2016.05.01. 21:06:56

@igazi hős: Mátyást is utálák a kortársai.

csak egy néző 2016.05.01. 21:08:15

@$pi$:
Baszki, te már ilyen hülyének születtél, vagy később ért valami trauma?

monddazigazatmar 2016.05.01. 21:15:14

@csak egy néző: Miért? Mesélj, tényleg hol van szerinted Orbán hatalmas vagyona. Mert olyan lazán beszéltek ezermilliárdokról, mintha azt csak simán lehetne utalgatni, meg a párnában tárolni.
Szóval, hol, merre van?

csak egy néző 2016.05.01. 21:24:36

@monddazigazatmar:
Kérdezd majd meg a baromarcú gázost.
Hátha ő tudja a választ.

1ghost 2016.05.01. 21:25:59

monddazigazatmar:

Te buta, takonygerincű fideszcseléd! Látom három négy nicken is nyomtad itt a hazugságaidat, de mégis, mi a faszt gondolsz, ki hisz még nektek? Mi a kurva anyadért nem az M1-en nyomod?

Na mindegy. Mész a celládba nemsokára, még az alumínium rács is rád fog rozsdásodni bazdmeg.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.01. 21:41:45

@$pi$: ezzel azt mondod, hogy aki nem bukik meg ha próbálják buktatni akkor ártatlan?
Akkor tehát gyurcsány ártatlan, és az mszp is, hiszen nem tudták lebuktatni ezeket, nem kerültek bíróságra, nem bizonyítódott semmi. Ugye? Vagy ott más a helyzet "elvtárs"? :)

@monddazigazatmar: hol van? Egy része pl mészáros lőrincnél, a strómanjánál ;)

"Szóval mondjuk 2007 ben nem voltunk EU tagok? Akkor nem jöttek uniós pénzek?" képzeld el "elvtárs", hogy nem jött ennyi EU pénz. Ha kicsit tájékozódnál, tudhatnád, hogy a belépés után szép lassan fut fel az elérhető összeg. Mostanában van a csúcs, és 2020-ban vége is lesz.

"A 2009es -6,5%ról nem is beszélve. " juj akkor úgy tűnik az egész világnak gyurcsánya volt, mert szinte mindenhol hasonló recessziók voltak... biztos nem a válság volt, áh az semmiség volt. A gyurcsány vót :D

Hú "elvtárs" képzeld az EU-nak is van matolcsyja, és annyira jó, hogy már defláció van: cdn.tradingeconomics.com/embed/?s=eccpemuy&v=201605011809n&d1=20110101&d2=20161231&h=300&w=600

az EU magyarországot követi, de tényleg. Véletlenül se fordítva :D

monddazigazatmar 2016.05.01. 21:56:49

@csak egy néző: Ja értem. Tehát lopnak, de erre semmi bizonyíték. Ok.

monddazigazatmar 2016.05.01. 21:57:22

@1ghost: Tényleg? És még ki vagyok szerinted? :D:D Idióta

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.05.01. 22:00:44

@csak egy néző: Ja, zöld dosszié is mekkora bulika volt, mi? De nem jött be pedig ott volt a dosszié!

Orbán kőgazdagságáról meg egy rohadt dosszié se nincsen!

monddazigazatmar 2016.05.01. 22:02:44

@fidesz maszop dk egykutya:
Hát persze, ott van a mészáros párnacihájában. Hát hol máshol lenne.

Értem. Tehát akkor jobb volt Fletó, mert kevesebb uniós támogatással minuszt csinált. Logikus.
Persze, volt a válság. Amiről ugyanaz a zseni azt közölte, hogy nem fog érinteni minket :D

És persze abban is sikerült meggyőznöd, hogy mennyivel jobb volt a 8% infláció mint a jelenlegi nulla közeli.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.05.01. 22:04:12

@fidesz maszop dk egykutya: 'Akkor tehát gyurcsány ártatlan, és az mszp is, hiszen nem tudták lebuktatni ezeket, nem kerültek bíróságra, nem bizonyítódott semmi. Ugye?'

Gyurcsányt nem tudták lebuktatni? Lószart mama! A saját sógora buktatta meg mert még a saját családja is útálja Gyurcsányt. Előtte meg a saját pártja.

