Ezek a hírességek érdekeltek bennünket a legjobban 2015-ben

2015. december 20. 10:35 - Napi Csárt

Hazánkban Vágó Istvánnal foglalkoztak a legtöbbet az internetfelhasználók, őt Simicska Lajos, majd Csobot Adél énekesnő követi az élen - vagyis ezekre a nevekre kerestünk rá a legtöbbször idén a Google-ban.

A Google globális keresési toplistáján Lamar Odom, a híres kosárlabdázó áll az első helyen, őt Ronda Rousey, amerikai színésznő követi. A magyar listán vegyesen szerepel politikus, televíziós személyiség, valóságshow szereplő, énekes és sportoló is. A globális toplistára főként színészek, énekesek és médiasztárok kerültek fel.

 

1 komment

Ennyi szaloncukrot fogyasztunk az ünnepek alatt

2015. december 19. 13:15 - Napi Csárt

A szaloncukor igazi hungarikumnak számít. Őse, a fondant-cukor a 14. századi Franciaországból származik, ennek a magyar verziója a 19. század első felében került fel a karácsonyfákra. Kezdetben csak a gazdagabb családok engedhették meg maguknak, hogy karácsonyfát állítsanak. Mivel a szalonokban díszítették fel a fát, innen kapta a nevét az édesség.

szalon.png

A magyarok 39 százaléka kevesebb, mint 30 darab szaloncukrot fogyaszt el az ünnepek alatt, 23 százaléka pedig 10 darabnál kevesebbet- derült ki az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft felméréséből. 31-50 darabot a felmérésben részt vevők 18 százaléka, 50 darabnál nagyobb mennyiséget pedig 18 százaléka fogyaszt el. Három százalékuk egyáltalán nem eszik szaloncukrot.

Szólj hozzá!

Ezek az események foglalkoztattak bennünket leginkább 2015-ben

2015. december 18. 10:35 - Napi Csárt

Hazánkban és világszerte a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett tragikus terrortámadás foglalkoztatta leginkább az embereket a 2015-ös év történései közül- derült ki a Google keresésekből. Magyarországon a napfogyatkozás és a szíriai helyzet is gyakran ismétlődött a keresések között. A bevándorlók problémája a "migránsok" és "menekültek" keresőkifejezések alatt is szerepel a top 10-ben. Globálisan a hurrikánok, a párizsi események és az ISIS terrorszervezettel kapcsolatos hírek is számos felhasználó érdeklődését keltették fel.

1 komment

A Google titkai: erre keresünk a leggyakrabban

2015. december 17. 10:35 - Napi Csárt

Havonta több, mint százmilliárd keresést indítunk a Google keresőben. Hazánkban az Éden Hotel című valóságshow, globálisan pedig Lamar Odom amerikai kosárlabdázó vezeti az abszolút keresési listát. Magyarországon a Pixwords megoldások és a Való Világ áll a második és harmadik helyen. A Jurassic World című film hazánkban a hetedik, világszerte pedig a negyedik leggyakrabban keresett kifejezés. Külföldön emellett Charlie Hebdo és az Agar.io számítógépes játék is benne van a top 3-ban.

 

Szólj hozzá!

Valóban minden út Rómába vezet!

2015. december 16. 11:35 - Napi Csárt

Minden út Rómába vezet, mondjuk, ha szükségét érezzük annak, hogy közhelyekkel dobálózzunk. De honnan is származik a mondás? Elsőként a Párbeszédek könyvében jelenik meg. Alanus Ab Insulis vetette papírra, aki persze nem az ókori birodalom zseniális úthálózatát méltatja, inkább arra próbál célozni, hogy bármelyik úton indulunk el, Istenhez jutunk. Napjainkban már racionálisabb értelemben használjuk, vagyis, hogy ugyanazt a célt különböző módszerekkel is elérhetjük. De vagyon szó szerinti értelmében tényleg kilyukadnánk Rómában, ha térkép nélkül nekivágnánk az útnak?

0-roads-to-rome-1024x640.jpg

A szakértők bebizonyították, hogy Európában az utak többsége valóban Rómába vezet. Létrehoztak egy olyan algoritmust, amely 486 713 kiindulási pontból kiszámolta a Rómába vezető leggyorsabb utat, majd egyesítették az útvonalakat. A térképen azok az útvonalak a legsötétebbek, melyeken legtöbbször haladtak végig. Az utak az itáliai főváros felé közeledve nyilvánvalóan egyre ritkábbak és közvetlenebbek.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása