Tele van a magyar fiatalok hócipője a politikával

2016. október 18. 14:19 - Napi Csárt

Az OECD kutatása szerint a 15 és 29 év közötti fiatalok felét nem érdekli a politika. Ebben egyébként jelentős az eltérés a teljes népességhez viszonyítva, a magyarok alig több mint harmadát nem érdekli, hogy mi folyik a politikai életben. 

Nálunk több apolitikus fiatal csak Csehországban és Litvániában van. A fiatalok egyébként jellemzően apolitikusabbak a teljes népességhez képest, de persze vannak kivételek. A legnagyobb különbség Indiában és Spanyolországban van, ahol a fiatalokat sokkal jobban érdekli a politikai élet, mint az átlagot. apolitikus.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr2411818417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.18. 21:15:46

Szóval arról a korosztályról beszélünk, amelyikből az idősebbek 8 évesek voltak a Bokros-csomag idején, a fiatalabbak pedig 9 éves koruk óta csak az Orbán-kormányt ismerik. Valaki csodálkozik, hogy a politikusok nem hozzák őket lázba?
süti beállítások módosítása