Végre egy Iszlám Állam térkép, amin nem vagyunk rajta!

2016. július 01. 10:40 - Napi Csárt

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet két éve kiáltotta ki kalifátusát, mely Irak és Szíria bizonyos területeit foglalja magába. A kalifátus kikiáltásának második évfordulójára kiadtak egy látványos grafikont, mely 3 részre osztja a világot:

  • Erős befolyás alatt álló területek: Szíria és Irak, az Iszlám Állam uralta részei

 

  •  Közepes befolyás alatt álló területek: Csecsenföld, Jemen, Egyiptom, Nigéria, Líbia, Szomália, Fülöp-szigetek, Nigéria, Afganisztán, Dagesztán

 

  • Területek, ahol alvó sejtekkel, titkos csoportokkal van jelen a szervezet: Szaúd-Arábia, Törökország, Algéria, Franciaország, Tunézia, Libanon, Banglades

Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a szervezet elég profin használja a médiát, így egy ilyen térkép kiadása jelentős részben befolyásolja a terrorszervezetről kialakított képet, továbbá növeli a félelemérzetet azokon a területeken, melyek rákerülnek egy-egy ilyen anyagra.

isis_graphic.jpg

        forrás: www.express.co.uk

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr918857012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2016.07.02. 07:02:42

A németek és skandinávok valahogy kimaradtak.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2016.07.06. 07:10:22

@midnight coder:

A Belgákat se nagyon látom a térképen.

Egyébként baszhatják a Kalifátusukat, mára 1/3-ára csökkent az ISIS, szép lassan megdöglik mind, marad néhány sejt de azok nem fognak elfoglalni és iszlamizálni nagyobb területeket.
És az anyagi forrásuk is kezd elapadni, senki se akar ezek miatt szopóágra kerülni és egy USA böriben rohadni.
süti beállítások módosítása