Szívhatják a fogukat a volt keleti blokk országai: alig van valami pénzük a bankban

2017. február 09. 17:39 - Napi Csárt

Jakub Marian egyik térképén az európai országok átlagos megtakarításait vizsgálta, amiből az látszik, hogy hatalmas szakadék tátong az egykori nyugati és a keleti országok között. Az eltérés szembetűnő, még a leggazdagabb keleti ország (Csehország, 42 ezer dollár) megtakarításainak is közel négyszerese a legszegényebb nyugati ország megtakarításai (Hollandia, 183 ezer dollár). 

Persze lehet azt mondani, hogy a németeknek ennél kevesebb az átlagos megtakarítása, azonban az ország keleti fele a keleti blokk része volt, így jelentősen lehúzza az átlagot. Az Ibériai félsziget országaiban és Görögországban is később kezdték a takarékoskodást, itt ugyanis a 70-es évek közepéig diktatúrák voltak hatalmon. komcsi-fizu.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr4412243108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása