Tudod, melyik ország lakói a legboldogabbak a világon?

2017. január 01. 10:29 - Napi Csárt

Ha nem is jött be a tipped, hogy vajon melyik ország lakosai lehetnek a legboldogabbak, akkor sem valószínű, hogy meglepődsz majd az alábbi toplistán. A GHI, vagyis Global Happiness Index szerint ugyanis a norvégok a világon a legboldogabbak. Az említett indexen 69,83 pontot kapott Norvégia, a második helyezett Svájc 63,53-at ért el, a harmadik helyezett 56,15 pontot kapott. Magyarország ebben is csúnyán lemaradt, 22,41 pontot ért csak el.

A top 10:
1. Norvégia
2. Svájc
3. Dánia
4. Svédország
5. Ausztrália
6. Új-Zéland
7. Kanada
8. Németország
9. Izland
10. Ausztria

ghi-globalhappinessindex-astudybylukashochholzer.jpg

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3512086675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.01.01. 19:32:34

Sikerült megelőzni Kínát, Fekete-Afrikát és a válságból válságba süllyedő latin-amerikai államokat...

sztd 2017.01.02. 08:22:24

Korábban az ilyen listákat a latin-amerikai államok vezették, és ennek a mentalitásuk volt az oka.
A mentalitásuk nem változhatott sokat, amiből arra következtetek, hogy ez a lista nem a boldogság alapján készült.

Magyarul a lista kamu.

Kunhallmi Agnes. 2017.01.02. 09:07:51

Nalunk fasisztanaci rasszista diktatura van, az emberek szivesseben elnenek eszakkoreaban.

Kunhallmi Agnes. 2017.01.02. 09:09:37

Ja es meg holokauszt is van, hat persze hogy az emberek nem boldogok.

Brix 2017.01.02. 09:12:18

Ez a lista nagyjàból az orszàgok gazdagsàgàl korrelàl...Nàlunk túl pesszimistàk az emberek, pedig lenne okunk örülni, hiszen egyre jobban élünk és még a kierőszakolt multikuli sem tette tönkre az orszàgot...

onlame 2017.01.02. 09:52:07

@Kunhallmi Agnes.:
Sokkal prózaibb a magyarázat. A fideszesek szerint túl sok a libsi, a nem fideszesek szerint pedig túl sok a fideszes, és egyébként is Orbán meg Gyurcsány. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy minket folyamatosan terrorizál a zEU, és állandóan üzennünk kell Brüsszelnek, ami frusztrációt okoz. És persze rettegünk a sok minket terrorizáló migránstól is, szóval alig van valami okunk boldognak lenni. A mérleg másik oldalán persze ott van, hogy már évek óta jobban teljesítünk, de úgy látszik, hogy ez a 250 ezer közmunkást nem boldogítja, meg úgy általában a dolgozó emberek felét, akik kevesebb mint bruttó 250 ezer forintot keresnek, cserébe többet adóznak, mint bárhol máshol tennék Európában...

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.02. 10:28:34

@sztd: persze hogy kamu! Itt jobban teljesítés van Orbán Viktor miniszterelnök ÚR-nak köszönhetően, csak úgy lobog az ország haja a növekedéstől, és ezért egyre nagyobb a boldogság!
Sorosék műve lehet ez a kamutérkép is.

@onlame: Így van a rohadt EU terrorizál minket azzal, hogy csal alamizsnákat dob, mindössze több száz milliárd forintot, pedig Magyarország húzza az EU-t fölfelé, mi többet érdemlünk! Az összes támogatás a NER-nek járna! A szőrőstalpúaknak, meg a brynza zabálóknak semmi sem járhatna!

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.02. 10:32:47

Ja és még boldogabb lehetne a magyar lakosság ha nincsenek BALLIBSIK akik rontanák a kedvet! Nélkülük minden jó lenne! Ballibsik nélkül minden jobb. Hajrá Magyarország hajrá FIDESZ!!!! Rohatt ballibsik!!!!!! Rohatt soros!

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.02. 10:35:48

Meg az RTL is rohaggyon meg amit a soros irányít mert RTL-es pólóban szokott üldözni engem és gyurcsány kottájából olvassa azt a sok szemetet amit a magyar nemzet legjobbabb kormányára mondanak Magyarországon biztony csak a szocik ballibsik által irányított helyeken van korupció ez fály a ballibsiknek. Viktor! VIKTOR!!!!!!!!!!!!44!!!444!!!!