Az Orbán családon baszod nem találsz rést.

monddazigazatmar 2016.05.01. 22:15:06

Van az a csipcsup újság, hogy Forbes. Ilyeneket írkál e:

2015-2016-ban az egyik legmagasabb gazdasági növekedést produkálta az ország.
Néhány év alatt sikerült csökkenteni a háztartások adósságát és stabilizálódott a lakosság.
A német gazdaság felfutásával párhuzamosan a magyar gazdaság is erősödött.
A rekordalacsony magyar alapkamat is segített.
Az ország adóssága drasztikus csökkenésbe váltott.
A kormány fegyelmezett költségvetési politikát folytatott.
A gazdaság elért az áhított ikertöbblet állapotába.
Előretekintve a gazdaság növekedése viszonylag magas maradhat.
Néhány kockázat azonban továbbra is jelen van: a menekültválság és a Volkswagen-dráma.
A cikk szerint az autógyártó emissziós botránya jelentős gazdasági hatást fejthet ki Magyarország esetében, ám ez továbbra is bizonytalan.
A magyar tőzsdeindex 2015 óta látványos menetelésen ment keresztül. A cikk szerint ennek hátterében a kormány bankadó-csökkentési javaslata és a Fitch kilátásjavítása állt.
Közben idén akár két hitelminősítő is felminősítheti Magyarországot, ezzel kikerülhet a bóvli kategóriából, melynek hatására a szerző szerint jelentős új tőke áramolhat be az országba.
A pozitív fundamentumok hatására a forintra felértékelődési nyomás helyeződhet 2016-ban.

www.portfolio.hu/befektetes/alapkezelok/elajultak_magyarorszagtol_kulfoldon.231158.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

csak egy néző 2016.05.01. 22:53:32

@monddazigazatmar:
Baszko, nektek az sem lennebizonyíték, ha a felcsuti a szemetek előtt dugná anyátokat, azt sem fogadnátok el bizonyítéknak.

csak egy néző 2016.05.01. 23:00:04

@Tiszteltetem Brüsszelet:
Tényleg, semmi alapja nem volt. De milyen érdekes, hogy a sok millós ÁFA ügyek, mind utána derültek és derülnek ki hirtelen.
Ha pedig a felcsuti suttyó tényleg vagyontalan, akkor még hülye is, ha mellette egy olyan sötét, bunkó paraszt, mint a gázos 4 év alatt milliárdos lehet, nem beszélve a többi milliomos csókosáról és csak ő marad egy nincstelen lúzer.
Tényleg, ez annyira életszerű.
Ne röhögtessétek már ki magatokat.

$pi$ 2016.05.01. 23:15:03

@fidesz maszop dk egykutya: "Akkor tehát gyurcsány ártatlan, és az mszp is, hiszen nem tudták lebuktatni ezeket"

Nem buktak? Elképzelem miket mondanál ha orbán csak tized akkorát zakózni mint gyurcsány meg az mszp.

$pi$ 2016.05.01. 23:16:41

tized akkorát zakózni -> tized akkorát zakózna

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.05.01. 23:19:29

@csak egy néző: Ez és ezek a megdönthetetlen bizonyítékok 2018ban is annyira lesznek elegek mint 2014ben.

Mészáros 2010 előtt is milliárdos volt úgyhogy valamit csak tud, még ha kétségkívül kedveli is a Tábornok Úr.

monddazigazatmar 2016.05.01. 23:43:58

@csak egy néző: Tényleg ez a válaszod? Ennyit tudsz nyugger?
Orbán lop harsogod. Valami bizonyíték? Az nincs, de lop. Na, erről ennyit

meztelen gyerek pöcse előtti plüssmaci 2016.05.02. 04:47:52

@monddazigazatmar: "Tényleg? És még ki vagyok szerinted? :D:D Idióta"

Megadtad a válasz. Te egy idióta vagy.

meztelen gyerek pöcse előtti plüssmaci 2016.05.02. 04:48:37

@monddazigazatmar: "Az ország adóssága drasztikus csökkenésbe váltott." - Ez egy ordas hazugság.

sas70 2016.05.02. 09:47:53

@monddazigazatmar: És Matolcsy alatt miért volt jó a GDP csökkenés? Ja az kellett, mi?

sas70 2016.05.02. 10:01:55

@Tiszteltetem Brüsszelet: Egy fenét volt milliárdos! Mióta Orbánék kitömték pénzzel, azóta az!

