Külföldre utazol? Nem árt, ha leellenőrzöd az útleveled

2017. április 06. 15:28 - Napi Csárt

Hamarosan indul a nyaralási szezon, nem árt, ha megbizonyosodunk róla, hogy a nyaralásunk idején még érvényes az útlevelünk. A sürgősségi kérelem ugyanis sokkal drágább, mintha az alap, 30 napos eljárást választjuk. A magyar útlevelek érvényességi ideje egyébként attól is függ, hogy mekkora illetéket fizetünk, ez alapján lehet egy, három, öt vagy tíz éves érvényességi idejű az útlevelünk. 

A világ legtöbb országában egyébként nem bonyolítják meg ennyire az útlevél gyártásának szabályait, rendszerint egyféle érvényességi idő választható. Európa legtöbb országában egyébként a 10 évre kérhető úti okmány a legelterjedtebb, míg Afrikában az 5 vagy ennél kevesebb ideig érvényes okmány a jellemző. A többi kontinens országai viszont nem ennyire egységesek, eltérő, mennyi időre adják ki az útlevelet. passport_validity.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr312405989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása