Így maradhat fenn az emberiség? Egyre több gyermek éli meg az idősebb kort

2017. október 19. 17:39 - Napi Csárt

Az elmúlt 25 évben rengeteget tett azért a világ, hogy minél több gyermeket életét mentse meg. Az UNICEF legfrissebb kutatása szerint ez idő alatt 62 százalékkal csökkent a gyermek halálozások száma. Ami azt jelenti, hogy az 5 éves kor alatti halálesetek száma 12,7 millióról 5,6 millióra csökkent világszerte.

A világ különböző országában azonban óriási különbségek mutatkoznak. A grafikonon az 1000 születésre jutó 5 éven belüli gyermek halálozási valószínűség-mutatók láthatók az 1990-es és a 2016-os esztendőből. A számokból jól látszik, hogy bár Nigéria és Dél-Szudán jelentősen tudta csökkenti a gyermekek fiatalkori elhalálozását, addig Csád és Szomália nem ért el ennyire sikeres eredményeket. A másik szembeötlő adat, hogy a 3. világ országai és a fejlett országok között még mindig brutális különbségek mutatkoznak. Nigériában például több mint 20-szor annyi fiatal gyerek hal meg fiatalon, mint az Egyesült Királyságban. Ráadásul mindez 2016-ban történik.

chartoftheday_11535_reduction_in_worldwide_child_mortality_n.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr1813029856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.19. 18:12:12

Ez nagyon nem jó hír, aki ennek örül, az nem normális.
A harmadik világban a születésszám nem vagy alig csökken, a nyugati élelmiszersegélyek, nyugati védőoltások miatt egyre több gyerek marad életben.
Ebből lesz megint az, hogy Afrika népessége 20 évenként megduplázódik.
És nem fognak ott maradni. Mennek Európába.
A fehér embert ideje lenne veszélyeztetett fajjá nyilvánítani. Ha egy zebra vagy kanári alfaj veszélyeztetetté válik, akkor mindenki kongatja a vészharangot, kampányol a megmentésükért. Ha az ember egyik alfaja kerül veszélybe, akkor az rendben van. Feltéve, hogy az a fehér ember. A fehér emberért nem kár.

Almandin 2017.10.19. 21:11:55

@karandash: Miért, te annak örülnél, ha minél több kisgyerek halna meg? Az tény, hogy komoly veszélyben van az európai kultúra a harmadik világ felől érkező tömeges bevándorlás miatt. Viszont a fő gond az, hogy ezeket a kevéssé civilizált népeket nemigen lehet rávenni arra, amivel emberségesen lehet csökkenteni a népességszámot: a családtervezésre. Ha az afrikai családok is kevesebb gyereket vállalnának, nem nőne irdatlan ütemben a népesség. A másik oka a túlszaporodásnak, hogy a legtöbb ilyen szegény országban nincs nyugdíjrendszer. Ahol pedig nincs nyugdíj, ott valaki öregségére csak a gyerekeire támaszkodhat. Nálunk is akkor esett vissza jelentősen a gyerekszám, amikor általánossá vált a nyugdíj. Sőt, ma Afrikában is növekedett a várható élettartam, ezért még jobban félhet valaki, hogy gyerekek nélkül éhen hal. Amíg a lakosság nagy része 30-40 évesen halt meg (ha egyáltalán megérte a felnőttkort), addig az embereknek nem fájt a fejük az időskori megélhetés miatt. Sok törzsi társadalomban nemrég még eutanáziát gyakoroltak azon, aki mégis megérte a munkaképtelen kort.
A fehér ember mint veszélyeztetett faj kérdése: szerintem nem a bőrszín a probléma, hanem a kultúra. A harmadik világbeli tömegek beözönlése azért problémás (főleg a muszlimoké), mert kulturálisan nem tudnak beilleszkedni. A rasszok között egyébként évezredek óta van keveredés, ez önmagában nem gond szerintem. Az amerikai kontinens azóta tele van félvérekkel, amióta felfedezték Amerikát. Sőt, a rasszok határterületein évezredek óta kialakultak hibrid típusok. Az egyik legismertebb hibrid típus pl. a turanid (europo-mongolid), amely Európában a magyar népnél a legelterjedtebb. De pl. az araboknál is látszik, honnan jött valaki. Az északabbi arabok (szírek pl.) mediterrán jellegűek, sok hasonló van pl. a görögök, délolaszok között, én felületesen ismertem kék szemű arab embert is. Az észak-afrikaiaknál általában a sémita típusba egy kevés negrid jelleg is bekeveredik (líbiaiak, egyiptomiak pl.).
Amúgy elég humoros vagy ezzel a fehér fajvédő és keveredés-ellenes szövegeddel, mert szoktál arról írni, hogy mennyi távol-keleti, mongolid típusú szeretőd volt/van. Amekkora nőcsábász vagy, valószínűleg lehet néhány félvér gyereked, csak nem tudsz róla.

