Itt szívják el a legtöbb füves spanglit a fiatalok Európában

2017. augusztus 03. 12:03 - Napi Csárt

A felmérések szerint hazánkban a 15-34 évesek 5,7 százaléka szokott kannabiszt szívni és mindössze 0,6 százalékra tehető azoknak az aránya, akik kokaint használnak. Ezekkel az adatokkal Magyarország a lista 6. helyét szerezte meg. De vajon melyik európai ország került az utolsó helyre?

kanabisz.png

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7312716910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2017.08.03. 13:20:05

Az hogy a jóléti társadalmak, már jó dolgukba nem tudják mibe pusztuljanak bele azon nem csodálkozom. De a cseheken igen. Ők itt a negatív meglepetés.

DDD3 2017.08.03. 13:48:14

@Kútmester: Miről hadoválsz itt össze-vissza? Nem sok köze van ennek a jóléthez, meg a "nyugatisághoz".
Nézd meg Svédország és Ausztria pozícióját, ehhez képest meg pl. Dániát. Kár zsigerből nyomni a hülyeséget.

conchita wurst 2017.08.03. 19:11:39

Prágából jelentem nem véletlen

füvet orrocskáddal érzed a parkokban

max 5 tövet pedig legálisan termeszthet mindenki

plusz vannak kocsmák ahol nyíltan füvezik mindenki, és vehetsz is füvet, pult alól - ez szürke zóna, mármint a kocsmai árusítás, csak olyannak adnak el akinek mán látták ott a fejét

ja és buzulni is lehet, cseheket nemigen érdekli

Ekrü 2017.08.03. 21:00:38

Elnézve Hollandia elég előkelő helyezését,nem hinném,hogy nálunk legalizálni kéne a drogokat.Meg azért a sokat bezzegelt Finnországban is 2,5-szer többen szívnak mint nálunk.Dániáról meg a liberális Franciaországról nem is beszélve.Biztos azért mert olyan boldogok ott a fiatalok...

Nincs közöttünk csicska 2017.08.03. 21:04:27

@Ekrü: mondjuk a magyar alapból elég depis ezért nem gondolom hogy legalizélni kéne

de én is szívok néha sokkal kisebb az EÜ hatása mint a sima dohányzásnak, igazából inkább kultúrális mint EÜ kérdés a marijuana

Ekrü 2017.08.03. 21:05:29

Mindenesetre a hivatkozást és a képet elmentettem,jó lesz majd érvelésnek.

Ekrü 2017.08.03. 21:09:44

@Nincs közöttünk csicska: Engem nem fogsz meggyőzni,zsigerből gyűlölök mindent ami droggal függ össze.Esetleg kérdezz meg a marijuana hatásáról olyan szakembereket akik függőkkel foglalkoznak.(pl:Ráckeresztúr)

Nincs közöttünk csicska 2017.08.03. 21:26:32

@Ekrü: az hogy mi drog kultúrális kérdés, attól függ h a törvény mit nevez drognak

nálunk a nikotin nem drog holott függőséget okoz, a kannabisz meg drog holott nem okoz függőséget /ezt saját tapasztalatom is megerősíti/, és van egy csomó ilyen gyógyszer is antidepresszánsok stb. amit simán kiír az orvos seperc alatt és függőséget okoznak

nem mo-n élek egyébként tehát nem sértem meg a tv-t és nem akarlk meggyőzni róla hogy 'drogozzál' , de nekem kellemes mint másnak leugrani 2 sörre vagy ilyesmi

marijuana függőség nem létezik így szakemberek sincsenek akik ezzel foglalkoznak, aki sokat szív annak gyengül a memóriája, ez egy ismert negatív hatás

rozsomák 2017.08.03. 21:41:24

Viszont az amfetaminfogyasztásban a háromszorosán állunk, mint a csehek.
(www.emcdda.europa.eu/countries/prevalence-maps )

Mert ki ezt fogyasztja, ki azt... ugye...

egysmás 2017.08.03. 22:32:41

Bezzeg, ha a biofüvet mérték volna fel, akkor más lenne a leányzó fekvése...

