Rengeteg magyar dohányzik, de az osztrákok verik egész Európát

2016. december 11. 13:22 - Napi Csárt

Nemrég jelent meg az Eurostat legfrissebb, az európai lakosság dohányzási szokásait vizsgáló jelentése. A 2014-es adatokat tartalmazó felmérés szerint, a 15 évesnél idősebb magyarok 25-30 százaléka füstöl rendszeresen, de az osztrákok és a görögök simán rávernek az egész kontinensre. A legkevesebben pedig Svájcban gyújtanak rá.

cigi_eurostat_2014.jpg

15 komment

TOP 10: ők 2016 legtöbbet kereső YouTube-sztárjai

2016. december 10. 11:51 - Napi Csárt

2016-ban is összeállította a Forbes a legtöbbet kereső YouTube-sztárok toplistáját. Hihetetlen, de a 10. helyezett is 5 millió dollárt kaszált idén; a TOP10 összbevétele pedig 70 millió dollárra rúg.

Infographic: Highest Paid Stars Of 2016 | Statista
You will find more statistics at Statista

A lista élén, 15 millió dolláros bevétellel, továbbra is PewDiePie áll. Második helyen Roman Atwood, aki 8 millió dollárt keresett idén, míg a dobogó harmadik fokára, 7,5 millió dolláros bevétellel, Lilly Singh állhatott fel 2016-ban.

Szólj hozzá!

Lehull a lepel: ez a különbség a vírusok és a baktériumok között

2016. december 09. 16:25 - Napi Csárt

Sokan nem tudják, mi a különbség a baktériumok és a vírusok között, pedig a két kórokozó általi megbetegedéseket teljesen máshogy kell kezelni. A félrekezelésnek súlyos következményi lehetnek, ráadásul az antibiotikumok túlzott használata hosszútávon ahhoz vezethet, hogy a gyógyszereink hatásfoka csökken. 

Azért, hogy könnyebb legyen megérteni, egy youtube videó összeszedte a legfontosabb különbségeket:

 

1 komment

Ez nektek felhőkarcoló? A "Buda Part" csak fogpiszkáló a nagyokhoz képest

2016. december 08. 13:34 - Napi Csárt

Tegnap számolt be róla az Index, hogy annak ellenére is zöld utat kapott Garancsi 120 méteres felhőkarcolója, hogy komoly vita van volt a beruházás létjogosultságát illetően. Az ellenzők szerint a tervezett épület bezavar a világörökségi panorámába.

Az ugyan kétségtelen, hogy a "Buda Part" beruházás legnagyobb épülettömbje - a maga 120 méterével - az ország legmagasabb épületének címét hódítaná el, és így rombolhatja akár a világörökségi panorámát is. Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy a 120 méter kismiska a világ legmagasabb épületeihez képest.

Nem látod a felhőkarcolók összehasonlító csártját? KATTINTS IDE!

shutterstock_531342370.jpg

18 komment

Kiderült, hol van a legközelebbi atombomba

2016. december 07. 13:52 - Napi Csárt

Velence tényleg nincs messze

Magyarországon ugyan nincs telepítve kilövésre váró atomfegyver, azonban ez nem mondható el az egész Európai Unióról. A hazánkhoz legközelebbi töltetek Olaszország északi részén találhatók,Velencétől mindössze 69 kilométerre.  nukes.jpg

Az USA egyébként 11 nukleáris fegyvert veszített el eddig, amelyeknek az elhelyezkedése ismeretlen. Persze felmerül a kérdés: Mégis, hogyan lehet egy atombombát elveszíteni?

  • Volt, amelyik egy repülőgépre felszerelve leesett egy repülőgép hordozóról,
  • Két töltet egy olyan repülőn volt, amelyik egy viharban tűnt el,
  • Egy hidrogénbomba az USA-ban lezuhanó repülőről tűnt el, valahol Észak-Karolinában 50 méter mélyen a földbe fúródott,
  • Grönlandon pedig is odaveszett egy bomba, ott a jégtakaróba fúródott bele, így nem találták meg, 
  • A leginkább aggasztó viszont egy a georgiai partoktól kevesebb, mint egy kilométerre az óceánba esett atomtöltet.

Oroszország viszont az USA-nál is több, összesen 40 atombombát veszített el, amelyek hollétéről nincs tudomásunk. Érdekes egyébként, hogy a Föld déli féltekén egyáltalán nincs atomfegyver. 

 

18 komment
süti beállítások módosítása