2017.10.20. 05:04:45

@Almandin: biztos, hogy nincs gyerekem ázsiai nőtől. Itt le is perelné a csaj a gatyámat gyerektartásért, ha terhes lenne. Gumit kell húzni és nincs probléma. Na jó, ez se mindig igaz, volt már olyan eset, hogy izgultam, hogy megjön-e a nőmnek a havi vérzése. De eddig szerencsére nem volt baj.
Ázsiai nők amúgy imádják a fehér-ázsiai félvér gyerekeket. Mert sokkal fehérebb a bőrük és szebb az arcuk... Nem én mondom ezt, hanem az ázsiaiak. Gyakorlatilag már gyerekkoruktól modellkedhetnek és felnőttként is sokkal kelendőbbek (párkeresés, munkaerőpiac) a fehér-ázsiai keverékek itt. De engem nem vonz ez a fajkeveredéses dolog.
Dugni az más... De hogy én életem végéig fizessek egy nőnek azért, mert bevemhesedett és leszült egy gyereket, az nem pálya. Itt ugyanis a gyerekes nők igyekeznek otthon maradni, ha megengedhetik (apuci fizeti), akkor sose dolgoznak többet. És persze elsárkányosodnak, elhárpiásodnak. Ezt egy fehér nővel se vállalnám be.

Fehér fajvédő csak annyira vagyok, amennyire mások bálnákért, orángutánokért, elefantokért aggódnak. Én szeretem a sokszínűséget. Ha minden rassz eltűnik és az egész emberiség egy keverz rasszú massza lesz, az minden, csak nem sokszínű. Nem lesz tiszta fehér, fekete, ázsiai... A fajkeveredést propagálók pont a sokszínűség ellen beszélnek, csak ezt maguk se fogják fel.
Én szeretem, hogy vannak fekete hajú és szemű ázsiai nők, vörös hajú, szeplős amerikai lányok és szőke, kék szemű lengyel nők.
A fajkeveredéssel pont a domináns gének fogják elnyomni a recesszíveket, megszűnik a sokszínűség. Lesz egy göndör, fekete hajú, kreol bőrű, széles orrú, mandulaszemű massza az emberiségből.

"Miért, te annak örülnél, ha minél több kisgyerek halna meg?" - nem, annak örülnék, ha lecsökkenne a harmadik világban a születésszám. Ugyanis azok a területek nem tudnak eltartani ennyi embert, csakis azért szülnek gyerekeket, mert mi adjuk nekik a segélyeket, vakcinákat így van mit enniük és nem halnak meg tuberkulózisban, influenzában. Illene drasztikusan lecsökkenteni a születésszámot. Vagy megvonni a segélyt, oltásokat, gyógyszereket.
A buta fehérek most az Európára törő négereket szaporítják Afrikaban a saját pénzükön.