Meghamisították Orbán hazudozásait! 2017.01.02. 11:42:40

Itt a bizonyíték arra hogy a norvégok és Soros és a liberálisok már ezt a listát is manipulálják! Mert a világ legboldpogabb országa Magyarország és nem a liberalizmus mocskában szenvedő nyugati országok!!!

Sehol egy másik országban nincsen Orbán Viktor, csak nálunk, aki bearanyozza minden egyes napunkat! Sehol egy másik országban nem történhet meg hogy egy gázszerelőből két nap alatt milliárdos lehet, ez a tündérmese csak Magyarországon történhet meg az emberekkel. Sehol egy másik országban nem ad ad ország ura rezsicsökkentést meg tüzifát az ő népének csak Orbán Viktor.

És ezek után a felmérők azt merik állítani hogy nem a mi unortodox illiberális rendszerünket még a liberális országok is mérföldekkel leelőzik? Hát ez hamisítvány, követeljük, hogy jövőre ne engedjük meg hogy mérnjenek minket, mert ezek direkt arra használják ezeket a teszteket hogy az egész világ rrajtunk öhögjön . Meg Orbán Viktor rendszerén.

bontottcsirke 2017.01.02. 12:21:06

@Putyinpárti Gyorsnaszád: Igen és a zemberek az EU milliárdjaiból jól meggazdagodtak! Ennek ellenére hálátlanok!!

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.02. 12:48:07

@Fejes Torda Kadosa: Nem irtó, hanem életed at Putyin elvtárs gáza nekünk! Ő a megmentőnk egy szent ember. A szovjet magyar barátság örökké tart!

Szalay Miklós 2017.01.02. 13:01:15

Apropó, akit érdekel, itt talál pár alapos kis írást a boldogságról. Nem arról szólnak, hogy hogyan legyünk boldogok, hanem, hogy egyáltalán miért vagyunk képesek rá, hogyan keressük, és milyen korlátai vannak.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid044

(A felső sorokat nézzétek a kép tetején. Az írások doc és pdf formátumban tölthetők le. Ezek egyébként egy nagyobb mű darabjai, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.02. 14:07:32

Jamaica nincs a top3-ban? Csalás az egész lista!

ogli dzsí 2017.01.02. 14:53:05

elég semmmitmmondó csárt

- annyi lácccik h a péz nem boldogít DE MÉGIS BOLDOGIT

sztd 2017.01.02. 15:30:23

@Putyinpárti Gyorsnaszád: nem tudok olyan boldogságvizsgálatról amelyben Magyarország valaha is elöl lett volna, de valószínűleg ez az adatsor ettől még kamu, vagy szakmailag hibás.

Akkor is az lenne, ha Magyarország az élen lenne.

@ogli dzsí: a többi vizsgálat ezt ebben a formában simán cáfolja, szóval ez a mostani valószínűleg nem a boldogságot vizsgálta.

ogli dzsí 2017.01.02. 15:36:38

@sztd: Leszarom a vizsgálatokat én boldog vk itthon is meg az voltam külföldön is.

Aki nyomi az nyomi, nem lehet vele miccsinálni.

Nemzeti Örömhírek 2017.01.02. 15:50:21

@ogli dzsí: "Leszarom a vizsgálatokat én boldog vk itthon is meg az voltam külföldön is."

Ez az igazi magyar beszéd! Igenis Magyarországon pont olyan boldogak az emberek mint akár Szovejetunióban. Ez a lista egy allattmos külső támadás Orbán Viktor sikerei ellen, de ez a kormány megvédi az eddigi vívmányokat és még tovább is fogja fokozni!

kvadrillio 2017.01.02. 15:54:16

ÉS...EZT ÍGY....HOGY ???!!! :o)))))
"""Kálmán Pálfi ·
Dorog
Bende István • 11 órája

Minthogy az Alaptörvény közjogilag érvénytelen, joghatás kiváltására nem alkalmas dokumentum, így a joghatás hiánya miatt a "Magyarország" nevű magánállam nem jött létre! Erőszakkal működtetnek ilyen néven egy szervezett magánhatalmat, azt a látszatot keltve, hogy ez a magyar állam.

Az igazság azonban egész más. A joghatás hiánya miatt a Magyar Köztársaság Alkotmánya hatályban maradt, és a törvényes magyar állam a Magyar Köztársaság maradt. Ezért aztán a közjogi helyzet az, hogy Magyarország területe továbbra is a Magyar Köztársaság területe, a magyar állampolgárok (akik 2011. december 31.-én állampolgárok voltak) a Magyar Köztársaság állampolgárai, ezért a "Magyarország" nevű intézmény látszólag hatályos "jogszabályai" területi és személyi hatály hiányából fakadóan még látszólagosan sem fejthetnek ki joghatást.

