Nem is állunk olyan rosszul: itt az emberek harmada munkanélküli

2016. június 22. 10:23 - Napi Csárt

Az OECD összehasonlította, hogy melyik országban található a legmagasabb munkanélküliségű régió. Ebben a kategóriában Spanyolország végzett az "élen", itt ugyanis van olyan térség, ahol a munkanélküliségi ráta közel 35 százalékos, vagyis a munkaképesek több mint harmada nem talál munkát. Nincs sokkal lemaradva tőlük Dél-Afrika, Oroszország és Görögország sem, ezekben az országokban találunk olyan régiót, ahol az emberek több mint negyede nem dolgozik. Azonban Oroszországban az országos munkanélküliség csupán 5 százalékos, addig a másik három említett ország teljes, átlagos munkanélkülisége is 25 százalék körüli. 

Ehhez képest jól áll a helyzet Magyarországon, az országos átlag 7 százalék körüli, a legrosszabbul álló régióban pedig 12 százalék körüli a munkanélküliség. Ezzel persze még mindig távol állunk a legmagasabb foglalkoztatottságú országtól, Norvégiától, ahol a legmagasabb munkanélküliséget felmutató régióban is alig több mint 3 százalékos a mutató. unemployment.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr868829648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása