Tudod, hol élnek a legkreatívabb emberek?

2016. november 06. 18:32 - Napi Csárt

Egy új kutatás bebizonyította, hogy a kreativitásra fordított befektetés megtérül, és ez emeli legjobban a nemzeti versenyképességet és a jövedelem szintjét. A legkreatívabb ország Japán, majd az USA és Franciaország.

Infographic: The World's Most Creative Cities  | Statista
You will find more statistics at Statista

 

Szólj hozzá!

Ez a 10 legjobb ország a világon

2016. november 05. 17:42 - Napi Csárt

Nagyon sokféleképpen rangsorolták már az országokat, de ezeknél általában egy-egy területet vizsgáltak, és az alapján állapítottak meg sorrendet. A jelenlegi felmérés viszont elég sok összetevőt vett figyelembe, és a készítői annyira biztosak az eredményeikben, hogy ki merik jelenteni: Németország a világon a legjobb ország.

Infographic: The best countries in the world | Statista Bővebben itt olvashatsz róla.

 

14 komment

Sosem találod ki, melyik országban isszák a legtöbb bort a világon

2016. november 03. 16:36 - Napi Csárt

Csúszik a misebor, na!

Komolyan mondom, az a bő 54 litert/fő elég szép teljesítmény. Mondjuk Gesztesi Karcsinak - a napi egy üveg rozéjával - ez meg se kottyanna. Amúgy összehasonlításképp, a KSH élelmiszermérlege szerint fejenként 21,8 liter bor csúszott le 2014-ben a magyarok torkán - ezzel valószínűleg pont lecsúsztunk az infografikáról :-(

chartoftheday_6402_which_countries_drink_the_most_wine_n.jpg

17 komment

Trónok harca rajongóknak kötelező! Ha elvesztetted, ki, kinek a kicsodája

2016. november 02. 17:39 - Napi Csárt

A HBO kiadott egy grafikát a Trónok harca rajongóinak, hogy segítsen azoknak a nézőknek, aki esetleg elakadt a kusza családi összefonódások között. A sorozatban többször is csavarodtak a szálak, például Jon Show apja sem az volt, akit annak hittünk. De most végre mindenre fény derül. 

tronok_harca.jpg

15 komment
süti beállítások módosítása