Persze lehet azt mondani, hogy de facto működik egy állami gépezet, de minden megszállásnál működik egy gépezet. A Magyar Államot megszállva tartják, amíg fenn tudják tartani a törvényesség látszatát.

A törvényesség látszatát pedig az összes párt, és média segítségével tartják fenn. A média sokféleképpen tudja ezt segíteni. Például úgy is, hogy azt sugallja: a Magyar Köztársaság megszűnt! A Gépnarancs ezt a módszert alkalmazza.

Az Alaptörvény érvénytelenségéről és annak következményeiről szóló jogi állásfoglalás például itt érhető el: www.hyperion.hu/pub/jog...

Az Alaptörvény érvénytelenségének egyszerű bizonyítása:

Miért érvénytelen az Alaptörvény?

Magyarország Alaptörvénye - ZÁRÓ ÉS VEGYES RENDELKEZÉSEK
"Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény
19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el."

A Magyar Köztársaság Alkotmánya (1949. évi XX. törvény)
"19.§ (3) E jogkörében az Országgyűlés
a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát;"

A hivatkozott pont szerint az országgyűlésnek kizárólag a Magyar Köztársaság
Alkotmánya megalkotásához volt joga, csak ehhez, és csak ilyen névvel, ezért
AZ ALAPTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN!

Mivel a 19.§ (3) a) és a 24.§ (3) hivatkozás között ÉS kapcsolat áll fenn, így a 19.§ (3) a) hivatkozás érvénytelensége miatt a 24.§ (3) tartalmának nincs jelentősége.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emberek!! Ezt érdemes a jővőre nézve,MEGJEGYEZNI, aki teheti,mentse el, amíg a diktatúra le nem törölteti a forrást!"""""""""""

kvadrillio 2017.01.02. 15:55:41

fenti hsz innen:

Ujhelyi: vigyázz Viktor!
Népszava|2017. jan 1. 17:40
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]
Belföld
0
inShare

Magyarország csak a plakátokon és a rokonok bankszámláján erősödik. Valójában négymillió ember él a létminimum alatt, több mint ötvenezer gyermek rendszeresen éhezik, legalább kétszázezer él olyan háztartásban ahol nincs folyóvíz és áram - emlékeztetett Ujhelyi István szokásos heti nyílt levelében az újév első napján.

Az MSZP alelnöke és európai parlamenti (EP-) képviselője emlékeztetett: Orbán Viktor azt mondta, hogy 2017 a "lázadás éve" lesz. "Vigyázz Viktor, nehogy a nagy <dübörgésben> néhány éhes és megalázott munkáskéz a Te ablakodat dobja be először. Csak azért, mert most az egyszer komoly vették, amit mondasz" - fogalmazott Ujhelyi.

sztd 2017.01.02. 16:00:27

@ogli dzsí: a pontosabb vizsgálatok azt mutatják, hogy Magyarországon aránytalanul sok a nyomi, és még Közép-Afrikában is boldogabbak az emberek. Valamit csak tudnak, és érdemes lenne azt megtanulni.

Egyébként ez az index inkább jóléti indexnek tűnik a Wikipedia alapján. Talán csak a nevét rontották el.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.02. 16:02:20

Kamu. Az átlag kubai boldogabb egy átlag skandinávnál, s ez a többi karibi országra is igaz.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.02. 16:06:54

@kvadrillio:

"Miért érvénytelen az Alaptörvény?"

Ökörség. Az ötlet kitalájónak kb. 10-szer cáfoltam meg tézisét.

A jelenlegi alkotmány érvényes és hatályos, nem igaz, hogy helyette a korábbi van hatályban.

kvadrillio 2017.01.02. 16:39:24

viktorka ! hamár a Vajdaságnak attál 50 milliárdot, nemkőne ezeknek a fázós magyar embereknek is 50 milliáérdot odalökni ???!!!

Válaszol: Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke
Népszava|2016. dec 30. 05:30
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]
Napi kérdés
0
inShare

Milyen méreteket ölt a fagyhalál Magyarországon?

