Ezekben a városokban költik a legtöbb pénzt a turisták

2017. szeptember 29. 16:19 - Napi Csárt

A Mastercard minden évben kiad egy, a legnépszerűbb úti célokat összegző jelentést. Az új kutatásuk szerint 2016-ban Bangkok volt a világ legkedveltebb turisztikai célpontja. A thai főváros tavaly 19,41 millió látogatót vonzott, többet mint London (19,06 millió) és Párizs (14,87 millió). Noha ezen a listán Dubaj csak a negyedik helyet foglalta el, ugyanakkor az itt elköltött pénz tekintetében toronymagasan veri az összes többi várost. Minden évben turisták tömegei özönlenek Dubajba, hála a számos látnivalónak, kezdve a kiváló múzeumoktól a 828 méter magas Burdzs Kalifáig, a világ jelenleg legmagasabb épületéig. Egyik legnagyobb vonzerejét pedig növekvő hírneve adja, miszerint Dubaj a Közel-Kelet bevásárlóközpontja.

Azok a turisták, akik vásárolni mennek Dubajba el fognak veszni a rengeteg lehetőség között. A városnak több mint hetven bevásárlóközpontja van, köztük a Dubai Mall, amely területét tekintve a világ legnagyobb ilyen komplexuma. Nem meglepő módon ebből az következik, hogy a Dubajba látogató turisták rengeteget költenek. Tavaly a városban megfordulók 28,5 milliárd dollárt hagytak ott, és a Mastercard arra számít, hogy ez a szám idén 10 százalék feletti mértékben fog növekedni. Noha New York és London is jelentős kereskedelmet bonyolít, mégis mindkét város jelentősen elmaradt Dubajtól a tavalyi évben.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr212911563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.09.30. 07:47:42

New York, London, Tokyo, Singapore kurvadrága városok. Persze hogy sokat költ ott az ember, hisz minden drágább, mint máshol.
Bangkok meglepett, ott azért ki lehet jönni olcsón is.

Isaac Milo Mendez 2017.09.30. 07:53:33

Ez hülyeség. Éltem Dubaiban, teljesen normális árak vannak a mindennapi cuccoknál.
Amúgy most a cikk arról szól, hogy hol költöttek legtöbbet a turisták?
Drága cuccot még Tiranában is kapni...

2017.09.30. 08:48:32

@Isaac Milo Mendez: nem a hétköznapi dolgok árairól szól a poszt, hanem hogy hol vernek a seggére a legtöbb pénznek a turisták. Dubajba pénzt költeni megy a legtöbb ember, ezért ott verik el a legtöbb pénzt designer táskákra meg kutyafaszára.
New Yorkban, Tokyoban meg Londonban az élet alapvetően drága, turistaként meg még drágább.

legyetek 2017.09.30. 08:48:41

Az sem mindegy, hogy jellemzően KIK mennek egy adott városba: bakancsos turisták vagy aranyifjak. Nem gondolnám, hogy StMoritz vagy Stpeterburg olyan olcsó lenne.

károly szántana 2017.09.30. 12:04:13

A "világ legdrágább városai" magyarul azt jelenti, hogy hol kell a legtöbbet fizetni ugyanazért a dologért, nem pedig azt, amit a cikk taglal...

degeco 2017.09.30. 14:26:18

Ez meg így hogy?
Ekkora szar cikket rég olvastam. Nem az a világ legdrágább városa, ahol a legtöbbet költik a turisták.
Ilyen alapon a világ egyik legdrágább autója a Toyota Corolla vagy az F150, mert azokért fizetnek a legtöbbet.
süti beállítások módosítása