7 ezer atombombával Oroszország vezeti a nukleáris világbajnokságot

2017. február 28. 16:58 - Napi Csárt

Az USA és Franciország fért még fel a dobogóra.

Hiába szólnak arról nemzetek feletti és közti egyezmények is (Trump mondjuk nemrég azzal fenyegetőzött, hogy felmondja a megállapodást), hogy lassan, de fokozatosan leszerelik az atomfegyvereket, a legfrissebb becslések szerint így is 14905 nukleáris robbanófejjel rendelkezik a 8 legnagyobb atomhatalom a világon.

Infographic: The Countries Holding The World's Nuclear Arsenal | Statista You will find more statistics at Statista

20 komment

Így melóznak Magyarországon a gyermekes anyukák

2017. február 27. 17:23 - Napi Csárt

Az OECD tanulmánya a gyermekes anyukák munkahelyi státuszát vizsgálta. Eszerint Magyarországon a részmunkaidős foglalkoztatottak mindössze 5 százalékot tesznek ki a körükben jellemző 54 százalékos foglalkoztatottsági szintből, és a variálható munkaórában dolgozók is csupán pár százalékot tesznek ki.

A részmunkaidősök egyébként arányaiban kevesebben vannak, mint az OECD átlagának harmada. A gyerekes anyukák foglalkoztatása egyébként is nagyon alacsony, a hazai 54 százaléknál sokkal magasabb az OECD 67 százalékos átlaga. dolgozo_anyak.png

5 komment

Ezekben az európai országokban a legdrágább a mindennapi élet

2017. február 26. 20:49 - Napi Csárt

A lakásbérlés, az élelmiszerárak, és a helyiek vásárlóereje is sokat elárul arról, hogy az adott országban mennyire drágák a mindennapok. A MoveHub átfogó kutatást végzett a témában, többek között az előbb említett szempontokat is megvizsgálta. Majd a kapott eredményeket összesítette, és ezek alapján felállított egy rangsort. Az alábbi térképen azt láthatod, hogy melyik európai országban mennyire drága a mindennapi élet.

terkep_1.jpg

1 komment

Ezt tudtad? Kiderült, hány órát dolgozol ingyen egy héten

2017. február 25. 18:57 - Napi Csárt

Egy végiggürizett hét után jól esne a tudat, hogy minden munkával töltött percet honorál a cég. Ez a valóságban viszont egyáltalán nem így van, rengeteget dolgozunk ingyen. Ráadásul a nőket ezen a téren is nagyobb hátrány éri. A csárton azt láthatod, hogy az OECD országokban hány óra munkát nem fizetnek ki a cégek a munkavállalóiknak.

oecd.jpg

25 komment

Így változott a magyar átlagnyugdíj az elmúlt években

2017. február 24. 17:35 - Napi Csárt

Az elmúlt években folyamatosan emelkedett hazánkban az átlagnyugdíj összege, de jelentős kiugrást egyik évben sem tapasztalhattunk. Az egy ellátottra jutó nominál összeg 2015-ben 108 518 forint volt havonta - de ne felejtsük el, hogy a nyugdíjasoknak több mint a fele, még most is 100 ezer forintnál is kevesebből él egy hónapban.

 

9 komment
süti beállítások módosítása