Kiderült, melyik high-tech cégek alkalmazzák a legtöbb bevándorlót

2017. február 02. 14:35 - Napi Csárt

A tehetséges diplomás bevándorlók nagyon sokat hozzá tudnak tenni a céges sikerekhez. Az Egyesült Államokat ezért is érinti annyira rosszul Trump beutazási tilalma. Készült egy lista arról, hogy melyik nagy high-tech cég hány bevándorlót foglalkoztat az USA-ban, és mennyi az átlag fizetésük.

Infographic: How Tech Companies Rely on Foreign Talent | Statista
You will find more statistics at Statista

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr812177120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.02.03. 04:16:16

Megoldás lehetne, ha az amerikaiakat ne food stampen tartott, szavazataikért manipulált rabszolgákként kezelné a kormányuk, és lehetővé tehetnék nekik, hogy magasabb végzettséget szerezve munkát kapjanak az IT-iparban, akkor nem lenne szükség ilyen sok indiaira, kínaira, pakisztánira. Az amerikai egyetemi tandíjak horribilis mértékűek, ez már gátolja a fejlődést, ki vannak téve a migri IT-szakembereknek. Sajnos az egyetemek pont azért emelhetik a tandíjakat, mert az amerikai kormány beavatkozott a felsőoktatásba azáltak, hogy garantálta a tandíjak megtérülését, ugyanis a tandíjhitel az egyetlen, amiből nem lehet magáncsődbe "menekülni" az USA-ban.

Kovi1970 2017.02.03. 11:02:23

"amerikaiakat ne food stampen tartott, szavazataikért manipulált rabszolgákként ": te valami párhuzamos dimenzióban élsz.

Épp most választották meg elnöküknek azt a milliomoscsemetét, akinek egyrészt alibi kamu egyetemekkel kereste a pénzét, másrészt az új oktatási minisztere a magánegyetemek lobbistája, és épp most akarják megvágni az állami támogatásokat.

A food stamp-es ökörséget pedig végképp a hülyeség netovábbja. Láttad milyen nagy lábon él az átlag amerikai? Milyen autókat vesznek, mekkora piac bármelyik cégnek?

Akiket te "migrizel" azok általában egyszerűen jobb képességű emberek, nincs az a magánegyetem és protekció amivel a bennszülöttek el tudnák végezni a munkájukat.

2017.02.03. 11:58:27

@Kovi1970: egy kínai középosztálybeli család gyereke ma nagyobb eséllyel szerez diplomát, mint egy amerikai. És tömegével nyomják be amerikai egyetemekre a kölykeiket is a kínaiak. Trumpnak igaza van, eddig mindenki csak leszedte az amerikai piacról a hasznát, közben az amerikaiak rosszabbul élnek, mint a szüleik.
Japánba, Kínába, Dél-Koreába nem engednek be csak úgy idegen cégeket, nem engedik kiszívni a profitot.

36eurocat 2017.02.03. 12:13:34

@Kovi1970: az átlag amerikai baromira nem él nagylábon! persze minden attól függ, hogy kit nevezünk "átlagnak". piszokul sokan - és nem csak feketék, meg indiánok és ilyen olyan módon bevándoroltak - élnek a létminimumhoz közel. amerika már rég nem az álmok földje. javaslom megtekinteni az Ivory Tower című eposzt - talán Netflixen, vagy a HBO-n meglelhető. mindjárt tisztább lesz a kép az amerikai felsőoktatás megítélésekor. persze lehet az is egy érv, hogy mivel én vagyok az elnök, mostantól rendeletben - sőt - törvényben tiltom be az egész klímaváltozást, haza zavarok minden "fekete seggűt - dude", aki galádul elorozta az amerikai nép elől a jobbnál jobb állásokat...ráadásul folyamatos terror fenyegetést jelent a békés (mindeközben felfegyverkező) amerikaiaknak.

ha csak úgy nem... szokták a régiek mondani beletörődéssel.

Kovi1970 2017.02.03. 14:18:28

@karandash: még egyszer: Trump az állami egyetem ellen van. Miben lenne igaza? Hogy csökkenti az oktatási támogatásokat? Hogy kamu magánegyetemhez adta a nevét? Vagy mondjuk De Vos jelöléséhez mit szólsz akkor?

Az USÁban egyetem sosem járt ingyen. Egy nagyon demagóg érvet hoztál fel kínával. Az hogy valaki diplomát kap az nem jelent semmit. Magyarországon bárki könnyebben kap diplomát mint az USÁ-ban, de annak jó része annyit is ér.

@36eurocat: Ez a hazazavarás azért necces az USÁ-ban, mert ott nagyjából mindenki bevándorló.

Nyilván semmi köze Trump kavarásának ahhoz, hogy az olajlobbi támogatja. Láttad a kulügyminiszterét? neked úgy tűnik, hogy a "nép visszavette a hatalmat"?
süti beállítások módosítása