TOP 10: legdrágább film, ami valaha készült

2016. január 17. 10:05 - Napi Csárt

Te is azt hitted, hogy az Avatar a legdrágábban készült film? Hát, akkor rosszul gondoltad, bár a 10-es toplistába benne van, messze nem ennek a filmnek az elkészítése került a legtöbbe. Mutatjuk meglepő első helyezettet.

1 komment

Ezekben az országokban a legnagyobb a munkanélküliség

2016. január 16. 11:00 - Napi Csárt

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legújabb felmérése szerint több mint 40 millió munkanélküli van az OECD-térségben, mintegy 8 millióval több, mint a válság előtt. A munkanélküliség átlagosan 6,7 százalék körül mozgott 2015 harmadik negyedévében, az országokat tekintve Japánban a legalacsonyabb, Dél-Afrikában pedig a legmagasabb a munkanélküliség aránya.

1 komment

Tényleg olyan lassú lenne az internet Magyarországon?

2016. január 15. 10:41 - Napi Csárt

Az internetszolgáltatók az Európai Unión belül eltérő sávszélességet biztosítanak a lakosságnak. A leggyorsabb átlagos letöltési sebességet Romániában találjuk, ahol 55 Mbps gyors az internet. A leglassabb eléréssel szintén hazánk egyik szomszédja "büszkélkedhet", Horvátországban csupán 7 Mbps az átlagos letöltési sebesség.

Magyarország egyébként az unalmas középmezőnybe tartozik az EU-n belül, a 33 Mbps gyorsaságú internettel. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy sokszor egy lassabb, de stabil elérés jobb, mint egy gyors, de akadozó szolgáltatás, erről azonban nem készült felmérés. Érdekes, hogy aki a gyors internet miatt költözne Nagy-Britanniába, az erről nyugodtan letehet, ugyanis itthon magasabb az átlagos sebesség, mint a szigetországban.

internetchart.jpg

Szólj hozzá!

Ennyi kenyeret és péksütit ettünk meg az elmúlt években

2016. január 14. 12:33 - Napi Csárt

Több kenyérfajta összetétele is megváltozhat jövőre, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre és pékárukra vonatkozó részének módosítását. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint jelenleg évről évre egyre kevesebb kenyeret eszünk, pékáruból pedig egyre többet. Vajon az új szabályozás változtatna a mostani helyzeten?

Szólj hozzá!

Több százezer családot már csak egy lépés választ el az ajándékmillióktól

2016. január 13. 15:03 - Napi Csárt

Az egész ország CSOK lázban ég, vagyis mindenki a 10+10 milliós lakáscélú támogatáshoz szeretne hozzájutni. De vajon hány családnál jöhet szóba az igénylés? A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbb 2011-ben végzett népszámlálást, így azóta biztosan történt változás, de a számok arányaiban jól mutatják, hogy míg a legtöbb családban egy gyermek van, sok az olyan család is, ahol már két gyerek született.

A 2011-es népszámlás során 388 598 olyan család volt, ahol a szülők házasságban éltek és már két gyerekük volt. Náluk igazán égető a kérdés, hogy vajon vállalnának-e egy harmadik gyereket, hogy megkapják a nagy összegű otthonteremtési támogatást. Persze azok a házastársak, akiknek még nincs vagy csak egy gyerekük van, szintén vállalhatnak gyerekeket.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása