Előkelő helyre kerültünk egy EU-s listán: iszunk, mintha nem lenne holnap

2017. december 05. 14:22 - Napi Csárt

Egy friss Eurostat ábrára lettünk figyelmesek, melyen Magyarország értéke jóval az EU-s átlag felett található. Sajnos kezdeti lelkesedésünk rögtön elmúlt, amikor láttuk, hogy arról van szó, hogy a háztartások költségvetésük mekkora részét fordítják alkoholra.

Magyarország nagyjából egy szinten van Finnországgal, rajta kívül pedig csak kelet-európai államok vannak még előttünk, ezen belül pedig a Baltikum toronymagasan elvitte a dobogót, Észtországban a háztartások büdzséjének több mint 5,5 százaléka megy el piára.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr6813438207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.05. 15:13:16

Na, picsa RT, jól megmondtátok. Az a ~4% ráfordítás tippem szerint fele-harmada alkohol mennyiséget fed le,mint a német 1.5%... Jók is az efféle statisztikák,főleg, ha jól vezetjük fel, a nagyérdeműmég képes elhinni, hogy szar alkoholista a magyar. Mert a cél ez...
(A "mintha nem lenne holnap" elcsépelt fordulatért a hágai bíróság elé kéne citálni a T. Posztert..)

2017.12.07. 09:29:16

@Womb Raider: ez igaz, a német és osztrák jövedelmek négy vagy ötször magasabbak, mint a magyarországiak, az alkoholos italok ára kb. azonos (boltban véve, nem kocsmában). Tehát a német a jövedelme százalékában nézve kevesebbet költ alkoholra, de ez nem jelenti, hogy kevesebbet is iszik.
süti beállítások módosítása