Tényleg olyan sokat dolgoznak a magyarok?

2016. május 09. 13:19 - Napi Csárt

A magyarok sokat dolgoznak és keveset keresnek - hangzik gyakran a panasz. Az OECD összehasonlítása szerint viszont nálunk sokkal többet dolgoznak más országokban. Magyarországon a dolgozók 4,8 százaléka tölt el 50 óránál többet a munkahelyén hetente. Ez ugyan nem tűnik nagy számnak, azonban vélhetően ez csak a hivatalos órákat tartalmazza. 50_oranal_tobbet_dolgozok.jpg

Ennek ellenére érdekes megnézni más országokat is, Törökországban például tízből négy dolgozónak hosszabb a munkahete, mint 50 óra. A lista másik felén Oroszország található,azonban itt 51 órás munkahét volt a felmérés határa, azonban még így is meglepően alacsony a hosszú munkahét alacsony aránya.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr988699468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyit ér a munkád Magyarországon? És külföldön? 2016.05.09. 15:12:11

HM!-összeállítás Mind tudjuk rég, a pénz önmagában nem boldogít. De ha minden nap a megélhetésen kell aggódni, az nagy eséllyel boldogtalanná tesz. De hol mennyit kell aggódni? Az aggódásnak ugyan még nincs mértékegysége, de anna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2016.05.09. 15:09:30

A magyarok az átlagnyugati dolgozó által termelt érték egyharmadát képesek csak megtermelni. Oszt ehhez ülnek napi 10-12 órát a munkahelyen. De jó, hogy 26 év után még mindig nem váltottak életformát. Mert akkor mi lennénk a hanyatló Nyugat.

FOLYTASSUK!

Reszelő Aladár 2016.07.17. 12:36:52

Jó vagyunk 66%ra is. A metodika a probléma. A pénztáros ugyanannyit ül a kasszában, talán több árut is üt be, a vegén mégis kevesebbet termelt mert az rladott áruk értéke alacsonyabb mint nyugaton. A magyar fodrász 1500-2000 Ft körül vág egy férfi hajat. A francia kb 7-8ezer között. Vagyis egy vágással 3-4x értéket állít elő. Persze lehet hogy ott 3-4x annyi haj van az emberek fején.
Amúgy egy munkahét 40 óra és minél jobban szabályzott a túlóra annál kevésbé éri meg kifizetni. Ha valahol büntetlenül lehet túlórafizetés nélkül dolgoztatni, akkor 4 ember heti 50 órával simán kitesz egy teljes munkaidős pozíciót. Ez pedig a munkanélküliség magas szintjét is indokolhatja.
süti beállítások módosítása