Durván betegek a magyarok: százezreket költünk gyógyszerre évente

2016. augusztus 24. 18:08 - Napi Csárt

Ha gyógykezelésre szorulunk, akkor mi is belefuthatunk abba, hogy a gyógyszerek ára bizony elég magas. Az OEP ugyan sok gyógykészítmény megvásárlását támogatja, azonban még így is belefuthatunk a borsos árakba egyes betegségekkel.

Az OECD kimutatása szerint a magyarok szinte pontosan annyit költenek gyógyszerre (503 dollárt, vagyis nagyjából 140 ezer forintot) évente, mint átlagosan a gazdasági szervezet tagországaiban. Lényeges, hogy a nem receptre felírt készítményeket nem veszi figyelembe a kutatás, ezzel együtt a teljes költés jóval magasabb lenne. 

A legtöbbet egyébként az USA-ban költenek gyógykészítményekre, ahol dupla annyit költenek gyógyszerre, mint hazánkban, a dánok viszont fele annyit sem költenek gyógyszerre, mint mi.  gyoccerar.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr1211649590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2016.08.24. 18:49:39

Ez így nem teljesen igaz. OECD átlagban vagyunk.
Ezek szerint a japánok a világ második legbetegebb népe, miközben a várható élettartam bőven 80 év felett van...?

Gerilgfx 2016.08.24. 19:03:21

szerintem az a baj, hogy nincs rendes egészségügyi ellátás. ha elmész az orvoshoz azzal, hogy rosszul érzed magad, megmérik a vérnyomásod, és mondjuk kiderül, hogy magas - írnak egy gyógyszert rá, esetleg vesznek tőled vért, de érdemben nem vizsgálják ki, hogy mi lehet a bajod, milyen betegségek, milyen életviteli szokások okozhatják a magas vérnyomást. egyszerűen csak kapsz rá egy gyógyszert, aztán ennyi. persze attól még az alapprobléma megvan, és súlyosbodik, mert nem maga a magas vérnyomás a betegség általában, hanem az csak egy tünet.

Sandor Akarki 2016.08.25. 01:33:34

Magyarországon elég olcsók a gyógyszerek. Ugyanazért ami itt teljes áron 800 forint máshol EU-ban fizetsz 15 eurot. Érdekes lenne látni egy tabletta per fő magyarországi lakosság statisztikát. A fiatalok elmentek, az öregeknek meg gyóccccer kell.

Altaïr 2016.08.25. 07:32:03

Az, hogy "százezreket költünk gyógyszerre évente", nem jelenti azt, hogy "durván betegek a magyarok". Egyszerűen azt jelenti, hogy százezreket költünk gyógyszerre.

Hol vannak a statisztikák a gyógykezelésekről, kórházi tartózkodások hosszáról és céljáról stb?

Ülj le, egyes.
süti beállítások módosítása