Egy infografikán minden, amit a migránsokról tudni szeretnél

2016. október 11. 14:55 - Napi Csárt

A migráció Magyarországon ugyan csak a közelmúltban jelent meg, az OECD országokban viszont már egy évtizede jelentős számban érkeznek külföldiek letelepedési (vagy menekültkérelmi) szándékkal. 2010 óta viszont erősödni látszik a folyamat, ebben elsősorban a szír háború lehet a ludas. ezt támasztja alá az is, hogy a 2015-ben menekült kérelemért folyamadók 23 százaléka szír, de jelentős mértékben vannak afgánok (16 százalék) és irakiak (11 százalék) is. A korábbi magas számokért egyébként valószínűleg az afgán és iraki katonai beavatkozás is jelentős mértékben felelős. 

Érdekes egyébként, hogy a frissen bevándorlók 22 százaléka 15 és 24 év közötti, a letelepedetteknél ez 14 százalék, a célországban születetteknél pedig már csupán 11 százalék. Az UNHRC (az ENSZ emberi jogokkal foglalkozó tanácsa) külön vizsgálta a szír migránsokat. Ők az OECD országokba elsősorban munkát vállalni érkeznek (1,9 millióan), mindössze 400 ezren mennek a család miatt és 175 ezren szeretnének ezekben az országokban tanulni. asylium1.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7011795321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2016.10.11. 21:49:12

aha...
és mi a helyzet a hasonszőrű perzsákkal, pakikka, bangladesiekkel? meg az afrikából hajózó fekákkal?
majd mind dolgozni akar, mi?

sírjatok 2016.10.11. 23:23:21

...de basszus, ez csak a saját bevallásuk. Még lehet igaz is. De az, aki munkát vállalni jön, még nem biztos, hogy tud is. A borsodi cigány is bármikor megmondja, hogy ő dolgozna, sőt lehet, hogy tényleg dolgozna, de árokásó emberből nem bír végtelen mennyiséget felszívni a gazdaság, a programozáshoz meg nem ért.
süti beállítások módosítása