Nem véletlenül fütyörészik a kollégád a füledbe: sokkal jobban teljesít

2017. május 26. 13:29 - Pénzcentrum

Ugyan sokakat zavar, ha a mellettük dolgozó kolléga fütyörészve végzi a napi teendőket. Egy kutatás azonban bemutatta, hogy a zene (így a dúdolás vagy fütyörészés is) pozitív hatással van a munkánkra. A zenétől gyorsabban és pontosabban dolgozunk, így nemcsak mi érezzük jobban magunkat tőle, de még a munkáltatónk hasznára is válik, ha munka közben zenét hallgatunk.

 

Akinek nincs lehetősége zenehallgatásra, az akár fütyörészhet is, ezzel jobb munkára sarkalva önmagát.whistle.jpg

Persze a fütyörészés sokaknak az idegeire mehet, ilyenkor érdemes ezt inkább hanyagolni, különben könnyen úgy járhatunk, mint Kapa:

 

Szólj hozzá!

Minden sarkon Ikea? Ebben az országban van a legtöbb boltja

2017. május 25. 17:28 - Napi Csárt

Az Ikea 2018-ig 3 új üzletet nyit az Egyesült Királyságban, amivel 1300 munkahelyet teremtenek majd. Ezzel együtt 22-re nő majd a brit Ikeák száma. A svéd bútormulti tervezi, hogy több európai országban is bővít. Jelenleg viszont a legtöbb Ikea-üzlettel rendelkező országok listáját toronymagasan Németország vezeti.

Infographic: The Biggest IKEA Store Networks in Europe | Statista You will find more statistics at Statista

 

Szólj hozzá!

Ennyi külföldi tanul Magyarországon: mi lesz, ha kivonul a CEU?

2017. május 24. 16:41 - Napi Csárt

Még nem derült ki, hogy végül tényleg bezár majd a CEU vagy sem, azonban, ha az egyetem nem Magyarországon folytatja működését, akkor az OECD alábbi listáján is hátrébb csúszhatunk. Már így sincs sok külföldi Ph.D. hallgató hazánkban, igaz, a mesterszakosok szempontjából egész jól állunk. 

Persze felmerül a kérdés: fontos ez egyáltalán? 

A nemzetközi hallgatók aránya jó indikátor arra, hogy milyen színvonalú az adott ország felsőoktatása. Ugyanis minél jobb az oktatás (minél értékesebb az itt kapott diploma), annál több külföldi választja az itteni felsőoktatási intézményeket. international.jpg

126 komment

Ezt teszik velünk az okostelefonok

2017. május 23. 16:57 - Napi Csárt

Tudtad, hogy az emberek általában 110 alkalommal ellenőrzik a telefonukat, kereste-e őket valaki? A legtöbben még a fürdőszobába, sőt, a mosdóba sem mennek ki a telefonjuk nélkül. Úgy néz ki, elválaszthatatlanok lettünk mi, és a mobilunk. Egy érdekes infografika megmutatja, milyen hatással van mindennapjainkra a telefonunk.

E szerint az emberek 56 százaléka lefekvés előtt meg vet egy pillantást a kijelzőre, sőt, a 18 és 34 évesek ötöde használta már a telefonját szex közben. Ébredés után is első dolgunk megnézni a telefont, és az emberek közel fele érzi rosszul magát, ha esetleg otthon felejtette a készüléket.

Olyannyira függünk az eszköztől, hogy az autóbalesetek 26 százalékát is az okozza, hogy az út helyett inkább a mobilunkra figyelünk.

inforgaphic_phone_addicted_1_-700x2690.jpg

 

2 komment

Íme Európa melltérképe: szerinted mekkorák a magyar nők keblei?

2017. május 22. 17:40 - Napi Csárt

A Targetmap elkészítette Európa melltérképét, ami szerint Magyarországon az átlagos méret a D-s kosár, ami egyébként a közép-európai térségben átlagos, igaz, több szomszédunkban C-s az átlagos méret. 

Az Ibériai-félszigeten B az átlag, míg az északi országokban és Oroszországban D-nél is nagyobb az átlagos mellméret. ciciterkep.jpg

27 komment
süti beállítások módosítása