Kútmester 2017.08.03. 23:18:49

@DDD3: Ha majd kitisztultál nézd már meg a kokainfogyasztást is. A drágalátos Ausztria és Svédország kapásból lenyomja Lettországot, Szlovákiát, Bulgáriát, Lengyelországot, Horvátországot, Finnországot, és még Csehországot is. Sőt még Belgiumot is. A keleti régiók közül egyedül Szlovénia van velük egy szinten. A fű meg a szegény ember kábszere. De ezt nem kéne mondanom, talán felfogja magától is a csökött kis agyad, vagy ami maradt belőle.
Előbb tanulmányozd tiszta fejjel a diagramot, mielőtt zsigerből hülyeségeket irkálsz.

hugsz 2017.08.03. 23:24:19

Vajon honnan veszik ezeket az adatokat? :-D
Baromság...a kommentelők közül ki vett részt a felmérésben?
Eu szinten semmit nem tudnak átlátni, megszervezni de ez a kimutatás biztos halál pontos.
Valako hasra ütve kb. kitöltöttek egy exel táblát és felmarták a pénzt.

hugsz 2017.08.03. 23:46:19

A legkeményebb, hogy képesek vagytok vitázni ezen és valaki hivatkozni szeretne rá. Érvelni vele!!!!! :'-D
Óóó Mamma! :-D

2017.08.04. 02:46:39

@Kútmester: "A fű meg a szegény ember kábszere."

A szegény ember kábítószere az alkohol meg a nikotin. Nézd meg a hajléktalanokat, akik kannás bortól bűzlenek, vagy a lakótelepi rokkantnyugdíjasokat, akik reggel a lépcsőfordulóban már gyújtanak is rá meg veszik a kisüveges szeszeket a garázsból kialakított kisboltban. Persze azt az orvosi vagy jogi egyetemistát, aki néha füvezik, azt magasról lenézik, mint büdös drogost.

Mellesleg volt orvos (rezidens) ismerősöm, aki füvet, amfetamint, ecstasyt meg néha kokaint is használt.

A szegény fiatalok Magyarországon már rég átálltak a designer drogokra, mert azok olcsóbbak bárminél, fűnél, LSD-nél, amfetaminnál, alkoholnál, és nem is nagyon tudnak ellenük mit tenni a hatóságok.

@egysmás: na ez az, hogy szintetikus vackokból meg Magyarország vezet valószínűleg, mert az nem tilos... illetve nem tudják megfogni. Plusz olcsóbb, mint bármi más.

@Ekrü: lehet, hogy egy finn, holland vagy dán fiatal valóban boldogabb, mert egy olyan országban él, ahol nem alkoholista politikusok mondják meg neki, hogy mit tehet magával és mit nem. Szerinted a magyar fiatalok boldogabbak?
És ha hetente elszív egy füves cigit és ettől boldog akkor mi van? Boldog dohányost, boldog alkoholistát én még sose láttam, pedig van elég nikotin és alkoholfüggő Magyarországon. A cigi semmit se ad, csak a rendkívül erős fizikai függőség miatt KELL szívni, hogy ne legyen rossz.

2017.08.04. 02:56:16

@Ekrü: ja, ha a cseh társadalom összeomlik és fűtől bekábult fiatalok erőszakolják meg a templomokat, égetik el a szűz lányokat, meg éhhalál szélén tengődik az ország, akkor majd jó lesz érvelésnek ez a grafikon, hogy lám ide vezet a fű legalizálása. Vicces vagy.

Azt elárulnám, hogy Portugáliába minden drog dekriminalizálva van. A heroin, kokain is. Nem legális, de nem is büntetik a fogyasztót. És lám, nem kokainban és kannabiszba úsznak a statisztika szerint.

2017.08.04. 03:01:12

@Ekrü: "Engem nem fogsz meggyőzni,zsigerből gyűlölök mindent ami droggal függ össze."

Hát ha veled érvelni nem lehet, mert zsigerből "nemgondolkodsz", akkor minek használnál bármilyen statisztikát, grafikont érvnek? Hisz te már eldöntötted, hogy mit gondolsz, érvelj a zsigereidből ;)

GMMG 2017.08.04. 04:47:59

@Kútmester:
Ahogy írod!
Veszélyben a világ , az emberiség.
És most a hazai ifjúság is.
Az az egy szerencsénk, hogy bölcs vezetőink mindig megóvják a hazát a settenkedő imperialisták által terjesztett veszedelemtől.
Már Rákosi pajtás megóvta az akkori generációt miközben a nyugati fiatalság" kokakóla mámorban" fetrengett.
A haldokló nyugat ópiumáról már nem is teszek említést.
www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo

Max annyit, hogy szomorú vagyok , hogy ismét át kell élni.

