Így tablettázik a magyar: az ára miatt még az egészségünket is kockáztatjuk

2016. október 22. 13:00 - Napi Csárt

Az egészségmegőrzést szinte mindenki fontosnak tartja, és a 18 évnél idősebb hazai lakosság 80 százaléka vásárol egészségvédő termékeket - derül ki a Béres Gyógyszergyár felméréséből. Bár a döntő többség számára fontos a minőség, ez gyakran mégsem érvényesül a vásárlásnál, hiszen a fogyasztók 45 százaléka, azaz majdnem a fele, nem tudatosan választ a kínálatból. A gyógyszerektől eltérően az egészségvédő szerek forgalomba hozatalához nem kell hatósági engedélyeztetés. Ebből adódik, hogy a hatóságok nem győződhetnek meg előre arról, hogy a gyártók elvégzik-e az alapanyagok minősítését és a végtermékek hatóanyag-tartalmának, esetleges szennyezettségének vizsgálatát.

gyogyszervasarlos_graf.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr511828917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi25 2016.10.23. 16:41:54

Hogyan valasszak tudatosan? Megis hogy? Ha beirom egy szer nevet a googlba, kidob egy csomo pozitv kommentet, viszont ugyanennyi negativat is barmikor talalok ugyanarra. Nem lehet.tudatosan valasztani...lutri!

inebhedj - szerintem 2016.10.23. 18:01:10

@Zsuzsi25:

Gondolom arra utal a szerző, hogy tudatosan válaszd a legdrágábbat, az biztos egészséges, hiszen a legdrágább. :)

segar 2016.10.23. 23:24:57

Ebben a _Béres-reklámban_ csak az a bibi, hogy amióta van Béres-csepp &co, a magyar egészségi mutató Európa leges-legaljára került (Igen, még Albánia is jobb). Nyilván nem a Béres család tehet erről, de azért..., na.
___
Viszont a gyógyszergyárak bogyói, különösen a kínai-átcímkézett vegyszer-vitaminok (például a cijentológusok rettenetei, vagy a bolti-gyógyszertári olcsó cuccok) pedig nagyon sikamlós terület. Régebben mindegyiket kipróbáltam, és a reményen kívül nem nyert egyik sem - nyilván nem volt elég a 'romláshoz képest... Ugyanis ezek a vegyi termékek csak "összetevők", a szervezetnek meg "szerkezet" kell. Ezért nem is hasznosulnak jól.
___
És akkor vannak a szuper ilyen-olyanok. Rendes pénzért - attól függően, mennyit ér az életed. És ezen belül sem minden "elég", csak a legjobb szuperprémiumok. Ahhoz viszont szerencse kell azt hiszem, de tényleg... ;)
süti beállítások módosítása