TOP 10 sláger: ezeket hallgatják a magyarok

2015. december 28. 12:00 - Napi Csárt

Mivel a Deezer-t és a Spotify-t még kevesen használják itthon, a Youtube-on lehet legjobban mérni a hazai lakosság zenei ízlését. A magyar zenehallgatók körében 2015-ben itthon ők voltak a legkedveltebb előadók:

   1. Major Lazer & DJ Snake: Lean On (feat. MØ)

   2. Whiz Khalifa: See You Again ft. Charlie Puth

   3. Pixa x Kis Grófo: Bulibáró

   4. Ellie Goulding: Love Me Like You Do

   5. David Guetta: Hey Mama ft Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack

   6. Wellhello: Sokszor volt már így

   7. Wellhello x Halott Pénz: Emlékszem, Sopronban

   8. Maroon 5 - Sugar

   9. Punnany Massif: Utolsó Tánc

   10.Majka & Pápai Joci: Mikor a test örexik

A világ trendjéhez képest nem állunk rosszul, a fenti 10-es listán szereplő külföldi előadók ugyanis mind szerepelnek a globális top 10-ben is.Egyre többet hallgatunk magyar előadókat is, míg tavaly ilyenkor mindössze két helyre fért itthoni előadó, addig idén már fele-fele arányban van magyar és külföldi a hazai listán.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napicsart.blog.hu/api/trackback/id/tr498192120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sunblind 2015.12.29. 17:47:56

Érdekes tendencia, vagyis inkább társadalmi következmény, hogy eddig minden könnyűzene fogyasztó generáció jelentős része igyekezett az egyéniségét, szociális sajátosságait, kulturális kontrasztját hangsúlyozni a zenehallgatással. Manapság pedig a médiafogyasztási szokások gyökeres átrendeződése miatt a teljesen kommersz, a végtelenül közérthető, a legostobább moslék a mindenkori divat.
Próbáltam úgy fogalmazni, hogy ez ne egy sima #régemmindejjobvot legyen, egyszerűen ez egy jól látható változás, ezzel kapcsolatban, ezen a bolygón most először.

efi 2015.12.29. 19:50:14

Hát belenéztem a videóba, egy nagy nulla. Ez az első ?? 2 perc alatt el lehet felejteni.
És igen, régen ez is jobb volt. A csúcs kb a 90-es évek eleje volt.

Velemenyem szerint.... 2015.12.29. 23:16:53

@sunblind: hát, én arra emlékszem, hogy 20-25 éve is igencsak gáz dolgokat termelt a magyar zeneipar, és a magyar közönség is inkább az igénytelen dolgokra volt fogékony. Scooter meg mindenféle DJ előnevű fazonok még éveikig hakniztak nálunk azután is hogy a szülőföldjükön már csak röhögtek rajtuk. A magyar előadók pedig ezeket másolták 3-5 év késéssel, sokkal igénytelenebbül.

Ugyan a 2015-ös top 10 is eléggé lehangoló de az internet révén nagyobb eséllyel válhatnak ismerté valamelyest igényesebb zenét játszó előadók is. Sőt még a tehetségkutatók is valamelyest a jó irányba terelték a közízlést.

nnnnnnnn 2015.12.30. 09:07:15

zenei téren úgy látszik magyarországon is teljes a sötétség. de legalább így van ez az egész világon is.
süti beállítások módosítása