És most Orbán elvtárs tesz ezt olyan szinten, hogy még orvosi célra sem engedélyezik.
Csak rajtuk és a híveiken kívül másnak ne legyen rá szüksége.
Természetesen ismét az egész világ hülye és ez a tolvajbanda csinál mindent jól.

2017.08.04. 07:07:33

@GMMG: a nyugatról beszüremkedő kokakóla mámor valós veszély a magyar fiatalokra, teljesen kikészít és képeslapokat látsz tőle :)

youtube.com/watch?v=bNWYScegSVg

midnight coder 2017.08.04. 07:24:55

@karandash: "A szegény ember kábítószere az alkohol meg a nikotin."
A szegény ember kábítószere a hígító. Én legalábbis elég gyakran látok szipus hajléktalant.

midnight coder 2017.08.04. 07:27:46

@karandash: "És ha hetente elszív egy füves cigit és ettől boldog akkor mi van?"
Biztosan nagyon hatékonyan javítja a versenyképességét a nemzetközi munkaerő piacon. Semmi nem olyan keresett mostanság mint a memóriazavarokkal küzdő munkavállaló.

Ekrü 2017.08.04. 07:35:23

@Nincs közöttünk csicska: Érdekes ,hogy minden füves érvelése azzal kezdődik,hogy de bezzeg a cigi,meg bezzeg a pia.A cigi meg a pia is pont olyan rossz.De az ,hogy vannak akik cigiznek és vannak akik isznak,még nem menti fel a drogosokat.Ráadásul az aki cigizik és mellette vezet az nem veszélyezteti az életem,aki meg elszív egy füves cigit és úgy vezet az igen.Én megmondtam nem vitatkozom erről.Te meg élből elutasítod azt ,hogy olyan emberekkel beszélj akik arra tették fel az életüket ,hogy drogosokat mentsenek.Pedig hidd el nem ártana,nekik ugyanis van tapasztalatuk,és nem azokat az önigazoló szövegeket mondják ,mint amit nálad is olvastam.
@karandash: Ha valóban olyan boldogok lennének a finn,dán és holland fiatalok akkor nem lenne szükségük tudatmódosító szerre.A cigiről és piáról meg neked is csak az tudom mondani,hogy az, hogy vannak akik élnek
vele , nem menti fel azokat akik drogot használnak.Ez olyan óvodás szintű érvelés, mint mikor Pistike azzal magyarázza az intőjét,hogy de hát a Józsi is kapott.
Hisz te már eldöntötted, hogy mit gondolsz, érvelj a zsigereidből ;) -Tudod nem itthon a 4 fal között döntöttem így.Láttam elég sok mindent,és neked is csak azt tudom tanácsolni,hogy mielőtt így kiállsz a fű mellett menj el olyan helyekre ahol függőkkel foglalkoznak és beszélj az ott dolgozókkal és az ott lakókkal.Aztán utána vitatkozhatunk.

igazi hős 2017.08.04. 08:47:28

@Kútmester: "A fű meg a szegény ember kábszere." He? Éppenséggel a fű egy relatíve drága sznob drog. Sokkal olcsóbb és erősebb cuccokkal van tele az ország.

parazita666 2017.08.04. 08:48:19

@Ekrü: Majd amikor rendelkezel diplomával és egy jól fizető állással, akkor belepofázhatsz a nagyok dolgába, addig kuss legyen a neved te narkós szarházi! Ne kamuzz baszd meg, a hozzászólásaidból kiviláglik, hogy egy szaros szerhasználó vagy. Ilyen korlátolt, ostoba, szűklátókörű csak egy kápszeres lehet. Te is jól eldrogoztad az agyad...
Elfogyott a fű és nem tudod belőni magad, te majom?
Uralkodj magadon!

igazi hős 2017.08.04. 08:58:24

@midnight coder: Neked valami mástól, de határozott memóriazavarod lehet. A heti egy cigi káros hatásai a "kétnaponta iszom egy sört" szintjén mozognak, amit a magyarok negyede átlép. Az a károsodási szint, amire halványan emlékszel, a masszív fogyasztókra vonatkozik, ők az alkoholisták megfelelői, azzal a különbséggel, hogy kisebb a mentális károsodás és kevesebb egyéb szervi károsodást (és ezzel összefüggő kórházi költséget) szereznek. Magyarországon az alkoholizmus és az elhízás a legnagyobb egészségügyi költség.
Ahogy a "hetente egyszer (visszafogottan) sörözök a haverokkal" nem jelent függést és nem hordoz komoly kockázatokat, úgy a "hetente egyszer elszívok egy spanglit a haverokkal" sem.

