Vajon melyik vallás lesz a következő 40 év sztárja?

2016. június 29. 12:00 - Napi Csárt

A PewResearch felmérése szerint a következő 40 évben jelentős növekedés várható a különböző vallások követőinek számában. A muszlim hit követői körében lesz tapasztalható a legnagyobb ugrás, 40 év alatt több mint

1 160 000 000-val lesznek többen.

A kereszténység sincs sokkal lemaradva, mivel ők is jelentős növekedést fognak produkálni: ők 40 év alatt 750 millióval bővülnek.

Az összes nagy világvallás közül legrosszabbul a buddhisták fognak járni, ők negyven év alatt másfél millióval lesznek kevesebben. Ennyit a világbékéről.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr708853828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.29. 21:04:46

@BircaHang Média szerkesztősége: ha a buddhisták és más távol-keleti vallások, valamint a fehér és mongoloid emberek általában csak tartják a népességüket, miközben a dél-ázsiai muzulmánok és négerek masszív népességrobbanáson mennek keresztül, abba bele van kódolva a konfliktus, a háború.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.06.29. 22:37:30

a legtöbb ember annak a vallásnak a tagja, amelynek neve "leszarok én mindent, aki ilyesmivel foglalkozik az hülye", és emellett persze tagja lehet bármilyen egyháznak vagy világnézetnek

2016.07.01. 06:58:08

A Gandhi által beböfögött mondás ostobaság. Egyáltalán nem az a célja minden vallásnak. Buddhisták karmatisztítás után Nirvánába tartanak (egyébként náluk is van pokol). Keresztények a mennybe akarnak jutni, poklot elkerülni, majd a végítéletnél jó oldalra kerülni és feltámadni, ezután eljön Isten országa stb. A mohamedánok pedig még ezen a világon akarják megvalósítani Allah országát, ahol a saria jog van érvényben, mindenkit, aki nem mohamedán, lenyakaznának vagy dhimmi (rabszolga) státuszba kényszerítenének.
Eleve a példaképeik se hasonlóak. Buddha csak egy ember volt, sok mindent nem csinált, csak osztotta az észt. A bibliai Jézus Isten fia, csodákat tett és szeretetet és megbocsátást hirdetett, valamint nem akart világi hatalmat. Mohamed meg egy rablógyilkos, erőszakoló, pedofil, gyűlölködő hadúr volt, akinek a példáját a mohamedánoknak követni kell, hisz ő volt a tökéletes ember, a próféta. Világi hatalomra törnek épp ezért a mohamedánok.

2016.07.01. 07:01:15

@karandash: mármint a mohamedánok a világi hatalomra törnek, azt el akarják törölni, hogy csak a saria uralkodjon az emberek közt.

A kereszténység meg az add meg a császárnak, ami a császáré, Istennek pedig ami az Istené elvet vallják. Ez összehasonlíthatatlanul békésebb hozzáállás. Mondom ezt ateistaként.
süti beállítások módosítása