Nemcsak a magyar szinglik vesztesek, világszerte jobban járnak a gyerekesek

2016. április 30. 09:18 - Napi Csárt

A családi adókedvezmény jelentős segítséget ad a magyar családoknak, ugyan igazán sokat a három gyerek után kapott kedvezmény ad, azonban már az egy gyerekesek is jól járnak vele. Náluk a munkát terhelő adók és járulékok 35,3 százalékát teszik ki a munkaadó ráfordításának, míg a gyermektelen egyedülállóknak 49 százalékos terhet kell fizetni.

Ez a különbség egyébként az OECD legtöbb országában fennáll, egy kivétellel, Chilében ugyanis nincs eltérés a jövedelmekben. A legjobban egyébként Svájcban járnak az egy gyermekesek, náluk a terhek kevesebb mint felét kell megfizetni, ha van egy gyermekünk, mintha egyedülállók lennénk. szinglik.jpg

20 komment

Vajon ha országokhoz kellene hasonlítani a közösségi oldalakat, a Facebook melyik lenne?

2016. április 29. 15:00 - Napi Csárt

Ha a Facebookot egy országhoz kellene hasonlítani, akkor még Kínánál is nagyobb lenne. A Statista adatai alapján ugyanis a Facebookot világszerte körülbelül 1,65 milliárdan használják havonta. Összehasonlításképpen Kína lakossága megközelítőleg 1,37 milliárd főre tehető. 

socialmedia_1.JPG

A közösségi oldalak közül világszerte népszerű még a WhatsApp, az Instagram, a Twitter, a Google Plus, a  LinkedIn és a Snapchat is.

Szólj hozzá!

Gondolnád? Ennyiből eszik egy család a világ különböző országaiban

2016. április 28. 12:55 - Napi Csárt

A MoveHub kiszámolta, hogy egy átlagos, négyfős angol család heti menüje mennyibe kerülne a világ különböző országaiban. Az összegeket a helyi fizetésekhez mérték, és mint kiderült, van olyan ország, ahol a heti bér 275 százalékába kerülne a család élelmezése.

cost-of-feeding-family-of-four-full.jpg

 

 

 

 

5 komment

Száguld az ingatlanpiac: ezért vesznek most a legtöbben lakást

2016. április 27. 16:52 - Napi Csárt

Nagyon felpörgött a lakáspiac az elmúlt hónapokban: mindenki lakást akar venni, eladni, kiadni vagy felújítani. De mi az emberek célja a lakásvásárlással? Budapesten a legtöbben (36 százalék) befektetési céllal vesznek lakást, aminél az ingatlan felértékelődése vagy a befolyó bérleti díj jelenti a megtérülést. Utánuk az első lakásukat vásárlók és a nagyobb otthonba költözők következnek – derül ki a Duna House adatsorából. Nem túl meglepő, hogy 0 százalék vásárol lakást generációk összeköltöztetésére, az ellenkezője azonban jóval gyakoribb.

napicsart.jpg

lakas2016_logo.pngA Portfolio LAKÁS 2016 Kiállítás és vásár május 6. és 8. között közel 70 kiállítóval várja mindazokat, akik nyertesei szeretnének lenni az ingatlanpiac fejlődésének. A rendezvényen akár tervrajzról is lehet lakást foglalni, a legnagyobb bankok szakértői pedig az egyéni hitelkérdésekben is személyes tanácsadással várják az érdeklődőket. Azok is választ kaphatnak kérdéseikre, akik a CSOK-ról és a 10+10 millió forintról érdeklődnek, vagy szakértői tanácsadásra van szükségük jogi, értékbecslési és bármilyen ingatlanügyi kérdésben.

A belépés ingyenes.

További információk a LAKÁS 2016 honlapján és az esemény Facebook-oldalán.

13 komment

Melyik ország nyert legtöbbször Eurovíziós Dalfesztivált?

2016. április 26. 10:02 - Napi Csárt

1956-ban tartottak először Eurovíziós Dalfesztivált, azóta pedig számos ország dala került be a győztesek közé. A legtöbbször eddig az íreknek sikerült nyerni, ők ugyanis már hétszer győztek. A képzeletbeli dobogó második fokát Svédország foglalja el, hat győzelemmel. Az alábbi térképen pedig az is megnézhetitek, hogy kik kerültek a harmadik helyre:

eurovizo.jpg

2016-ban május 10-én tartják az első elődöntőt, amit a második május 12-én követ, a döntőt pedig május 14-én nézhetjük meg, ahol hazánkat ez a dal képviseli:

 

Szólj hozzá!