2017.08.04. 09:19:13

@midnight coder: A kannabisz okozta esetleges memóriazavart azért ne úgy képzeld el, hogy Alzheimer-kóros szinten semmire se emlékszik. Maradjunk annyiban, hogy kutatás már kimutott egy pici memóriazavart valakinél, aki kannabiszt használt. Ez sehol nincs a dohányzás okozta érszűkület, tüdőrák és az alkohol okozta általános leépüléshez (test, szellemi) képest.
Mellesleg nem véletlenül pont a hi-tech ipar központjában, Kaliforniában legalizálták a füvet.
Az LSD és pszilocibin pedig széles körben elterjedt az IT szellemi elit körében. Mikrodózisban munkához is meg rekreációs céllal is.

Ekrü 2017.08.04. 09:24:44

@parazita666: Én neked most válaszolok utoljára.50 éves vagyok,nem dohányzom ,nem iszom és nem kávézom.Gondolom ebből már azt is sejted ,hogy nem drogozom.De a koromból adódóan a gyermekeim korosztályában ,ismeretségi körökben bizony sajnos találkoztam a témával.Ebből adódóan sok mindent is láttam.Az meg nem is jut az eszedbe ,hogy ha drogos lennék akkor nem a drog ellen beszélnék ,ha nem úgy mint Karandash vagy Nincs közöttünk csicska.Most Tőled búcsúzom,mert ilyen alpári beszédre amit Te előadsz nincs szükségem.(Mellesleg az elvonás tüneteit (pl.agresszív hozzászólás) pont Te produkálod.
@igazi hős:" A heti egy cigi káros hatásai a "kétnaponta iszom egy sört" szintjén mozognak, amit a magyarok negyede átlép."-És az ,hogy 2 naponta iszom egy sört ,az rendben van?Mert szerintem nem.

2017.08.04. 09:49:02

@Ekrü: ismertem függőket, de sajnos ők a legdurvább drogoktól, a nikotintól, alkoholtól függtek. Meg egy heroinistát is, de az más téma.
Füves ismerőseimnél akár hónapokig is elvolt a besodort füves cigi a polcon vagy tolltartóba betűzve. Nem úgy mint alkesz rokonaimnál egy üveg bor, pálinka vagy vermut, ami igen hamar elfogyott (elpárolgott).
A legrosszabbul járt füves plusz egyben masszív alkesz srác ismerősöm kimaradt az egyetemről, egy nagyon komoly szakról, ahol a bukási arány alapból 80-90%, neki fontosabb volt a heti 3-4 buli és berúgás meg a havi 1-3 füves cigi. De átment egy könnyebb szakra és azt röhögve elvégezte így is, munkája van, dolgozik. Alkoholisták milliói élnek, dolgozgatnak Magyarországon, szar nekik, de a környezetüknek még inkább. A füvesek hozzájuk képest ártatan bárányok, nem vernek agyon senkit a diszkó előtt izmozva.

Sehol, ahol füvet szívnak nincs függőség, egyszerűen a fű nem okoz fizikai függőséget. Nem addiktívabb, mint a kedvenc sorozatod. Az LSD, pszilocibin meg még annyira se.

2017.08.04. 09:58:57

@Ekrü: "A cigi meg a pia is pont olyan rossz."

LOL!
Eljutottál oda, hogy a cigi, alkohol pont olyan rossz, mint a fű!
Ehhez azért pofa kell. Nézd már meg, hogy milyen a fizikai ártalom, meg a fizikai függőség erőssége egyes szereknél! A dohányzás meg az alkohol ártalom és függőség szempontjából is az ópiátokkal meg a kokainnal vannak egy súlycsoportban. A fű, LSD, varázsgomba meg a lista alján, nem addiktív, alacsony az ártalom. Vajon miért gondolják így a tudósok?

2017.08.04. 10:06:48

@Ekrü: "50 éves vagyok,nem dohányzom ,nem iszom és nem kávézom.Gondolom ebből már azt is sejted ,hogy nem drogozom."

Nem nekem írtad, de megjegyezném, hogy attól, hogy te így élsz, más nem biztos, hogy így akar.

