Így néz ki a tojás belseje főzés közben

2016. július 31. 14:59 - Napi Csárt

Édesanyáink receptje szerint 3 perc kell a lágy tojáshoz, és 10 perc főzés a kemény tojáshoz. Persze fontos, hogy a tojásokat már forrásban lévő vízbe tegyünk. Az alábbi kép pedig jól bizonyítja, hogy a szüleink nem tévedtek. Így néz ki ugyanis a tojás, attól függően, hogy hány percig főzzük. Lehet válogatni,legközelebb milyet ennénk.

tojas_chart.jpg

Forrás:bonappetit.com

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr228926072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyűrött Papír 2016.07.31. 17:38:03

Ügyes címadás, semmi köze a tartalomhoz. Akkor lenne igaz, ha egy gopro lenne a belsejében. :)
Mert ugye nem közben, hanem után látjuk az eredményt.

Sajtika 2016.08.02. 00:58:06

@Gyűrött Papír: Igen, megmondom oszinten ezt vartam en is :)

commando 2016.08.02. 08:20:45

Csak érdekesség gyanánt: a lágytojást úgy a legkönnyebb elkészíteni, ha hideg vízben teszem fel a tojást és amikor a víz felforr levezem majd hideg vízzel lehűtöm. Így nem történik meg, hogy a forróvízbe rakott tojás héja elpattan és a fehérje egy része kifől belőle. Persze ezt is ki kell tapasztalni. Ja, és ha a főzővízbe egy kiskanál sót is dobok, könnyebb a tojás héját eltávolítani.
süti beállítások módosítása