"Ha az afrikai családok is kevesebb gyereket vállalnának, nem nőne irdatlan ütemben a népesség." - pont a segélyek miatt az afrikai nincs arra kenyszerítve, hogy leálljon a szüléssel. Pedig a kínaiak meg tudták csinalni az egykepolitikát. Szóval nem igaz, hogy ez leheteten. Csak hát nem kéne annyit dugni.
Egy nigériai, szomáliai, afgán családnak elég lenne 3 gyerek. Úgyis mindet nyugati segélyekből tartják el, az iskoláik, kórházaik nyugati segélyekből épülnek. Azok a kietlen területek egyszerűen nem tudnak ennyi embert eltartani úgyhogy borítékolható a jövőbeli népvándorlás.

Almandin 2017.10.20. 13:09:53

@karandash: Neked valószínűleg szerencséd volt eddig, hogy elkerülted a gyermekáldást. 100%-os fogamzásgátlási módszer nincs, még néha az elköttetés ellenére is bekövetkezik terhesség.
Szerintem automatikusan nem szebb egy félvér, mint egy teljesen ázsiai külsejű ember. Én ismerek elég sok kínait látásból, ugyanúgy vannak szépek és csúnyák köztük, mint az európaiak között. Sőt, ismerek kínai-magyar származású nőt, és nem egy túl szép nő.
A keveredést valóban erőltetni se kell, de valamennyi természetesen is bekövetkezik. A nagyfokú diverzitás egyébként a jégkorszak miatt alakult ki. A szőke haj, vörös haj, mandulaszem mind mutációk. Az emberiség egyébként már a jégkorszak vége óta keveredik, de az elmúlt pár száz évben a közlekedés, a telekommunikáció fejlődésével ez a folyamat felgyorsult. Amit írsz, hogy eltűnnek a rasszok, valószínűleg idővel bekövetkezik természetes úton is. Ha ez több ezer év alatt, fokozatosan következik be, ahhoz lesz idő alkalmazkodni. Ami ma zajlik, hogy idegen néptömegek ostromolják Európát, az különösen aggasztó. Nem a bőrszínük zavaró, hanem a gondolkodásmódjuk. Azért nem kellene ennyit beengedni, mert intoleráns a kultúrájuk, alig várják, hogy többségbe kerüljenek és ránk erőltessék a magukét (főleg a muzulmánokra gondolok). A no-go zónák valóban léteznek már több helyen. Én már 10 éve is láttam, hogy veszélyes az iszlám bevándorlás. Pont az európai értékeket veszélyezteti, mert én hiába tolerálom a más kultúrát, ha az nem tolerál engem. Arról nem is beszélve, hogy a muszlimok a nőkhöz is hogyan viszonyulnak.

Almandin 2017.10.20. 13:23:05

Itt van egy cikk, amit már 10 éve is ajánlottam másoknak olvasásra, hogy milyen veszélyes a muszlim bevándorlás:
cikkek.soti.ca/immigrant-rape-wave-in-sweden.html

2017.10.21. 16:46:45

@Almandin: "Neked valószínűleg szerencséd volt eddig, hogy elkerülted a gyermekáldást.”

Ez nem szerencse, hanem tudatos döntés. Még abortusza se volt (tudtommal) egy nőmnek se. Amúgy az abortuszt ellenzem.
Voltak barátaim, akik nálam nagyobb kanok voltak, de náluk se csúszott be gyerek. Az egyik barátom tényleg minden nőt levarrt, aki karnyújtásnyira megközelítette, de amíg kapcsolatban álltam vele, addig még neki is szerencséje volt. Mondjuk ő óvszert használt szinte mindenkivel.

Én tartós kapcsolatban nem mindig használok óvszert, de megszakított közösülés is bevállt (mellre, arcra, szájba, popsira élvezés). Fogamzásgátlót eddigi nőim fele használt.
Ha nekem nem lett gyerekem eddig, mert tudtam vigyázni, akkor egy afrikai is tudna.
A gyerek nem véletlenül "lesz".
süti beállítások módosítása