Hanyas vagy? Ezekre az iPhone-okra már nem jár a frissítés

2017. szeptember 19. 10:42 - Napi Csárt

A mai napon az Apple kiadja operációs rendszerének legújabb verzióját, az iOS-11-et. Az elmúlt évekhez hasonlóan azonban idén is lesznek olyan felhasználók, akiket ez már nem fog érinteni. A technológia jelentősen fejlődött az első iPhone-ok és iPadek megjelenése óta, és ez természetesen maga után vonta az őket futtató szoftverek fejlesztését is. A fejlődésnek persze ára van – az Apple minden évben sok-sok felhasználóját kénytelen hátra hagyni - ők azok, akik már nem kapják meg a legújabb iOS-t. Idén az iPhone 5 és a negyedik generációs iPad – mindkettő 2012-ben jelent meg – lesznek azok, amelyek kimaradnak.

A lenti ábrán az látható, hogy az egyes modellek mely frissítésekből részesülhettek. Míg az első két generációs iPhone csak két új iOS verziót kapott, addig az iPhone3GS-től kezdve már legalább hármat, növelve ezzel a termékek élettartamát.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr3412877462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

driopios 2017.09.19. 16:10:25

Szegény iPhone 9 tulajok kimaradtak teljesen :(((((

2017.09.19. 16:17:52

Hehe.
Most vettem egy Samsung Galaxy S8+ mobilt.
Bekapcsolás után azonnal frissített mindent, a régi S5-ösömről MINDENT - képeket, zenéket,
alkalmazásokat, névjegyeket, telefonszámokat etc. etc. - átmentett HIBA nélkül.

SAMSUNG RULEZ!

fifibá55 2017.09.19. 16:45:19

4-es frissítés nélkül is kiválóan teszi, amit kell. Ha majd egyszer tönkremegy (nem akar!), lesz helyette egy újabb, aktuális verzióval.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.09.19. 22:54:40

@Látens Inszinuáció: nekem ugyanez volt eddig az iphone 3 - 4 - SE -vel. És?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.09.19. 22:56:15

@registerz: ide kellett böfögnie valamit önigazolásnak :)

2017.09.20. 06:28:57

Nem a Motorola, Samsung, HTC, Apple iPhone, Huawei vonalon kell keresni a problémákat, hanem kisebb kínai gyártóknál, akik nem frissítik a rendszert. Igaz, azokat a telefonokat 50ezer alatt megkapod, ma már a kategóriában viszonylag jó hardverrel, de aztán 2 év múlva lecseréled. De az összes ismerősöm évente, két évente cserél telefont, akár Samsung, akár iPhone, akár Xiaomi a készülék.

Az azért nevetséges, hogy egy 2013-as telefonon már nem frissíti a rendszert a gyártó. Ha a Microsoft játszotta volna el azt, hogy 4 évente ki kellett volna dobnod a százezer forintos PC-det, mert Bill Gates több pénzt akar keresni rajtad, akkor kitört volna a polgárháború.
De az Apple-től a fanboyok elfogadják, hogy 1-2-3 évente vetetnek velük új telefont, mer'... Steve Jobs... nem Bill Gates. Az Apple eladja neked a 300ezres hardvert, aztán ingyen adja az oprendszert, amíg adja. Összességében persze nagyságrendekkel többet költenek az emberek okostelefonokra, mint anno PC-kre, de ez senkit se zavar.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.09.20. 07:01:14

@karandash: a samsungot kb évente cserélheted, akkor is szar marad.
Apple fanboyok meg csak az elmédben léteznek

2017.09.20. 09:16:07

@enpera: betalált a fanboy?
A Samsungot védeni nem tisztem, amúgy is mindig eggyel gyengébb hardvert tesz a telefonjaba, mint a versenytársai azonos áron. Használtam kölcsönkapott Samsungot régebben, nem rossz, de az még az a korszak volt, amikor a burkolat egy kínai szappantartó minőségét hozta. Persze azóta fejlődtek ők is.
De iPhonet se vennék. Nem azért mert szar lenne, hanem mert túlárazott. Főleg azon az áron nem venném, amennyiért Magyarországon vesztegetik őket. 27% ÁFA? Inkább fizetem az itteni 5%-ot és veszek egy kategóriával jobb telefont. Mondjuk iPhonet itteni áron se vennék mert feleslegesnek és túlárazottnak tartom.
iPhone 8 256 GB 250ezer forintnyi fabatka itt
iPhone X 256 GB 330ezer forint lesz átszámolva
Persze ebben az adó már benne van.
Tehát százezret alapból spórolnék, ha itt venném meg a legújabb iPhonet.
Ja és ez az összeg itteni fizetésekhez képest nem brutális, egy átlagember nem kell egy évig kenyéren és vízen élnie miatta, mint Magyarországon. Itt mindennapos látvány, hogy gyerekek iPhone-nak, iPaddel járkálnak az utcán. Van is szép görbe nyakuk már 11 évesen. De itt nem kapja ki a kezéből egy kis Kolompár Rikárdó, ami Magyarországon reális veszély.
Az is benne van a választásomban, hogy annyi pókhálósra tört iPhonet mint itt, sehol se láttam még. Más telefonok azért nem törnek itt ennyire.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.09.20. 18:54:06

@karandash: fanboy? Lehet te vagy , kisfiú.
Túlárazott? Marhasád, egy csúgy samsunghoz képest egyáltalán nem.
Fizetés? Röhögve vettem boltban kp-ra egyet tavaly, meg sem éreztem
Mik az érveid?

2017.09.21. 02:08:03

@enpera: a Samsung is túlárazott, nem csak az Apple termékek.
Az, hogy te röhögve készpénzért vettél egyet, az nem jelenti, hogy ne lenne túlárazott, csak azt, hogy te egy fanboy vagy.
Nekem volt négyféle márkájú telefonom (egy márkából két típus is) eddig, meg használtam még pár egyéb márkát alkalmanként. Rám nem lehet mondani, hogy fanboy lennék.

Egy átlag magyar fizetéshez és ahhoz képest, hogy az emberek mire használják a telefonjaikat, meg hogy azonos tudású telefont mennyiért vehetnének, ha nem a brandek bűvöletében élnének, a csúcs Samsungok és iPhonok túlárazottak.
Pont mint autók esetében: a magyar ember szeret eggyel magasabb kategóriájú autót venni, mint azt megengedhetné vagy szükséges lenne számára.
süti beállítások módosítása