Szamiz67 2016.05.02. 10:22:29

@Afrika steht an der Elbe:
2010 nyara: A választáson nyertes Fidesz vezető politikusa elment Barroso-hoz, hogy a szocikra hivatkozva 7%-os költségvetési hiány elfogadását harcolja ki. Barroso meg azt mondta, hogy 3% alatt kell tartani.
Az Orbán kormány (az előző szoci szélhámosságoknak 'hála') kötelezve van a 3% alatti hiányra, mert különben leállna az évi 4-5% GDP méretű EU támogatások utalása. Igen, be fogják tartani, kényszerhelyzetben vannak.
Vállalkozó vagyok, a gyenge kereslet miatt egyes szolgáltatásaim díját a 10 évvel ezelőtti 30%-ra kellett leszorítanom, de szolgáltatási díjat a válság óta nem tudok emelni, nálunk/nálam nincs infláció, ez az egyik, a másik a mindenben megjelenő üzemanyag árak durva esése.

Muzsikok közt 2016.05.02. 10:33:37

@sas70: ezek szerint orbánék már ellenzékben is tömték mészáros zsebét...de kinek mi köze hozzá?

monddazigazatmar 2016.05.02. 10:52:06

@Tiszteletem Brüsszelet: Nem én írtam, hanem a Forbes. Csak idéztem.

monddazigazatmar 2016.05.02. 10:54:59

@sas70: Ejnye milyen megengedőek vagyunk, ugye?
A görög balhét elfelejtjük, pedig majdnek szétesett az unió.

sas70 2016.05.02. 11:07:21

@monddazigazatmar: Meg a Kósa, Szíjjártó féle balfaszfaszságot is, meg az unortodoxiának nevezett hülyeséget is!

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.02. 11:13:33

@monddazigazatmar: nem elvtárs, nem párnacihában, hanem földekben, és külföldi bankszámlákon. Fletó egyszer csinált minuszt, ugye egyszer volt mínusz, 2009-ben a válság közepén. Tudod a tényeknek azért utánanézhetnél.
www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&idim=country:HUN:CZE:ROM&hl=hu&dl=hu
(milyen fura, hogy más országoknál is ugyan így volt, biztos nekik is gyurcsányuk volt :D )

Persze, hogy azt közölte, hogy nem fog érinteni a válság, ahogy a vezéred is általában az ellenkezőjét mondja annak ami történni fog ;)

Elvtárs, látom nem sikerült felfogni az inflációs összefüggést: cdn.tradingeconomics.com/embed/?s=eccpemuy&v=201605011809n&d1=20110101&d2=20161231&h=300&w=600

Az infláció még mindig nem a magyar jegybanktól függ (és a kamat sem), hanem az Euro-tól, úgyhogy kár ismételgetni azt mint mérőszám. Ha most 6%-os lenne az euro kamat, a forint infláció meg 8 lenne. Nincs választás, azt kell követni, most is csak ennyit csinál az egyszerre két felé néző elvtársad.
cdn.tradingeconomics.com/embed/?s=hbbrate&v=201605020910n&d1=20060101&d2=20161231&title=false&url2=/euro-area/interest-rate&h=300&w=600
Nem látszik ezen a grafikonon valami fura összefüggés? :D (nyilván nem, hiszen ti jobban hisztek a pártnak, mint a száraz tényeknek)

@Tiszteltetem Brüsszelet: @$pi$: lebuktatták? Na az jó. Tudod linkelni a börtönbe vonulás, vagyonelkobzás, és a bírósági ítélet pillanatait? "elvtárs"