GMMG 2017.08.04. 11:44:28

@karandash:
Pont ez a filmrészlet jutott eszembe.
Az egészben az a szomorú, hogy ugyan ezt megcsinálják ezzel a mélysötét néppel.
Azt az egyet nem vágom, hogy mikor a gazdájuk megengedte nekik a szabad pálinkafőzést miért nem tiltakoztak.
Ezerszer károsabb mint a fű

DDD3 2017.08.04. 12:40:20

@Kútmester: Én tiszta vagyok kispofám, de te egy grafikont se tudsz értelmezni, és a differenciált gondolkodás sem a sajátod, csak az üres hőzöngés. S, A: 1.2, EU átlag (tudod, a piros csík) 1.9, DK: 2.4. És akkor most fejtsd meg azt, hogy a gazdasági erő, elhelyezkedés és kultúrális hasonlóságokhoz képest miért is van ekkora különbség S és DK között. Nyugatiság, baszodalássan. Az alkoholról meg nagyvonalúan elfeledkezel, mindjárt nem állna így a statisztika, ha azt is hozzátennék. Csak szólok, hogy az is drog.

Slepy 2017.08.04. 12:43:30

@midnight coder: És még a fizikai munkát se bírják. Nem egy ilyen volt a környezetembe. Vigyorognak egész nap, be vannak lassulva, semmi értelmesről nem lehet velük beszélni, és ha mondasz nekik valamit, egyik fülükön be, a másikon ki. Hasznavehetetlenek.

Nincs közöttünk csicska 2017.08.04. 13:31:00

@Ekrü: 'De az ,hogy vannak akik cigiznek és vannak akik isznak,még nem menti fel a drogosokat.'

- azt nevezem bagósnak és piásnak, aki minden nap cigizik, iszik

nagyon kevesen füveznek munka/család mellett minden nap - van ilyen de én sosem tartoztam közéjük

Kútmester 2017.08.04. 21:12:23

@DDD3: Úgy nézem a szövegértéssel is gondjaid vannak. (Ráadásul tisztán.) A keleti és nyugati blokk közötti eltérésre próbáltam felhívni a figyelmedet. Erre most nagy pofával terelsz az EU átlagról, meg DK és S közti különbségről.
Nos nagypofám EU átlag 1,9 ami valóban több S, A 1,2. De miért is...? Ne gondolkozz segítek. Ha jól megnézed az ábrát láthatod hogy van 3 ország akik kiugró eredményt értek el. UK 4, NL 3, E 3,3. Nyilvánvaló hogy ezek nyomják fel az átlagot mint állat.
Az S és DK közti különbséget én is furcsállom.
Az alkoholon, a kannabiszon meg a kokainon kívül is még van egy csomó drog, és ha még azt is hozzátennék biztos máshogy állna a statisztika.
Legközelebb meg sokkal szerényebben.

DDD3 2017.08.07. 12:43:42

@Kútmester: Én szerényebben? Nyomod itt a béna propagandádat a csökevényes jóléti társadalmakról, ezzel úgy állítod be a keleti részt, mint valami erkölcsi győztest a bűnös nyugattal szemben. De elárulom, csak neked, hogy erős tévúton vagy: nem azért nem kokszolnak itt az emberek, mert annyira magasabb erkölcsi szinten vannak, hanem azért, mert nincs rá pénzük.
Én terelek?
Te vagy hülye vagy, vagy aljas. De inkább az utóbbi. Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy (maradjunk a példánál) a svéd vagy az osztrák GDP mennyivel magasabb mint a az átlag K-európai és a társadalom jövedelemeloszlása is mennyivel kiegyenlítettebb azokban az országokban, mint itt. Ebből következik, hogy a fizetőképesség szempontjából az elméleti hozzáférés a fűhöz és kokainhoz messze nagyobb, mint a K-európai országokban. Ezek alapján ki lehet következteteni, hogy arányaiban ugyanannyian vagy kevesebben élnek fűvel vagy kokainnal Svédországban vagy Ausztriában pl. Magyarországhoz képest, mint amennyien megtehetnék.
Erről ennyit, ringathatod magad erkölcsi felsőbbrendűségi tudatba, csak nem sok alapod van rá. A szerénység nem belőlem hiányzik.

Kútmester 2017.08.07. 22:34:02

@DDD3:
"nem azért nem kokszolnak itt az emberek, mert annyira magasabb erkölcsi szinten vannak, hanem azért, mert nincs rá pénzük." +1

Köszönöm szépen hogy alátámasztod első hsz-om lényegét, és elismered hogy köze van ennek a jóléthez.
süti beállítások módosítása