A fagyhalál továbbra is tömeges méreteket ölt Magyarországon, a kihűlés miatt emberéletben bekövetkezett veszteség évről évre növekvő tendenciát mutat. Egyre több az otthoni kihűlések száma is. A szegénység, a nyomor, az elmagányosodás és persze a nemtörődömség tragédiákhoz vezet.

kvadrillio 2017.01.02. 16:42:27

@kvadrillio: azaz..... VIKTOR NEVŰ DIKTÁTORUNK, DIREKT DRASZTIKUSAN CSÖKKENTI MAGYARORSZÁG NÉPESSÉGÉNEK LÉTSZÁMÁT !!! ELŐRE ELHATÁROZOTTAN, MEGFONTOLTAN ÉS TUDATOSAN KÖVET EL A MAGYAR NÉP ELLEN NÉPIRTÁST !!!

kvadrillio 2017.01.02. 17:02:07

Nu, így csinál egy zsidó karrierrt Magyarországon----Magyarországról...:O)))
Polgár Judit bejelentette távozását
MTI|2017. jan 1. 17:23...népszava...

Nem folytatja szövetségi kapitányi tevékenységét a férfi sakkválogatott élén Polgár Judit.

Minden idők legsikeresebb női sakkozója a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalta az ENSZ főtitkárának felkérését és a UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segíti a program céljainak megvalósulását, emiatt nem tud teljes erőbedobással a szövetségi kapitányi feladatára összpontosítani.

2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és a UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.

Az új feladatkör már most láthatóan sok ...továbbiakban
Továbbiak
Továbbiak

"""Megdöbbentő információ a HunHír-től !

A sakkozó Polgár-lány szervezi az amerikai zsidók Magyarországra telepítését?

A HunHír.Hu Texas-i informátorai szerint már nemcsak Izraelből, hanem az USA-ból is egyre többen vannak, akik Magyarországot választanák új hazájuknak. Úgy tudjuk, az elkövetkezendő két évben hárommillió zsidó betelepítését tervezik az országba. Az amerikai zsidó közvélemény úgy értesült, hogy Magyarországon már lakóparkok vannak az izraeli állam tulajdonában, ahová várják az érkezőket. Tíz évet kell aláírniuk, hogy az országban tartózkodnak, és ezért cserébe ingyen hozzájutnak az ingatlanhoz.

Texas-i informátorunk több forrásból is úgy értesült, hogy biztosra vehető a fentiek igazságtartalma. Az egyik egyetemi város szomszédságában lévő, magyarok által is látogatott cég tulajdonosánál is megjelentek az amerikai zsidók, és újságolták neki a fontos hírt. Irány Magyarország, mert minden lehetőség adott ahhoz, hogy végzettségükhöz méltó állást és megfelelő, őrzött lakóparkokban való elhelyezést kapjanak. Férfiak, nők mondták el mindezeket, nem is gondolva arra, hogy talán az Amerikában élő magyarok nem örülnek túlságosan annak, hogy szülőföldjük az idegen terjeszkedés célpontjává válik........"""""

HÍJJJNYAHHH !!!...CSAK AZ A TÖBB MINT EGY MILLIÓ KINTI MUNKÁKBA KÉNYSZERÍTETT MAGYAR NEM TUDOTT ILYEN KARRIERT CSINYÁLNI MI ???!!! BAZD MEG ORBÁN.....

kvadrillio 2017.01.02. 17:03:45

Nu, így csinál egy zsidó karrierrt Magyarországon----Magyarországról...:O)))
Polgár Judit bejelentette távozását
MTI|2017. jan 1. 17:23...népszava...

Nem folytatja szövetségi kapitányi tevékenységét a férfi sakkválogatott élén Polgár Judit.

Minden idők legsikeresebb női sakkozója a közösségi oldalán jelentette be, hogy vállalta az ENSZ főtitkárának felkérését és a UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segíti a program céljainak megvalósulását, emiatt nem tud teljes erőbedobással a szövetségi kapitányi feladatára összpontosítani.

2016-ban elvállaltam az ENSZ Főtitkárának megtisztelő felkérését és a UNWomen esélyegyenlőségi nagyköveteként segítem a program céljainak megvalósulását. A megbízatásom egészen 2030-ig tart, elsődleges feladatom a női egyenjogúság helyzetének, a nemek közötti esélyegyenlőségének elősegítése. Ezt a kihívást nagyon komolyan veszem és eltökélt célom, hogy helytálljak az általam is teljes meggyőződéssel vallott célok méltó képviseletében.

Az új feladatkör már most láthatóan sok ...továbbiakban
Továbbiak
Továbbiak

"""Megdöbbentő információ a HunHír-től !

A sakkozó Polgár-lány szervezi az amerikai zsidók Magyarországra telepítését?