Gondoltam ám egyébként, pont a kettős mércétekre próbáltalak rávezetni, és sikerült.
Ha orbán lebukik, hogy a vejét pénzeli, meg a haverjait (strómanjait), az nem bukta, hiszen, nincs bírósági ítélet, törvényes elmarasztalás. Viszont gyurcsány esetében már nem kell ilyen, ő bűnös abban a pillanatban amikor a bonsai duce azt mondja, nem kell törvényes elmarasztalás, sem bírósági ítélet :D

Hát igen, ti komcsik nem változtok :)

$pi$ 2016.05.02. 11:28:38

@fidesz maszop dk egykutya: "lebuktatták? Na az jó. Tudod linkelni a börtönbe vonulás, vagyonelkobzás, és a bírósági ítélet pillanatait? "elvtárs""

Szalmabáb-érvelést folytatsz. Én nem azt várom a vádaskodóktól, hogy orbán börtönbe volnuljon vagy, hogy elítélje a bíróság, én azt várom tőlük, hogy a bizonyítékaikat rakják fel a netre. Mint ahogyan a gyurcsány elleni bizonyítékokat is feltették a netre, a Bajnai elleni bizonyítékokat is feltették a netre. Voltak vallomások, oknyomozás, volt tárgyi bizonyíték.

Nem csak olyanok, hogy "orbánnak szigete van az adrián", ami nyilván abszurd, ha egyszer nem tud odamenni, mert akkor egyből tele lenne vele a sajtó.

konrada 2016.05.02. 11:32:19

@fidesz maszop dk egykutya:
"Fletó egyszer csinált minuszt, ugye egyszer volt mínusz, 2009-ben a válság közepén."
Jaja! Igaz úgy, hogy közben 6,3%-ponttal nőtt az eladósdottság mértéke. (Miközben a párhuzamba vont időszakban meg csökkent...)

...tegyük hozzá: 2008-ig sem tudtak nagyobb bővülést elérni, mint amennyivel magasabb lett arányosan a hitel-eladósodottság...

...hát kölcsönből lehet növekedni, csak legyen aki később kifizesse....

konrada 2016.05.02. 11:39:43

@fidesz maszop dk egykutya:
Qrva jó ez a grafikon!;)))
Ilyent azért ritkán látni, hogy azért legyen 2 horizontális, hogy egyformának nézzen ki a 4% meg a 11%, illetve 1% meg a 4 %!;)))

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.02. 11:41:11

@Tibi !: Én megértem, a három agysejteddel mindössze ennyire vagy képes. Azért fizet valamit érte a szenilis tőzsdecápa?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.02. 11:43:36

@fidesz maszop dk egykutya: Biztos újdonság a számodra, de az egy pozitívum bármelyik kormány szempontjából, ha sok EU- s támogatást képes lehívni, és kudarc ha keveset..

csak egy néző 2016.05.02. 12:18:22

@Tiszteltetem Brüsszelet
Tenyleg, te nagyon hülye. 2007-ben méf majdnem csődbe ment a gyökér gázos és mit ad Isten 2010-től hirtelen érteni kezdett az üzlethez.
Te magadon kívül mást is hülyének nézel?

m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/m%C3%A9sz%C3%A1ros%20vagyon.jpg

csak egy néző 2016.05.02. 12:19:50

@monddazigazatmar:
Számotokra nem létezik bizonyíték.
De kűzdjön veld az, akinek két anyja volt, agymosottkám.

BobAlice 2016.05.02. 12:31:46

@A megvalósult amerikai ólom..: Afrikai diktátorok is büszkék szoktak lenni, hogy mennyi segélyt tudnak legombolni a fejlett országoktól.

Muzsikok közt 2016.05.02. 12:37:39

@csak egy néző: ja, 2007 előtt is milliomos volt meg azután is.

Nem várom h megértsd h ahhoz kell egy szint h vki csődbe menjen.

D. Trump is majdnem csődbe ment pár éve de mégis ő lesz az usa elnöke nem clintonné, aki nem is vállalkozott, nemhogy csődbe ment volna.

