Így sminkelnek az igazi profik

2017. január 31. 17:35 - Napi Csárt

Ha szeretnétek ti is úgy sminkelni, mint a profik, akkor jó, ha a következő ábrát alaposan a megnézitek. Hiszen mindegy, hogyan hívjuk őket, a szemünk körülötti részeket számos különböző területre lehet felosztani és egyáltalán nem mindegy, melyiket milyen színnel festitek ki. A szemhéjak végére például jöhetnek a sötétebb, persze a többivel összhangban lévő színek.

smink.jpg

Forrás: trends-style.com / Via bollywoodshaadis.com

Szólj hozzá!

Tudtad? Ha van diplomád, kevésbé lehetsz cukorbeteg

2017. január 30. 17:17 - Napi Csárt

Az Eurostat kutatása érdekes összefüggést fedezett fel nemrég, miszerint minél nagyobb a diplomások aránya egy országban, annál kisebb az esélye, hogy cukorbetegek lesznek. Ez szinte kivétel nélkül kimutatható, Magyarországon például több mint kétszeres a cukorbetegek aránya a magasan és az alacsonyan képzettek között (12, illetve 5 százalék).diab.jpg 

A legnagyobb különbség egyébként Portugáliában van, itt mindössze 2,3 százalék a diplomások között a betegek aránya, míg az alacsonyan képzettek 12,9 százaléka küzd a cukorral. 

A jelenség mögött egyébként valószínűleg az áll, hogy a magasabban képzettek egészségesebben táplálkoznak. Ennek egyik oka a tájékozottság, a másik pedig a jellemzően jobb jövedelmi viszonyok. 

6 komment

Tudod, mikor fizettél legtöbbet tojásért? Emlékszel mennyibe került?

2017. január 29. 23:03 - Napi Csárt

Idén a tojás áfája 27-ről 5 százalékra csökkent. A fogyasztói ára viszont ennek ellenére nem feltétlenül változik előnyösen, hiszen az adókötelezettségen felül még számos tényező befolyásolja. Ha valamiből hiány alakul ki, az automatikus drágulást eredményez. Erre pedig most van esély, mivel a madárinfluenza miatt elrendelt kényszervágások következtében csökkent a tojóállomány, és emiatt emelkedhet a tojás ára is. De mivel a betegség több uniós országot is érint, ezért nehezebb pótolni a hiányzó mennyiséget külföldről. Ennek következtében tojáshiány alakulhat ki.

19 komment

Kiderült, valójában mennyi idősek a kutyák emberi években számolva

2017. január 28. 17:01 - Napi Csárt

Rég megdőlt már az az elmélet, hogy egy kutya év hét emberi évnek felel meg. Ha 7 évvel számolnánk, sok kutya 150 éves embernek felelne meg, és csak két éves korára lenne ivarérett. Ráadásul az is köztudott, hogy a kistestű kutyák tovább élnek, mint nagyobb testű társaik. Az alábbi táblázatból megtudhatod, pontosan hány éves a kutyád emberi években számolva.

kutyaevek.jpg

30 komment

Nagy a korrupció Magyarországon: de tényleg olyan rosszul állunk?

2017. január 27. 10:35 - Napi Csárt

A napokban jelent meg a Transparency International jelentése a korrupcióról. Ez alapján Magyarország hátrébb csúszott, így az Európai Unió országai között már csak három országban nagyobb a korrupció. Elsősorban a környező országokkal és az EU országaival hasonlítható össze a hazai korrupció, ezen a téren pedig elég rosszul állunk. korrktcio.jpg

Más a helyzet azonban, ha világ szinten nézzük meg a korrupció alakulását. Ugyan Magyarország még így is a középmezőnyben helyezkedik el, azonban óriási különbségek vannak egy tipikus afrikai vagy ázsiai országhoz képest. 

 

28 komment
süti beállítások módosítása