Hat év alatt tízmillióval esett a magyar múzeumlátogatók száma

2017. szeptember 01. 18:18 - Napi Csárt

1987 és 1993 között. Következzen a drámai csárt.

 

forrás: Központi Statisztikai Hivatal

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr4212797080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.02. 12:06:31

megszűnt a Kádár-rendszer, onnantól nem kellett brigáddal múzeumba meg színházba járni meg az úttörők se mentek kollektíve sehova többé

közben meg az internethasználók száma meredeken nőtt, az emberek nem a kaposvári vagy jászberényi múzeumba mennek cifraszűrt, mángorlót meg boronát nézni, hanem neteznek

hűbazmeg, változik a világ

Pista Sagemono 2017.09.04. 16:32:45

@karandash: A világ valóban változott, de az internet nem mindenre jó . Egy tárgyat, vagy festményt akár cifraszűrt, élőben kell látni. Kevés az új kiállítás és drágák a belépők a magyaroknak a jövedelemhez képest.
A Londoni múzeumokban mindig tömeg van és sok a kisiskolás vagy akár nyugdíjas csoport nem beszélve a turistákról.
Persze ingyenes mindenkinek ( mint Medgyesi ígérte a választáskor, de ez is megszűnt)
Persze , ha több pénz jutna a kultúrára, akkor sem kellene a tömegsportra kevesebbet költeni.
Valami van , de nem az igazi by Rajkin

Pyrrhus 2017.09.04. 17:03:06

Azt azért ne felejtsétek el, hogy az előző rendszerben messze nem volt akkora belépődíj, sőt én gyerekként nagyon sokat jártam múzeumba és sehol nem kellett fizetnem érte.

2017.09.05. 03:59:40

@Pyrrhus: igen, olcsó volt meg gyakorlatilag az osztálykirándulásokba beletuszkoltunk annyi múzeumot, amennyit csak tudtunk. Kazinczy, Kölcsey, Kossuth, Gárdonyi, József Attila otthona, szülőháza, lakhelye, hakálának helye, plusz Ópusztaszer, egri vár, szépművészeti, hadtörténeti múzeum, nemzeti galéria, tökömtudja még hova mentünk.
Én élvezetem mindet, de teljesen megértem, hogy az emberek nem járnak már annyit múzeumba. Neten olyan festményeket, szobrokat, gépeket lehet megnézni akár műelemzéssel egybekötve, amit egy magyar ember élőben sose láthatna.

@Pista Sagemono: nem, nem kell élőben látni a cifraszűrt vagy a Mona Lisa festményt!
Ha ezeket szerinted élőben kell látni, akkor mit szólsz, ha azt mondom, hogy a Kínai Nagy Falat, Tenochtitlant, Chichen Itzat, Angkor Watot, Machu Picchut is élőben kell látni? Vagy egy Ming korabeli kínai csészét. Vagy egy koncentrációs tábor múzeumot vagy egy viking temetkezési hajót vagy Hammurapi sztéléjét.
A Mona Lisa élőben élvezhetetlen sajnos. A többi meg elérhetetlen egy átlag magyarnak.
A net ezerszer jobban kinyitotta számomra a világot, mint az összes iskolai múzeumlátogatás. Pedig jártan, éltem pár helyen a világban, utaztam sokat, beszélek nyelveket, nagy lexikális tudásom van, de a neten mindig találok olyat, ami újdonság számomra is.
Egy múzeumban töltött nap vagy két óra wikipedia olvasgatás ad több információt? Szerintem utóbbi.
süti beállítások módosítása