Muzsikok közt 2016.05.02. 12:38:32

@Tronald Dump: az eu támogatások lehívása egyértelmü siker

BobAlice 2016.05.02. 12:42:46

@Muzsikok közt: Meg a klientúra között való szétosztásuk is siker, kétségtelen. Harmadik világbeli modell adoptálásában jók vagyunk.

csak egy néző 2016.05.02. 12:51:35

@Muzsikok közt:
Hát bazdmag feladom. Titeket a tények abszolute nem zavarnak. Ez a köcsög paraszt bármit tezs, ha a szátokba szarik, annak is örömmel tapsikoltok és sorba álltok repetáért. Ennyi idióta faszt, aki itt védi ezeket a tolvajokat, ezt a büdös, bnkó gázos és a suttyó vagyontalan gazdáját. Nem létezik olyan bizonyíték számotokra, amit elfogadnátok azzal a bepárásodott szemetekkel.

csak egy néző 2016.05.02. 12:54:38

@Muzsikok közt:
Ui:
De ilyen szemét aljasságot bőszen kommenteltek ész nélkül.
Csak gratulálni lehet nektek.

888.hu/article-mesterhazy-allami-penzbol-ujitotta-fel-lakasat

Muzsikok közt 2016.05.02. 13:00:47

@csak egy néző: nemtom mi az a 888.hu, gondolom vmi szemét mint a 444.hu

Muzsikok közt 2016.05.02. 13:03:09

@Tronald Dump: àltalában véve teljesen normális dolog a fejlett világban ha az ellenzék azt mondja a kormány mindent szétlop, lámpavas, csőd felé megyünk stb.

Nem érdekli a kutyát se

BobAlice 2016.05.02. 13:11:14

@Muzsikok közt: Nyilván azért nem érdekel téged, mert már a maszop alatt sem érdekelt. Ilyen egy felelős állampolgár.

Muzsikok közt 2016.05.02. 13:17:19

@Tronald Dump: a maszop alatt sokat bosszankodtam a politikán a minden téren csőd szélén táncoló vezetés miatt...

Ma minden adott hogy a saját dolgommal foglalkozzam többet.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.05.02. 13:18:25

@Tronald Dump: Tehát a kohéziós alapból lehívott fejlesztési pénzek nálad a segély kategóriájába esnek??

Egyébként tökmindegy, ha meg kevés EU-s támogatást lett volna képes lehívni a kormány, akkor azért cirkuszolnátok. A nyuszi meg a sapka jól ismert esete..

csak egy néző 2016.05.02. 13:32:52

@Muzsikok közt:
Igen. Kb olyan szar, szemét, mint a magyar idők, magyar hírlap,demokrata, M1, Kossuth rádióezért mondtam, hogy agymosott idióta vagy, mert gondolom a felsorolt szarokból vagy ilyen tájékozott.

Muzsikok közt 2016.05.02. 14:09:53

@A megvalósult amerikai ólom..: a segély jelenleg ùgy néz ki, hogy 1 befizetett forintra kapunk kb. 2-t, amit csak arra és úgy lehet elkölteni amire az EU szánja. Jelenleg 60-70% közvetlen az eu multijaihoz kerül az eu-támogatásból.

Tehát befizetsz 1 forintot és ebbőll 0,5öt elkölthetsz arra amire mondják.

Ez az Eu segíly

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.02. 14:34:08

@A megvalósult amerikai ólom..: látom még mindig nem érted. Korlátozva van hogy mikor mennyit lehet lehívni, most lehet lehívni a legtöbbet. gyurcsányék idejében, ha 100%-osan kihasználják a keretet, akkor sem vehettek fel annyi pénzt mint most. De ezt már egyszer elmagyaráztam, szokás szerint továbbra is a hülyeséget mantrázod.

@$pi$: fent vannak tele van minden bizonyítékkal. Csak azok nyerhetnek közbeszerzést akik orbánnal jó kapcsolatban vannak, mészáros lőrinc birtokainak árverezését elhalasztják egy kávézás után, és a többi. Annyira nyilvánvalóan velejéig korrupt a kormány, mint anno a gyurcsányék.
Orbánnál ki indítana nyomozást? A polt petike? :DDD