A HunHír.Hu Texas-i informátorai szerint már nemcsak Izraelből, hanem az USA-ból is egyre többen vannak, akik Magyarországot választanák új hazájuknak. Úgy tudjuk, az elkövetkezendő két évben hárommillió zsidó betelepítését tervezik az országba. Az amerikai zsidó közvélemény úgy értesült, hogy Magyarországon már lakóparkok vannak az izraeli állam tulajdonában, ahová várják az érkezőket. Tíz évet kell aláírniuk, hogy az országban tartózkodnak, és ezért cserébe ingyen hozzájutnak az ingatlanhoz.

Texas-i informátorunk több forrásból is úgy értesült, hogy biztosra vehető a fentiek igazságtartalma. Az egyik egyetemi város szomszédságában lévő, magyarok által is látogatott cég tulajdonosánál is megjelentek az amerikai zsidók, és újságolták neki a fontos hírt. Irány Magyarország, mert minden lehetőség adott ahhoz, hogy végzettségükhöz méltó állást és megfelelő, őrzött lakóparkokban való elhelyezést kapjanak. Férfiak, nők mondták el mindezeket, nem is gondolva arra, hogy talán az Amerikában élő magyarok nem örülnek túlságosan annak, hogy szülőföldjük az idegen terjeszkedés célpontjává válik........"""""

CSAK AZ A TÖBB MINT EGY MILLIÓ KÜLFÖLDI MUNKÁBA KÉNYSZERÍTETT MAGYAR NEM TUDOTT ILYEN KARRIERT CSINÁLNI MI ???!!! BAZD MEG VIKTOR !!!

kvadrillio 2017.01.02. 17:05:14

......a polgár-lány..., majd jókat KÉMKEDIK A ZSIDÓKNAK !!!!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))

ferinek nem 2017.01.02. 17:34:45

A lista is igazolja, hogy merő hülyeség, miszerint a pénz (jólét) nem boldogít.

sztd 2017.01.02. 18:44:12

@ferinek nem: nem, csak rosszul nevezték el az indexet. Valójában az index nem méri a boldogságot.

Köldök_szösz 2017.01.02. 18:47:31

@MAXVAL.BIRCAMAN.: persze, úgy is fel lehet fogni a dolgokat hogy ha az elvárásokat visszük le a béka picsája alá.

Köldök_szösz 2017.01.02. 19:01:38

@ferinek nem: Olyan országokban ahol pl nem kell fűtésre annyit költeni már kevesebb dolog miatt kell parázni/pénzt összekapirgálni :D
De ahogy fentebb írták ez mentalitás kérdése is. Egyes országokban túl nagyon az emberek igényei, lehet hogy egy csomó olyan dolgot akarnak ami nem is biztos hogy kell nekik. Aztán attól hogy ezek az igények ott vannak lehet hogy még kielégíthetőek is de akkor van a nagy gáz ha vannak is de nem lehet velük mit kezdeni, mint pl Magyarország ahol már kurva sok minden nyugati, csak mondjuk a fizetések nem annyira.

sőőtnagyonis 2017.01.02. 19:39:16

@MAXVAL.BIRCAMAN.: Az a 22,41% pont a kétharmad, aki a baksisért magát is leszopja!

sőőtnagyonis 2017.01.02. 19:46:44

@Köldök_szösz:
Akkora a boldogság, hogy már börtönt építenek a nyomorékoknak, nem iskolát, meg kórházat.
Egy boldog országban csak és kizárólag lánc után vágyik minden matyar!
Mit kell ítt fűteni? És a hazaszeretet? Az smafu?

odamondó 2017.01.02. 22:35:37

Röhej. Legalább 4 ország a sótlan semmilyen életről szól. Ez lenne a boldogság? Kizártnak tartom.

2017.01.04. 08:35:59

Dánia, Ausztrália a világ vezetői antidepresszáns-fogyasztásban. Vajon miért?
Nem azt mondom, hogy a magyarok nagyon boldogok, de a chartnak sincs semmi értelme.
A hong kongiak, dél-koreaiak például sokkal gazdagabbak, mint a magyarok, mégis boldogtalanok.
Emberi kapcsolatok, szabadság, megélhetéshez elegendő jövedelem, lehetőség az előrelépésre, perspektíva, irreális elvárásoktól mentesség. Ezek számítanak.

sebi77 2017.01.07. 23:49:51

Emlékszem egy felmérésre ami Indonéziát hozta ki győztesnek, itt meg ők is pirosak.
süti beállítások módosítása