Sikeres üzletember szeretnél lenni? Erre figyelj

2017. június 29. 14:23 - Napi Csárt

Elon Musk, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey vagy Warren Buffett - a közös ezekben az emberekben, hogy mindannyian sikeres vállalkozók.

Arra, hogy mi a siker titka, nincs persze tuti recept, de érdemes megnézni, mire esküsznek a sikeres, világszerte ismert üzletemberek.

1488215222_wws-habits-of-highly-sucessful.pngAz Entrepreneur.com oldalon közzétett infografikája szerint tehát ha valaki sikeres üzletember szeretne lenni, a következőkre kell odafigyelnie:

- legyen egy fix napi rutinod

- olvass sokat (Bill Gates évi 50 könyvre esküszik)

- sportolj (Richard Branson például 5-kor kel, hogy még munka előtt ússzon, szörfözzön vagy teniszezzen egyet)

- légy pozitív, felejtsd el a pesszimizmust. Ha hibázol, vagy elbuksz, tanulj belőle és kezdd elölről!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3412628213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.30. 11:40:45

Olvass sokat... ja, de ha valaki divatos önsegítő könyveket, ezoterikus hülyeséget, vallási csacsiságokat meg szépirodalmat olvas, abból sose lesz sikeres ember.

Edison meg úgy lett sok szabadalom tulajdonosa, hogy okosan (geci módon) kötött szerződéseket feltalálókkal. Ő inkább üzletember volt, mint feltaláló.

Steve Jobs meg léböjtkúrával meg kitudja milyen faszságokka "kezeltette" a rákját, bele is halt. Roppant okos ember... Nem is!

Gyorgy Nagy 2017.06.30. 13:36:47

Vagy legyél felcsuton gáz szerelő .

Brix 2017.06.30. 15:38:49

Ez mind szép, de az a helyzet , hogy tőke és kapcsolatrendszer kell elsősorban ahhoz, hogy meggazdagodjon az ember. Nálunk, Magyarországon ez főleg így van... Azok gazdagodnak , akik úszkálnak az EU-s forrásokban, állami megrendelésekben, a többi ember nehezen halad előre...Persze, van néhány " feltaláló" aki a semmiből is tud vagyont építeni, de ez a legritkább... Pénzt csak pénzből lehet csinálni... Aki most a top 100-ban vannak , itthon, azok 80-90%-a volt privatizációs csaló, áfát sinkófált, és/vagy a politikai kapcsolatai révén, az állam tömte ki a zsebét... A nagy üzletek 99%-a egy szűk kör kezében van, ahová szinte lehetetéen betörrni külső embernek...DE álmodozni lehet, hogy önfejlesztéssel lehet előrehaladni... A " szabadpiaci " kapitaliznus, és a self made man már régen elveszette az illúzióját az USA-ban is , nálunk a félfeudál világban meg nem is volt soha kultusza...
süti beállítások módosítása