@konrada: te csak szórakozol, vagy tényleg ennyire idióta vagy? :D Soha nem egyezett meg az euro és a forint árfolyama, csak a változás iránya. Baszki te tényleg azt hitted, hogy pariban vannak? :D Mondjuk ez nem meglepő a fideszeseknél/maszoposoknál még az alapműveletek se mindig mennek simán. Képzeld, az euro kamat mindig kisebb volt mint a forintkamat, de ez mondjuk logikus, már akinek van ilyenje ;)

".tegyük hozzá: 2008-ig sem tudtak nagyobb bővülést elérni, mint amennyivel magasabb lett arányosan a hitel-eladósodottság..."

tegyük hozzá, hogy a fidesz sem, hiszen a bővülés EU pénzből megy, az adósság stagnálása meg az ellopott mnyp vagyonból, és a megemelt adókból megy, és persze a számokkal való trükközésből (december végi "mindent eladunk 2 napra, hogy úgy látszódjon csökkent az államadósság", meg az eximbankos kihelyezés) :)

Muzsikok közt 2016.05.02. 14:40:23

@fidesz maszop dk egykutya: érdekes módon a szomszédoknál volt gdp bővülés akkor amikor gyurcsânyéknál nem, pedig ugyanazt az eu támogatást kapják...

Szóval jó kérdés hogy ha nem az eu segíly nemléte, akkor miért volt a teljes ciklusban negatív gdp? Ma mitől lettünk bezzegország?

konrada 2016.05.02. 15:23:58

@fidesz maszop dk egykutya:
Írtam én ilyent???
Nem az az idióta inkább, aki szerint az a normális párhuzamos követés, ha következetesen 3-4x nagyobb a magyar Ft ráta, mint az €???

...és? Szerinted akkor rommá kell adósítani az országot, ha nincs annyi EU-s leosztás????
Talán jelzőzés helyett inkább el kéne mélyedned, mik vannak a számok mögött, többre mennél vele...

konrada 2016.05.02. 15:25:41

@konrada:
a magyar Ft inflációs rátája, mint az €-é???
(A könnyebb megértés végett...)

BobAlice 2016.05.02. 15:25:47

@Muzsikok közt: Én tökéletesen megértelek. A fideszes holdudvarban lenni mostanában egészen megnyugtató. Különösebb erőfeszítés nélkül megkapod, amit szeretnél, így könnyű öklendezés nélkül megemészteni a mellékelt kommunista köretet. De te is lehetnél megértőbb, nem mindenki van tűzközelben. Az átlagembertől a pártod bizony elveszi, amiért megdolgozott, hogy a ti offshore számlátokra kijátssza. Persze annak a belátásához, hogy az ország jövőjét perzselitek fel, az empátián kívül némi józan ész is kellene.

Muzsikok közt 2016.05.02. 15:33:06

@Tronald Dump: ja fideszes holdudvarban jó lenni

Keresel 200 bruttót és nem kell luxusadót fizetni h a cigányok segílyt kapjanak

Zseniális politika, mi?

$pi$ 2016.05.02. 16:39:24

@fidesz maszop dk egykutya: fent vannak tele van minden bizonyítékkal. Csak azok nyerhetnek közbeszerzést akik orbánnal jó kapcsolatban vannak"

Ez milyen butaság? Hol van erre a bizonyíték?

", mészáros lőrinc birtokainak árverezését elhalasztják egy kávézás után"

Konkrétan mi ebben a bizonyíték? Tudod mi a bizonyíték, ugye?

", és a többi."

Igen?

"Annyira nyilvánvalóan velejéig korrupt a kormány, mint anno a gyurcsányék."

Így van, pont erről beszélek. Annyira nyilvánvaló dolgok ezek! Nyilvánvaló, mint az, hogy a világegyetem tágulása lassul, nem? Vagy hogy a pestisjárvány az valamiféle büntetés, hogy a betegségek mind isten büntetései, nem?

Ami neked nyilvánvaló, az másnak nem, erre vannak a bizonyítékok, hogy bebizonyítsd mi a helyzet.

"Orbánnál ki indítana nyomozást? A polt petike? :DDD"

Nem erről van szó. Gyurcsány ellen sem indult nyomozás, csak egyszerűen utánajártak, hogy mi a helyzet és felrakták a netre. Nekem az elég, hogy eldöntsem kire szavazzak. :)

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.02. 17:19:51

@Muzsikok közt: Miről beszélsz? Gyurcsányéknál is volt gdp bővülés... aztán beesett a válságkor, úgy ahogy a környéken máshol is.

