Ez a legfontosabb a magyaroknak, ha nemzeti kérdésről van szó

2017. szeptember 18. 17:03 - Napi Csárt

A nemzeti identitás rengeteg dologból tevődik össze: ott vannak például a tradicionális ételek, a tudósok és a néplélek. De vajon az emberek hány százaléka válaszolta azt, hogy a nemzeti nyelv nagyon is fontos része az azonosságtudatának? Kutatás készült arról, hogy mennyire meghatározó az állampolgárok számára saját anyanyelvük, mint a nemzeti egység szimbóluma.

A lenti infografika azt mutatja, hogy az országok válaszadói mennyire tartják fontosnak nemzetük nyelvét, ha identitástudatukról van szó. Magyarország a második helyen végzett ezen a listán, hiszen a válaszadók 81 százaléka különösen fontosnak tartja a nyelvet, mint nemzeti összetartó erőt. A lista élén a hollandok végeztek 84 százalékkal, a sereghajtók pedig az olaszok lettek a maguk 59 százalékával. 

csartnyelvazindentitasbadate.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr7812875634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.19. 04:34:31

Kanadában csak 59%?
Akkor egy québecit se kérdeztek meg! Ugyanis a francia nyelv olyan fontos nekik, hogy gyakorlatilag az egész országot terrorizálták meg el akartak szakadni Kanadától emiatt. Ma is, ha bárki külföldi (ukrán, koreai, bantunéger) bevándorol Québecbe, akkor a gyerekeinek kötelező francia nyelvű iskolába járnia, nem választhatják az angolnyelvű oktatást, annyira soviniszták a québeciek.
Kanadában sehol se kaphat senki közigazgatási, kormányzati állást, aki nem beszél kiválóan franciául. Még Vancouverben se, ahol nem élnek francia anyanyelvűek. Ellenben ha egy québeci csak egy kicsit makog angolul, az teljesen rendben van, simán lehet Ottawában is politikus vagy köztisztviselő belőle.
Sehol a világon nem olyan fontos a nyelv az identitásban, mint Québecben a francia nyelv.
Ami azért is furcsa, mert pont a franciák irtották ki szisztematikusan az összes dialektust és eltérő nyelvet a saját országukban. De a francia nyelv az szent nekik. Gyomorforgató!
süti beállítások módosítása