Város-vidék ellentét Magyarországon: durva a fölény a jólképzett munkaerőben

2016. október 23. 10:37 - Napi Csárt

Magyarországon jellemzően erős a főváros-vidék ellentét és ezt a felsőoktatásban résztvevők csak tovább erősítik. A városlakók (nemcsak budapestiek) között ugyanis 46,5 százalékkal többen vannak a felsőoktatásban végzett alkalmazottak körében, mint a vidékiek az OECD tanulmánya szerint. Ez a harmadik legnagyobb különbség a vizsgált országoknál, ennél több városlakó csak Szlovákiában és Csehországban van a dolgozók között.

A legkisebb különbség az USA-ban van, ez többek között annak is köszönhető, hogy a tehetős népesség nem a városokban, hanem az elővárosokban lakik és ingázik minden nap a munkahelyére. varos-videk.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr6611827557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pilotax 2016.10.24. 11:37:52

Szeretem a kvízjátékokat, ezért szoktam nézni a Maradj Talpon -t Gundel Takács Gáborral. Tökéletesen alátámasztja az e blogban írottakat. Nem csináltam statisztikát de a játékosok bemutatkozásakor közel 10-bő l 9 a Bp-i tanulmányok után Bp-en helyezkedik el. Szinte mindig az jön elő, hogy tanulni ment a fővárosba és ottmaradt. Sajnos az én gyerekeim is így vannak vele, mert egyik sem talált hosszabb időn keresztül sem állást a környéken. Esélyük sem volt rá. Pedig mindhárom több diplomával rendelkezik.

Pilotax 2016.10.24. 11:38:43

Ja és nem bölcsészek, mind a három mérnök.
süti beállítások módosítása