Ma nem vagyunk bezzegország, éppen ott mutatja a térkép. Középmezőny, rekord EU támogatással, ellopott mnyp vagyonnal, és rekord áfával, jövőkép nélkül.

Tiszteltetem Brüsszelet 2016.05.02. 17:48:40

@fidesz maszop dk egykutya: Ja, 2007ben nulla volt, 2008ban minimális, 2009ben meg 2x akkora minusz volt mint a 4 év alatt pluszban összesen. 2007-08ban a szomszéd országok számain meg sem látszott hogy válság van...mert nem volt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.02. 20:52:17

@$pi$: "Ez milyen butaság? Hol van erre a bizonyíték?"

a közbeszerzéseket megnyerő (meg nem csak a közbeszerzések) embereknél kedves húgyagyú fideszbuzi "elvtárs" annál, hogy mindig fideszes haverok nyerik. Lásd simicskát is, aki mindent vitt szinte amíg haver volt, bedobta a gecigránátot, és hirtelen semmit se nyer.

"Ami neked nyilvánvaló, az másnak nem, erre vannak a bizonyítékok, hogy bebizonyítsd mi a helyzet. "
Ami nyilvánvaló az nyilvánvaló, kivéve persze az agyhalott pártbuziknak, akik soha sem látnak hibát az imádott pártjuknál :)

"Gyurcsány ellen sem indult nyomozás, csak egyszerűen utánajártak, hogy mi a helyzet és felrakták a netre."

Ahogy a fidesznél is is utánajártak atlatszo.hu/ na meg az index-et is ezért ballibsizitek, mert ők is utánajárnak :)

További jó szerecsenmosdatást "elvtárs".

@Tiszteltetem Brüsszelet: hát igen... ebből is látszik, hogy orbánék is hasonló szinten vannak, hiszen eltolcsynak sikerült a válság után recesszióba rántani az országot, a szomszéd országok meg valahogy ebből is kimaradtak. Az MSZMP mindig is kiváló volt az elkúrásban, akár mszp-nek, akár fidesznek hívják magukat.

$pi$ 2016.05.02. 23:21:23

@fidesz maszop dk egykutya: "hogy mindig fideszes haverok nyerik"

Na, ezt kellene bebizonyítani. Hány közbeszerzés volt? Mennyit nyertek belőle "fideszesek"? Attól félek, hogy te a közbeszerzések 1%-áról sem tudsz, azokról hallottál, amire rámondták, hogy fideszes nyerte már megint.

Fiókeffektus...

monddazigazatmar 2016.05.02. 23:59:20

@csak egy néző: Számunkra nem létezik bizonyíték? :D:D:D: Egyet mondtál? Nem. Elég hamar feladtad.

csak egy néző 2016.05.03. 08:46:52

@monddazigazatmar:
Akármennyit mondhatnék, ti a saját szemeteknek sem hisztek.

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.03. 12:27:53

@$pi$: ne fáradj "elvtárs", nincs értelme, tudjuk hogy loptok, csaltok, hazudtok. Persze 1% megint mint ahogy az ellopott pénz is a gdp 1% ugye? :D

fidesz maszop dk egykutya 2016.05.03. 19:00:15

@konrada: igen normális "elvtárs", mindig így ment, most is így nyomja eltolcsy elvtársad. Nem azért olyan alacsony a kamat és így az infláció mert ő egy nagy szakértő, hanem azért mert az EUR hasonló tulajdonságai lehetővé teszik... a magasabb rátákat kérd számon eltolcsyn is, hiszen ugyan olyanok az arányok mint a szocik idején ;)

2016.05.05. 07:54:42

Románia valóban gyorsabban fejlődik ma már. De mélyebbről is indult rendszerváltáskor. Az biztos, hogy a piacuk mérete és egyéb okok miatt jobbak a hosszútávú kilátásaik. Németország meg Ausztria lassan növekszik... Ja, de ők már ipari nagyhatalmak, jólétben élnek.
süti beállítások módosítása